2tilføjet af

Pærevælling

Når jeg spurgte min mor, hvordan man laver pærevælling, svarede hun altid at man sku passe på ikke at kærnemælken skildte...
Men man kan jo på den anden side ikke koge byggryn i kærnemælken, uden at kærnemælken vil skilde... Det gør den jo ved ganske alm. kogetemperatur.
tilføjet af

Ja det er rigtig!!!

Så jeg ved heller ikke hvordan din mor har lavet det!! Men det er faktisk to forskellige ting det du nævner.
Pærevælling. 50 – 60 g gryn (byg, sago eller ris) 1 liter sød mælk salt. Mælken bringes i kog, grynene kommes i under piskning, og suppen koges færdig. De sidste 10 – 15 min. koges rå, halve pærer møre på suppen.
Kærnemælksvælling. 1½ liter kærnemælk 1 ½ stk. kanel citronskal sukker 1 kop gryn (ris-, byg- eller boghvedegryn)
Kærnemælken varmes op med et stykke kanel og citronskal og der røres jævnligt til den koger. Derefter kommes der en kop gryn i, enten ris-, byg- eller boghvedegryn. Koges nu i 1 – 1½ time og smages til med sukker. Hertil serveres flødeskum.
Her kan du se at i pærevælling skal der alm. mælk i og i kærnemælksvælling skal der kærnemælk i ;0)
tilføjet af

Ok..?

Nej så lang tid bruger jeg godt nok ikke på at lave pærevælling - som min mor lærte mig...
Jeg varmer først kærnemælken op og så lægger valsede byggryn i. Når der så er gået 5-6 minutter, er grynene kogt ud, og jeg varmer pærerne i vællingen...
Imidlertid så skilder kærnemælken under alle omstændigheder under kogning... men det skal den vel så også..?
Men når man laver kærnemælk på din måde, brude den vel skilde under kogning - selv når man putter kanel i ?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.