kan jeg lave en æblekage med rasp, hvor der på posens bagside står at det er velegnet til at panere fisk og kød i? kan jeg bare tilsætte lidt sukker eller skal jeg lige tage en frakke på og løbe ned i Rema1000 og købe "kage" rasp.
tilføjet af Gamle dage
Det kan du sagtens
Min mormor plejede at riste almindelig rasp på en pande sammen med en masse sukker - så blir det let karameliseret og er klar til æblekagen.
Spar ikke på sukkeret ;-)
tilføjet af jetpost
Du kan ikke
bare tilsætte rasp, men du kan varme det op sammen med sukker på en tør pande, eller hvis du er i den heldige sotuation at have en pose makroner i huset så kan den bruges i stedet for.
tilføjet af Helle'pigen
Svar
Du skal suse ned og købe æblekagerasp. Du kan også riste havregryn på panden med sukker, ikke brænde det på! Hilsen Ernæringsassistenten
tilføjet af mummi-39
Aj hvor sjovt...
-jeg er også i fuld gang med atlave Æblekage ;o))
-du kan godt bruge alm. rasp og som du selv skriver tilsætte sukker, som du jo så mixer og varmer på pande...- men vil du den skal blive lidt x-tra lækker, så tag turen og fis afsted til Rema efter "markroner" -det bruger jeg og må sige de giver et x-tra pift til æblekage....
Mums vi har gang i hva´..??
Smil fra
/Mummi
tilføjet af æblet
madrasp
tak for jeres gode forslag. Jeg har nu ristet madraspen med sukker på panden og noget nyt for mig er at tilsætter makroner. Men når de nu er i huset må jeg lige prøve det. Nu må man jo bare vente på at æblerne bliver kolde.
tilføjet af æblemanden
NOT og nej
ødelæg nu ikke en god æblekage med makroner - den skal laves med rasp
tilføjet af Offer
GØR DET IKKE
ødelæg ikke min æblekage med makroner
tilføjet af mummi-39
Yes og Jo ;o))
Sådan vil jeg ha den æblemand ;o))
Jeg sparer til gengæld lidt på sukkeret, da jeg elsker den lidt ægte syrlige smag fra æblet, der kan jeg så godt lide kombinationen af de søde makroner.
Og ved du hvad æblemand... Så gemmer jeg altid noget af æble-halløjet, til en god frokost, hvor der så kommer "æbleflæsk" på en rugbrød ;O))
Men som beskrevet, med rasp og sukker på panden, der elsker jeg den også for sådan gør min mor. Og mors mad, er stadig den bedste man/jeg kan få ;o))
/Mummi
tilføjet af icarus
vil oz have æblegrød- mums :)
gi mig gi mig gi mig :)
tilføjet af mummi-39
Jamen så her da ;O))
En portion Coming Up..!!
Sendes med smil og det jo tanken der tæller ;o))
/Mummi
tilføjet af icarus
åhh jah
kan tænke mig til hvor godt den smager ;)
tilføjet af exkokken
start med lidt smør på panden
Den rigtige æblekage laves med rasp hvor du starter med at smelte lidt smør på panden, hmm let brun, herefter kommer du raspen på og når det hele er godt ristet tilsætter du ca 1/4 sukker, når alt er dejligt gyldent og tager lidt fave hældes æblekageraspen fra panden og køles, så er den klar til æblekage, lidt knuste markroner suplere fint, pynt evt af med en lækker hjemmelavet gele af solbær eller ribs!