9tilføjet af

Nationalitetsfølelse?

I denne tid hvor der er så stort et fokus på, hvordan vores egne ny-tilkommere integreres i Danmark, syntes jeg, det kunne være interessant, hvis vi så lidt på danskeres bevæggrunde/motiver for at flytte fra Danmark. Og hvordan bliver VI modtaget i udlandet - hvordan foregår vores integration udenfor "andedammen"? Her tænker jeg på de danske byer i f.eks. Utah, USA. ALT er dansk: gadenavne, forretninger, ja selv skolerne er danske, så børnene lærer deres modersmål.
Er det acceptabelt med dansk nationalitets-følelse i udlandet, mere end det er acceptabelt med et multi-kulturelt Danmark?
dln
tilføjet af

Mig bekendt

Er der ingen der får tilskud på nogen måde i det land man bor i, og så er det lige meget om det er U S A eller Argentina, jeg ved fra min familie de steder at alt er selv finansieret, og så kan man vel ikke bebrejde mennesker med national følelse
tilføjet af

Interessant vinkel.:)

Det er jo vanskeligt at generalisere, man kan jo nok kun tale for sig selv. At rejse lidt rundt i verden, er en god og berigende oplevelse, men man kommer ikke lige bag om de strukturer, der udgør det eller de samfund, man besøger.... end ikke ved gentagne besøg.
Hvis man rent faktisk slår sig ned i udlandet, kan man opleve, at man i helt vanvittigt små forhold sammenligner med Danmark. Ubetydelige hændelser giver straks minder om, hvordan det foregår i Danmark.
Der foregår en konstant sammenligning, og ikke ofte finder man situationer, hvor man har en ubændig trang til at fortælle omgivelserne, at der er en meget bedre måde at gøre tingene på.:)
Den anden vej går det selvfølgelig også, men et eller andet sted er Danmark et integreret parameter, man navigerer efter også selvom omgivelserne overhovedet ikke er indrettet til den slags navigation, eller sagt lige ud, du kan ikke bruge den danske model andre steder.:)
Dette blot som en lille flig af, hvad ens eget land betyder i den praktiske dagligdag udenfor Danmark.
Jeg ved, at det ikke lige er det nationale som begreb, der er i højsæde i denne lille skildring, men det at være dansk, har enorm betydning for, hvordan man ser de andres måde at gøre tingene på. Det kræver faktisk en anstrengelse at se det fra en anden side.:)
Man er i al sin færden vildt præget af sit land, og det er ikke sådan at komme udenom.:)End ikke med ganske god vilje og stor imødekommenhed.
Det er derfor ikke det nationale, (tror jeg), men selve kulturen...sædvanerne, du ikke kan løbe fra.
V.H. Modild
tilføjet af

ingen amerikansk kultur..

Nu er der jo ikke ligefrem noget der kan kaldes Amerikansk kulturarv vel? Jeg ved ikke lige hvilke byer i Utah du hentyder til... Utah er en mormonstat!
Der er i Californien et par danske byer, hvoraf den mest kendte er Solvang.. Nu består den Amerikanske befolkning af nybyggere fra hele verden, og byer som Solvang er opstået på baggrund af disse! Det kan sgu ikke rigtig sammenlignes med indvandere i danmark!
tilføjet af

Det er uacceptabelt...

...at flytte til et fremmed land og åbentlyst give udtryk for foragt for landets kulturelle værdier.
Om man flytter sammen i områder/ghettoer såsom, Solvang, China Town, Little Italy m.fl. er sådan set sagen uvedkommende.
Lad dog indvandrene/tilflytterne bo som de vil.
Man kan dog stadig undres over at tilflyttere, som åbenlyst foragter alt ved Danmark og danskerne, ikke flytter fra landet, men de må jo have deres grunde. Grunde man kun kan gisne om...
tilføjet af

Behandle andre...

Som man gerne selv vil behandles !
Jeg tror ikke rigtigt på at amerikanerne føler sig forfulgte i DK.
Måske fordi at vi giver dem den samme behandling som de giver os !
Jeg håber ALDRIG at vi skal give vores indvandrere den behandling som venter os hos dem !
Jeg kender til et tilfælde hvor en dansk udsendt kvinde i saudi-arabien blev banket af en imam !
Hun overholdte altid deres normer og var klædt tildækket, som dem selv, men ved et uheld fik han alligevel et glimt af hendes ankel. Det fik ham til at gå amok og banke hende !
Syntes at dit indlæg er lidt uklart, og forklar derfor din holdning...
Mener du at vi skal banke deres ældre ?
Eller mener du at vi skal skamme os over at vi tilsyneladende behandler dem bedre, end de åbenlyst behandler os ?
tilføjet af

Endnu et eksempel !

Iøvrigt fra profilen, Perker i DK.
Hans søster synger i et dansk kirkekor, med tørklæde !
Hvor mange af vores kristne pigebørn tror du selv på bliver lukket ind i deres moskeer til hællessang ?
Vores tolerance og åbenhed virker meget større, end den som danskere ville blive mødt modsat !
Hvorfor syntes du at vi skal skamme os over det, samt føle os uanstændige ?
tilføjet af

Selvfølgelig

..."Er det acceptabelt med dansk nationalitets-følelse i udlandet, mere end det er acceptabelt med et multi-kulturelt Danmark?"
... er det acceptabelt med dansk nationalitetsfølelse i udlandet - men ikke mere end det omvendte i DK.
Jeg tror danskere i udlandet forvalter deres nationalitetsfølelse meget forskelligt. Der er dem som modild (og undertegnede) der har det som det filter man ser verden igennem og så er der dem der offensivt sammenligner alt og brokker sig i en uendelighed.
Ghettoficering tror jeg sker alle steder - i større eller mindre grad idet man søger ligesindede at dele sine tanker med. Nogle siger at man kun kan udtrykke sine allerinderste tanker på sit modersmål og det er nok rigtigt. En anden ting er at man nogle gange har lettere ved at diskutere indtryk med een man deler referanceramme med - altså det danske filter.
Men hvis man ikke formår at bryde ud af sin ghetto og deltage i det samfund man bor i, bliver man hurtigt meget isoleret og får et distanceret forhold til det sted man bor. Sådan noget kan man tit se hos medfølgende ægtefæller til udsendte danskere og faren for dem er at de ryger over i den offensive sammeligning hvor dagligdagen bliver en plage ...........
1-2-3 - der bor i mellemamerika
tilføjet af

oliesheiker

Aha... Så bare man har penge er det ligegyldigt om man integrerer sig? Så det er helt fint med dig hvis 2000 oliesheiker bosætter sig her i landet og opretter lille-Saudi Arabien?
tilføjet af

ok.

ja, usa er bedst...
men vi kan lære...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.