Hjælp!!
er der nogen der kan hjælpe mig med en opskrift på brød med pinjekerner?
har smagt det for nogel år siden. Det er himmelsk!! Det har bare ikke været muligt at opdrive en opskrift!!
tilføjet af eyas
Hej Majbritt
Jeg bager selv mit franskbrød. Både let og groft.
Har du en grundopskrift eller bare det i dig fordi du har bagt en del er det bare at prøve sig frem. Put nogle pinjekerner i dejen.
Jeg foretrækker en dej hvor der ca. 50% hvedemel og resten lidt forskelligt. F.eks. grahamsmel og rugmel.
Desuden koger jeg gerne en grød af hirse, semfrø, hørfrø, havregryn og boghvede gryn og putter i dejen.
Så er det jo valgfrit at putte forskellige tyber kerner eller nødder i brødet.
Men jo mere let og luftig, des mere hvedemel. Det er ihvertfald udgangspunktet.
Bare et forslag fra en der holdt op med at bruge opskrifter til brød.
tilføjet af majbritt
tak
ja det var jo en god idé, men jeg er ikke så garved en bager, men en god grundopskrift har jeg da. Så så går det jo nok.
tilføjet af gittedorte
Rist dem først
Hvis du rister pinjekernerne på en tør pande først, fremhæver du smagen og de smager ikke nær så bittert.
Det smager også smadder godt med ristede pinjekerner i salat eller ovenpå ristaffel sammen med ristet kokosmel, ristede peanuts, ananas stykker, rosiner mm.
Hilsen faglæreren