3tilføjet af

Læger fraværsmelder gravide på grund af røg

Passiv rygning på arbejdspladsen får danske læger til at fraværsmelde gravide fra jobbet. Årsagen er, at passiv røg skader fostret og kan føre til lavere fødselsvægt. Men ansatte ved bare ikke, at de har denne mulighed, skriver magasinet Arbejdsmiljø.
- Det er ikke bredt kendt i branchen, at man kan bede sin læge om en fraværsmelding og opretholde fuld løn, indtil forholdene på arbejdspladsen er bragt i orden, siger Henrik Hansen, miljøsekretær i Restaurationsbranchens Forbund, RBF.
Blev fraværsmeldt fra frisørsalon
Ifølge Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund har et medlem for nylig været fraværsmeldt af sin egen læge, fordi den gravide var omgivet af røg fra kunderne. Kvinden kunne dog genoptage arbejdet, da arbejdsgiveren fik indført røgfrit miljø i frisørsalonen.
Magasinet Arbejdsmiljø har foruden frisørsagen kendskab til to andre tilfælde, hvor gravide blev fraværsmeldt blandt andet på grund af passiv røg.
Arbejdsmiljøet vurderes
En fraværsmelding med løn sker ifølge bladet med henvisning til Arbejdstilsynets regler på området. Når lægen fraværsmelder den gravide, henvises hun samtidig til en arbejdsmedicinsk klinik, der undersøger og vurderer arbejdsmiljøet på den pågældendes arbejdsplads. Herefter giver klinikken råd om eventuelle nødvendige forbedringer, før den
gravide kan genoptage sit arbejde.
I Finland er gravide i årevis blevet fraværsmeldt fra arbejdet på grund af passiv rygning. I 2003 blev flere end 500 gravide fraværsmeldt på grund af passiv rygning. De kom primært fra små restauranter.
http://www.dr.dk/Templates/NewsArticle.aspx?NRMODE=Published&NRNODEGUID=%7BDD5BA90E-59B0-4129-801C-2799679C1283%7D&NRORIGINALURL=%2FNyheder%2FIndland%2F2006%2F04%2F24%2F170857.htm%3Fwbc_purpose%3Dupdate%3F&NRCACHEHINT=Guest&wbc_purpose=update
tilføjet af

Helt vild

Medister
Ingredienser
ca 500 g. god medister
5-7 skiver røget bacon
salat :
et stort æble
tilsvarende mængde selleri
citronsaft lidt sukker
1 dl. græsk youghurt
stenfri druer
sovs af : ca ½l. grønsagsbouillon ( evt vand + terning)
smages til med ribsgele og blåskimmelost


Fremgangsmåde :Opskrift og friske råvarer leveret til døren
medisterpølsen omvikles med baconskiverne
og steges gylden og gemmenstegt på panden
sovsen jævnes med sovsejævner eller bages op -- og smages til med gele og ost
salat:
æble og selleri rives/hakkes groft og blandes i youghurten-- smages til med citronsaft og en anelse sukker-- pyntes med halve stenfri druer
tilføjet af

min respons til dit intelligente indlæg

• 200 g Manjari couvertyr
• 3 msk mycket starkt kaffe
• 250 g osaltat smör
• 175 g florsocker
• 1 msk valrhona kakaopulver
• 3 ägg
• 250 g Mariekex, fyrkantiga sorten
Radiokaka, Iskaka, Ischokladkaka
1) Fodra en rektangulär sockerkaksform med gladpack.
2) Smält chokladen med kaffet och låt svalna till crika 27-30 grader.
Vispa smör och socker tills det blir ”fluffigt”, sikta och vispa i kakaon.
Skira äggen och vispa ner gulorna en och en.
Blanda i den smälta chokladblandningen.
Vispa äggvitorna medelhårt och vänd in i ”chokladsmeten”.
3) lägg Mariekexen i ett första lager på botten av sockerkaksformen.
Bred ett cm-tjockt lager av chokladsmeten över kexen, lägg ett nytt kexlager, därpå chokladkräm osv tills formen är fylld.
Mönstret skall bli som fronten på den gamla AGA-radion. Därav smeknamnet på kakan
Första och sista lagret skall vara kex så slipper man bli kladdig när man äter.
4) Låt stå i kyl minst 12 timmar före servering.
5) Skär kakan som ”sockerkaksskivor” och servera.
6) Nedan följer några mönsterförslag på radiokakan
tilføjet af

Banankage

Dej:
225 g smør el margarine
460 g sukker
4 æg
5 stk (ca. 500 g) meget modne bananer
50 g knuste nøddekerner
50 g havregryn
1 1/4 dl kærnemælk
½ tskf. salt
2 tskf. natron
2 tskf. vanillesukker
375 g hvedemel
Pynt:
Chokolade (smeltet i vandbad) eller glasur
100 g flormelis
2 tsk. cacao
2 spsk. kogende vand
Kagen pyntes efterhånden, som man skal bruge den.


Fedtstoffet blødgøres og røres godt sammen med sukkeret.
Æggene tilsættes - et ad gangen.
Bananerne moses og kommes i.
De knuste nøddekerner og havregryn kommes i.
Kærnemælken hældes i.
Mel, natron, vanillasukker og salt sigtes sammen og tilsættes.
Det hele røres sammen til en ensartet dej.
Dejen kommes i en smurt og melet bradepande ca. 42 X 30 cm eller 2 smurte og melede springforme ca. 24 cm i diameter.
Bages på ovnens midterste ribbe ved 200 gr. i ca. 35 min.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.