18tilføjet af

Måske ikke Råd til Kraftbehandling. Spar Femerntunnel væk

Jeg forstår ikke helt, hvorfor der er råd til en dyr sænketunnel.
Over femernbælt.
Når der samtidigt skal spares på Hospitalerne.
Der sparres alle steder efterhånden, trods den største skat her i Danmark.
Hvad syntes i om denne spareiver på Hospitalerne.
JH
tilføjet af

Enkelt nok...

...lige som over Storebælt!
Der er det brugerne som selv betaler hele gildet + lidt til! 😃
Der spares overhovedet ikke på hospitalerne!
Aldrig er der pumpet så mange penge i denne sektor som VK har gjort det i 10 år!
Socialdemokraternes årelange ventelister blev effektivt nedsat - og der blev indført betalingsgaranti!
Så der er slet ingen spareiver - blot administrativt overforbrug! 😃

M47
tilføjet af

Det var dog et hjerne blæst svar.

Det er klart når klaphatte i den danske befolkning ikke har bredere horisont end M47 så går det rigtig galt.
Det er jo netop ikke brugerne der betaler for vej svineriet, så forkælet biltosser kan stresse rundt på motorveje og tro deres liv bliver lykkeligt.
Det er muligt at der er lidt betaling på end bro eller en sænketunnel, men der er virkelig mange andre udgifter forbundet med disse anlæg.. men det kan folk med mere hjerne bedre forstå.
Jøsses - hvor er der mange klaphatte til i dette land..
tilføjet af

Hvad er

kraftbehandling?
tilføjet af

Det var

dog en hjerneblæst replik
tilføjet af

Admistrativt?

Hvorfan hænger det sammen med at det er læger, sygeplejsker og rengøringspersonale(de sidste i sådan en grad at der ikke er rent nok efter deres egen standard), der ryger. Når det er admistrativt?
Jeg har arbejdet på en afdeling bispebjerg hospital. Og nu her 2 år efter jeg stoppede. Fortæller afdelingssygeplejsken at de skal fyre to sygeplejesker. Og jeg kan garantere dig at da jeg var der, var der ikke nogen der holdt lange pauser eller møder. Så, med den travlhed der var på den afdeling, så er jeg glad for jeg ikke er der i dag.
Jeg ville egentligt gerne tilbage dertil. Men det kræver jeg hiver op med rode herfra, for at flytte til KBH igen. Og med den fyrings-iver der smides på bordet. SÅ er det ude af billedet.😉
Der er ikke nogen grund til at søge arbejde, på en afdeling der ligger vandret pga af arbejdsmængden er den samme og mere(da tilsvarende afdelinger lukkes andre steder). Med færrere hænder og man aldig ved om man er fyret næste gang.
Derfor skal man kun tage arbejde i det offentlige, hvis man ikke kan få andet arbejde.
NB Dem der kan søger væk fra det offentlige. Det ved jeg da tidligere kollegaer fortæller om det.
Så ikke nok med der spares. Afdelinger ender med at være "svingdørs"afdelinger, med nye ansigter der skal oplæres før de har rutinen i den afdeling. Hvorefter de smutter når bedre byder sig...
En lægesekretær fortalte at de fik at vide at der lå brev til dem mandag morgen inden 8 med besked om de var fyret eller ej. Og hun røg ikke ud. Men det gjore en kollega, plus en deltid. Så nu skal de lave to personers ekstra arbejde(1 1/2 stilling). Hvilket ikke er fysisk muligt. Så nu hober journaler op, som ikke bliver skrevet ind før de når til dem. Hvilket snildt kan tage 2 - 3 dage. Og lægerne efterlyser de sidste notater og kan ikk se hvad der er sket med pt.
Hvor er den admistrative effektivitet i det?
Jeg kan ikke henvise til nogen kilder. Da det er fortalt af en meget træt veninde der egentligt spekulere på om det er det rigtige arbejde hun har valgt. Men hvad faen.
tilføjet af

Du har fuldstændig ret

Broforbindelserne udvikles til rene cash-cows og det dyreste stunt denne regering har lavet er regionerne. Pengene er gået til omlægninger, IT, administration i det hele taget. Mens man har fyret "varme hænder" har man øget antallet af administrative personer med 14%, men nu ser det ud som om festen slutter. Hver 4. "administrator" skal fyres. Selvfølgelig fordi det ikke må koste chefer. Chefbestanden er status Qou. Nogle af dem har man med helt fra Amtstiden. Er de tildelt nye jobs har de været med løngaranti, så der sidder også idag mellemledere med kontorcheflønninger og det bliver såmænd nok siddende, mens man fyrer "arme og ben"
Det er et cirkus uden sidestykke. Da man sammenlagde kommunerne magtede man trods alt at komme af med overskuddet af borgmestre. Man har ikke haft den samme succes fra amt til region.
tilføjet af

Lige et PS

Kræftbehandlingen bliver der råd til. Den har stadig en af de højeste prioriteter, så det behøver du ikke være nervøs for og får vi en broforbindelse mere så bliver der råd til flere behandlinger i det samlede regnestykke.
Kræftens Bekæmpelse er en magtfaktor i dagens Danmark.
tilføjet af

Sludder - ikke hver fjerde, men hver syvende.

Beklager. Det er fordi det er 4 i den afdeling, hvor jeg selv sidder. Hvad hjertet er fyldt med osv....
tilføjet af

Du nævner journalskrivning

Det er meget it-følsomt. Alle i regionerne skal på det nye EPJ (elektronisk patient journal) og den sammenkøring er i implementeringsfasen SAMTIDIG med man fyrer de mennesker, der skal foretage den.
Så må man ty til konsulenter, for det kan ikke lade sig gøre med de tilbageblevne. En konsulent koster 2½ gang en fastansat - men det er en anden (gøgl) kasse. 😮 Fuck dem!! Det hele er en stor kasse. Det er højst linerne på kontoplanen, der hedder noget forskelligt.
tilføjet af

Og så det åbne spørgsmål...

Der postes penge i hospitals og sundhedssektoren som aldrig før og det kan tallene bevise er rigtigt, men alligevel mangles der penge.
Hvor er det de forsvinder hen?
Er der kommet flere syge?
Er behandlingspriserne virkelig steget så meget?
Bruges pengene bare på de forkerte ting?
Er der for mange ansatte de forkerte steder?
Er det mon fordi folk er begyndt at kræve behandling omgående for selv de mindste skavanker?
Det sjove eller tragiske om man vil ved det hele er at man ikke engang kan give VK eller O skylden, for problemerne eksisterede også under poul uldimund.
Han løste bare problemerne ved at lave ventelister så lange at folk i hovedreglen døde inden det var deres tur til behandling, og på den måde kostede de ikke sygehusene en krone.
tilføjet af

ÅbenbartDenKlogesteAfOsTo

Jeg skal garantere dig, at ikke alle brugere af vores vejsystemer betaler udgifter, det gør nemlig kun de som kører rundt i køretøjer med nr. plader på! 🙂
De betaler nemlig indtil flere gange udgifterne til såvel nyanlæg, vedligehold og rengøring! Og der er stadig penge tilbage! Ingen dansk regering har endnu vovet at tage kampen op imod grøn afgift (tidl. vægtafgift), registreringsafgift og energiafgift (på brændstof). Man har ganske enkelt brug for det overskud de giver! [s]
Og så lige en lille detalje:
Trods min meget flittige brug af vores selvbetalte motorveje, så er det altså længe siden jeg har set en forkælet biltosse stresse rundt?
Derimod ser jeg hver dag kilometerlange stimer af mennesker, som er på vej til- og fra arbejde, så der bliver råd til samfundsøkonomien. 😉

M47
tilføjet af

Du er inde

på et par rigtige punkter.
1. Ja, folk henvender sig på skadestuer, hos vagtlæger og lignende steder med småting, som man sagtens og uden mén vil kunne overleve, hvis man blot blev hjemme et par dage.
2. Der er tiltagende tendens til at patienter henvender sig med sider printet ud fra nettet, hvor de forlanger forskellige undersøgelser, blodprøver m.v., blot fordi sådan gør man f.eks. i USA eller hvorfra de nu har printet siden ud.
3. Behandlingspriserne er steget kraftigt, fordi mange års overforbrug af antibiotika har gjort, at mange patienter får konstateret antibiotika resistente bakterier, der skal bekæmpes med dyre midler (1 enkel behandling koster 1.700 kr. x 3 om dagen i flere dage).
Samtidig med at der skal installeres isolationsregimer, øges omkostningerne fordi prisen for isolationskitler, handsker, masker samt håndtering af risikoaffald er stigende.
4. Ja, der er kommet flere syge, især personer fra institutioner som plejehjem - for man må jo ikke dø når man er 89 eller 91 år - der skal behandles, koste det hvad det koste vil.
Seneste eksempel er fra igår, hvor en patient fra et plejehjem indlægges 5. dagen efter at var blevet udskrevet fra hospitalet - hvorfor? Fordi personen mangler væske. En sådan indlæggelse koster med transport og behandling minimum 15.000 kr. - og tro mig, der er adskillige patienter af samme kaliber på hver afdeling.
5. Hvor pengene forsvinder hen? De forsvinder ind i de lappeløsninger der vælges, fordi ingen politiker tør stå frem og sige, at xxxx sygdom og yyy sygdom har vi ikke råd til at behandle, eller at hvis man får et hjertestop som 89-årig, så er det ikke et hjertestop men naturlig død.
En meget stor del af befolkningen lider af berøringsangst for ordet død og døende og i mange tilfælde bliver deres egen angst projiceret på deres pårørende, som skal holdes i live med Djævlens vold og magt, uanset prognosen og uanset vedkommendes alder.
Så længe rygerne forventer at kunne få en lungetransplantation, når lungekapaciteten er kommet ned på et lavt niveau, så længe alkoholikere forventer at kunne få en levertransplantation, når deres lever ikke kan mere, så længe der er urealistiske forventninger i befolkningen m.h.t. hvad systemet kan og vil levere af ydelser, så længe vil der ikke være penge nok i systemet.
tilføjet af

Mener du

ikke behandlingsgaranti?
tilføjet af

Arrrggghhhh - JO! :-)

Hej Natsygeplejerske!
Dejligt at se din profil igen! 😃
Jo, dit vågne læseøje har naturligvis ret, hvordan kunne jeg dog fumle sådan med ordene? 😖

M47
tilføjet af

Rigtig godt modspil...

...til fejlagtige påstandende om umenneskelige besparelser!
Så ud over stigende administrative udgifter, så er patienterne også selv med til at skubbe læsset?
Det lyder i øvrigt som om alle faggrupper trækker i hver sin retning, mens patienten sidder mere eller mindre alene tilbage? [:*(]

M47
tilføjet af

Hello M47!

Det kan ske selv for dig ...........😉[f]
tilføjet af

Alt kan gradbøjes

- også besparelser indenfor det offentlige sundhedsvæsen.
M.h.t. stigende administrative udgifter - en stor del af disse skyldes som nævnt før, at alt skal dokumenteres, da der efterhånden er gået lige så meget jura i patientbehandling som der indgår medicin og kirurgi.
Lige siden vi fik loven om aktindsigt, bliver patienter behandlet og overbehandlet af yngre læger, blot fordi de tør ikke sige fra. Når så bagvagten er gået hjem og mellemvagten er f.eks. beskæftiget med operation eller en akut dårlig patient, står den unge læge alene med at skulle træffe beslutninger, som han/hun ikke altid er parat til. Når det sker, tænker vedkommende så på en evt. risiko for at skulle havne i Byretten for at forsvare sin behandling, og så ruller lavinen.
Dette skal ikke forstås som kritik af de unge læger - men en kritik af systemets opbygning, der herhjemme modsat de fleste lande som vi forsøger på at kopiere, lader dem der ved bedst og kan mest, holde fri.
Jeg har ikke den opfattelse at hver faggruppe forsøger at trække i egen retning, men som tiderne er, må man sande det gamle ordsprog "når krybben er tom, bides hestene".
Og bides, det gør de i allerhøjeste grad.
Der er bl.a. en kommune udenfor København, hvor man har valgt at afskedige sygeplejersker, fordi social- og sundhedsassisterne er billigere. Hvad det fører med sig, kan enhver gætte sig til.
Kort sagt - hvis man fortsætter med den opbygning vores sundhedsvæsen har, vil der aldrig være penge nok.
Hvis man vil se f.eks. på hvordan Schweiz løser deres opgaver indenfor sundhedsvæsenet, vil man kunne finde en masse penge, der kunne bruges til patientbehandling og ikke til fnidder fnadder.
Men vanens magt er stor og har en kæmpe styrke herhjemme - og det bøder vi alle for.
tilføjet af

De skal der ind først

For at lægen kan finde det i OpUS skal det jo derind først. Og de to afdelinger jeg har arbejdet på. En i KBH og en i Odense.
Der gik det igennem indskrivning i journal først. I KBH var det lægesekretærene. Og de havde dælme flere kasser stående med journaler og bånd der skulle lyttes og stenograferes ind.
I Odense
Lægerne havde lægesekretærene der til det. Regner jeg med. Sygepleskerne skrev selv ind direkte i journal.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.