13tilføjet af

nye gældssaneringsregler...

Er der nogen der kan forklare de nye regler, har en offenlig gæld på ca 200000 og privatgæld på ca 350000.
vi er 2 voksne og 2 børn og har ca 8000 pr mdr.tilbage efter vi har betalt udgifter.
kan jeg søge gældssanering,❓og hvor meget vil i tror jeg skulle betale pr. mdr. i de 5 år .?
tilføjet af

Kan IKKE få gældssanering

Grundet din lave gæld kan en gældssanering normalt ikke opnås før man (i runde tal) har en samlet off. gæld på 950.000. Den eneste mulighed er indgåelse af frivillig afdragsordning eller yderligere gældssætning. Jeg må kraftigt anbefale det sidste - altså at I låner *meget* mere.
Venlig Hilsen
I.S. Philipsen,
Overformynderiet
tilføjet af

Gældssanering

Jeg mener helt sikkert du skal prøve at søge om gælssanering. Hvor meget du skal betale hver måned kan jeg ikke lige sige. De månedlige udgifter du har skal godkendes. F.eks. kan udgifter til bil, telefonsamtaler m.v. ikke tages med som godkendte udgifter. Det er kun de mest nødvendige udgifter man tager med. Du skal være opmærksom at børnetilskud også bliver taget med som indtægt.
Der er specielle firmaer, advokater som har specialiseret sig i gældssanering. Prøv af søge efter dem via nettet.
Held og lykke med det.
tilføjet af

Gældessanering

Sikken da en gang pladder du skriver. Hvorfor skriver du når du ikke aner hvad du taler om. fjols
tilføjet af

Nye regler?

Jeg ved ikke hvad du lige mener skulle være nyt - der har været nogle reguleringer, men egentlig nye regler er jeg ikke bekendt med.
Der er ikke rigtig nogen, der kan svare dig på det grundlag du har fremført her. Der kan stadig være forskel på hvilken skifteret du komme i - nogle er mere "rimelige" end andre.
Men betalingen vil altid afhænge af hvad der er tilbage når I har fået det, I er berettigede til til forsørgelse og det er nogenlunde det i har i rådighedsbeløb nu. Så den store gevinst ligger ikke lige for - til gengæld vil i vide at gælden så er væk.
Du skal til advokat, som en anden har rådet dig til.
Held og lykke med dit forehavende.
tilføjet af

puha

Sikke synd det er for dig. Ja undskyld, men i min familie, 2 voksne og 3 børn, har vi knap 3000 kr at leve for om måneden. Det skal dække mad, tøj,tobak og medicin. Hvorafdet ca er halvdelen der går til medicin. Det kan lige skralde af hos os. vi har hus og bil. Og vi får mad hver dag. Så betal din gæld og glæd dig over det du har.
tilføjet af

Selvfølgelig kane en biludgift godkendes

Hvis bilen er nødvendig pga.handicap eller adgang til arbejde så kan bilen hvis udgifter ikke er for stor, medregnes. dvs. du kan ikke trække en mercedes fra hvis du kan nøjes med en fiat 127
tilføjet af

og hvad har det så med gældsaneringsregler at gøre?

Er du ikke lidt på afveje - eller er du sur over du har mindre? Du har valgt f.eks. at have en bil og der er vel egentlig ikke andre end dig der piver i den her tråd - er der?
tilføjet af

det var nu

ikke for at hyle, men blot for at prøve at finde ud af, hvor mange penge der skal til, for at vi er tilfredse. vi har selv skabt den situation vi er i. Og så er den ikke længere. Hvor lidt eller hvor meget skal vi have til privatforbrug, inden vi mener at det er for lidt. og at vi ikke skal betale vores gæld sidst.
tilføjet af

Så meget kan du forvente at skulle af med...

Hej!
Cirka samme situation her.
De nye regler får en postiv betydning for folk med uoverkommelig gæld, såfremt gældssanering opnås.
Du kan læse om de nye regler og hvor meget du kan regne med at have tilbage til familien her:
http://www.hjulmand-kaptain.dk/sw2763.asp
Og hele den nye lovgivning vedr. gældssanering findes her:
http://www.retsinfo.dk/_GETDOC_/ACCN/B20050089405-regl
Her er et uddrag vedr. børnene:
§ 6. Udgifter til husstandens mindreårige hjemmeboende børn kan kun fradrages efter § 3, stk. 1, hvis udgifterne efter stk. 3 overstiger indtægterne efter stk. 2 (nettoudgiften).
Stk. 2. Som indtægt medregnes børnefamilieydelse, børnetilskud, børnebidrag, børnepension og andre indtægter, der vedrører barnet og ikke hidrører fra barnets personlige formue eller selvstændige arbejdsindsats.
Stk. 3. Som udgifter medregnes:
1) udgifter vedrørende pasning af barnet,
2) udgifter til barnets særlige behov, jf. § 9, og barnets ganske særlige behov, jf. § 10, og
3) et rådighedsbeløb, der afhænger af barnets alder. Rådighedsbeløbet udgør 1.250 kr. om måneden for børn indtil det fyldte 2. år, 1.600 kr. om måneden for børn fra og med det fyldte 2. år og indtil det fyldte 7. år og 2.300 kr. om måneden for børn fra og med det fyldte 7. år og indtil det fyldte 18. år.
Stk. 4. Nettoudgiften opgøres separat for hvert barn.
Hertil kan du forvente ca. 3900 til dig selv til rådighedsbeløb.
Alt i alt ikke så ringe endda! Det giver da en chance for at komme videre.
Men som en tidligere har nævnt, så er din gæld ikke så "stor", og det kan evt. være et bedre alternativ at indgå en akkord.
Mit råd er at kontakte en advokat med forstand på tingene først.
God fornøjelse!
//nn
tilføjet af

Nye regler om gældssanering!

Den 19.5.2005 vedtog Folketinget L 10 "Forslag til lov om ændring af konkursloven og konkursskatteloven. (Revision af reglerne om gældssanering)." http://www.ft.dk/Samling/20042/lovforslag/L10/index.htm
Den 1. oktober 2005 trådte den nye lov om gældssanering i kraft.
Citat:
Offentliggjort 19. august 2005 i Jyllands-Posten, link: http://www.jp.dk/kp/sporg/artikel:aid=3213698/
NYE REGLER OM GÆLDSSANERING
Ved Tommy V. Christiansen advokat (H), cand. merc.
Efter 20 år med regler for gældssanering træder nye regler i kraft 1. oktober.
! Siden 1984 har der i konkursloven været regler om gældssanering for håbløst forgældede personer.
Reglerne indebærer, at skifteretten kan afsige kendelse om gældssanering, hvis en person ikke er i stand til og ikke inden for de nærmeste år har udsigt til at kunne opfylde sine gældsforpligtelser, og hvis den pågældendes forhold og omstændighederne i øvrigt taler for gældssanering.
Disse meget ukonkrete og overordnede betingelser er siden blevet fortolket og udfyldt af skifteretterne rundt om i landet.
Der er blevet gjort en række erfaringer, og reglernes anvendelse og virkning i praksis har på flere punkter vist sig at være uhensigtsmæssige. Derfor har Konkursrådet, der er nedsat af Folketinget, gennemgået reglerne med henblik på at vurdere behovet for at forenkle og effektivisere behandlingen af gældssaneringssager. Konkursrådets gennemgang af reglerne førte i foråret 2005 til en betænkning, hvori der blev opstillet en række forslag til ændrede betingelser for at opnå gældssanering.
Et af de væsentligste kritikpunkter mod de hidtidige regler har været, at de enkelte skifteretter har anvendt loven forskelligt. Der er altså en risiko for, at ensartede begæringer om gældssanering bliver vurderet forskelligt, alt afhængig af hvor i landet sagen behandles.
Dette er naturligvis ikke holdbart. Derfor stillede Konkursrådet forslag om, at reglerne i konkursloven ændres således, at der i lovgivningen skabes større klarhed om betingelserne for at opnå gældssanering.
De nye regler blev vedtaget i Folketinget i maj 2005 og træder i kraft pr. 1. oktober 2005.

De nye regler
Loven medfører blandt andet, at der nu skal gives gældssanering, hvis lovens betingelser er opfyldt, medmindre særlige forhold taler imod.
De nye regler betyder også, at et andet kritikpunkt ved de nugældende regler bliver løst. Det drejer sig om reglerne for fastsættelsen af dividenden.
Dividenden er den procentdel af den samlede gæld, som gælden ifølge gældssaneringskendelse nedsættes til, og som ansøgeren typisk skal betale til kreditorerne over en fem-årig periode.
I dag er det sådan, at husstandens samlede indtægter medtages i budgettet. Dette indebærer, at en ægtefælle/samlever med sin indtægt indirekte kommer til at betale til kreditorerne, selv om ægtefællen/samleveren ikke har været med til at stifte gælden. Med de nye regler er denne urimelighed fjernet. Det afgørende for, om en ægtefælle skal deltage i gældsafviklingen, bliver nu, om gælden er stiftet før eller efter påbegyndelse af samlivet. Stammer ansøgerens gæld således hovedsageligt fra tiden før etableringen af samlivet, skal der maksimalt betales et beløb til kreditorerne, der svarer til ansøgerens nettoindkomst med fradrag af halvdelen af husstandens rimelige udgifter.
Med lovændringen vil der i øvrigt - i modsætning til tidligere - fra centralt hold blive fastsat retningslinjer for reguleringen af de rådighedsbeløb, der i budgettet afsættes til dækning af leveomkostningerne efter afholdelse af faste udgifter. I fremtiden vil der endvidere ske en årlig regulering af de fastsatte beløb.
Et andet nyt tiltag er, at "indtægter" vedrørende børn (for eksempel børnefamilieydelse og børnebidrag) kun skal anvendes til betaling af udgifter vedrørende børnene og ikke til afvikling af forældrenes gæld.
Endvidere indebærer de nye regler, at der for fremtiden udstedes et såkaldt præklusivt proklama i forbindelse med gældssaneringssagens åbning. Proklamaet indrykkes i Statstidende og har den konsekvens, at de kreditorer, der ikke har anmeldt deres fordring inden 8 uger efter bekendtgørelsen, mister retten til dækning, når der er afsagt kendelse om gældssanering.

Regler for iværksættere
De nye regler indeholder et særligt lempeligt regelsæt for iværksættere, der er gået konkurs. Reglerne indebærer blandt andet, at der tages udgangspunkt i en kortere afviklingsperiode på tre år i stedet for den normale afviklingsperiode på fem år.
Endvidere er der mulighed for at få lempet det ellers ufravigelige krav om, at ansøgerens økonomiske og indtægtsmæssige forhold skal være stabile - typisk som lønmodtager.
En iværksætter, der er gået konkurs, får på denne måde mulighed for på ny at starte som selvstændig.
Til gengæld kan der blive tale om, at den nye virksomheds succes fører til en forøget betaling til kreditorerne.
Anvendelsen af de lempeligere regler forudsætter imidlertid, at der er tale om gæld, der i det væsentlige hidrører fra erhvervsmæssig virksomhed.
Endvidere er det en forudsætning, at ansøgerens virksomhed er blevet afviklet under formaliserede forhold, det vil sige typisk under en konkurs. Endelig skal ansøgningen om gældssanering fremsendes under konkursen eller umiddelbart i forlængelse af denne.

Genoptagelse af sager
Afslutningsvist skal det nævnes, at der også med de nye regler er mulighed for, at skifteretten under ganske særlige omstændigheder kan genoptage en gældssaneringssag, hvis ansøgerens økonomi efter afsigelse af kendelse om gældssanering forværres, eller nye krav dukker op.
Det nye er her, at skifteretten også kan genoptage sagen med henblik på at nedsætte det samlede beløb, som ansøgeren skal betale til sine kreditorer. Efter de nugældende regler kan der kun ske en forlængelse af afviklingsperioden. De nye regler om genoptagelse vil også gælde for kendelser om gældssanering afsagt før 1. oktober 2005.

Forbedret retsstilling
De nye regler indebærer efter min opfattelse samlet set en markant forbedring af retsstillingen for personer, der søger om gældssanering.
I den forbindelse bemærkes, at det i det konkrete tilfælde kan være en fordel at afvente med at søge gældssanering til efter den 1. oktober, når de nye regler som nævnt træder i kraft.
Citat slut.
Med venlig hilsen
Hansemann Lüchter
http://www.gæld.net
Gældstyngede medborgere, andre interesserede og seriøse debattører er velkomne i GældsForum!
tilføjet af

Gæld.net & GældsForum

Dette system kan åbenbart ikke lide danske bogstaver (æøå), så den alternative adresse for browsere uden 'dansk IDN-plugin', til Gæld.net og GældsForum er: http://xn--gld-yla.net
Med venlig hilsen
Hansemann Lüchter
Gæld.net & GældsForum
tilføjet af

Neej hvor godt

Jeg vidste lovforslaget havde været fremsat, men ikke at det trådte i kraft 1. oktober. Hvor er det da godt, nu er der virkelig lys forude for en masse af de mennesker, hvis liv er et gældshelvede.
Tusinde tak for dit fyldestgørende indlæg.
tilføjet af

Gældssanering

Vi købte en forretning for 26 år siden og gik konkurs bliver den aldrig forældet.
Jeg er nu 65 år og har ingen muglighed for at afdrage på gælden.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.