3tilføjet af

Rotationsledighed.

Jeg så sent i går aftes en, der foreslog det her på solen. Kan ikke lige finde det igen.
Men hvor var det en smuk tanke. I stedet for at de samme mennesker går ledige i lange tider, så lad os være ledige på skift. Hver femtende uge som skrevet. Så ville der på den enkelte arbejdsplads blive plads til en person mere for hver 14 de er i dag.
Og i mindre firmaer måtte de have en vikar ind; hvis de eksempelvis kun var 4 ansatte, så skulle vikaren komme 4 gange i løbet af de 15 uger, og så måtte vedkommende vikarerer andre steder de øvrige 10 uger. Det ville der sikkert være nogen, som ville syntes var ganske fornøjeligt at komme på forskellige arbejdspladser.
Ledende personale skulle ikke være omfattet af ordningen, hvis det ville sætte firmaet væsentlig ned i omdrejninger. Men kunne måske frivilligt tage del i ordningen; hvis muligheden var til stede.
Og som skribenten af i går skrev, så skulle man ikke tvinges på understøttelse. Hvis den ugentlige ledig kunne finde noget at rive i udenfor sin normale arbejdsplads hver 15. uge, så var det bare at gøre det og tjene penge ind frem for understøttelse.
Skulle ledighedstallene falde, ændrer man blot de 15 uger til 20 uger og senere 25 osv. Ingen problem i det. Skide godt forslag.
🙂 [sun] [sun] 🙂 [l] [l] [sun] [f] [ide] [ide] [ide]
tilføjet af

Rotationsledighed.

Meget fin idé, men hvor meget vil det koste hele tiden at skulle sætte de nye ind i systemer og rutiner?🙂Og vil det ikke kun kunne fungere inden for de brancher hvor der er for mange mennesker i forvejen? Og er det ikke ofte de lavt-lønnede brancher? Jeg tror mange af dem der bliver udskiftet vil få betalingsproblemer når de ikke kan arbejde så meget som de plejer.
tilføjet af

Nul ledighed

En del, af den Skat arbejdsgivere skal betale, skal gøres dynamisk og i forhold til omsætning, ikke driftsresultat !
Den omsætningsafhængige Skat, skal afholde alle arbejdsmarkedsudgifter, arbejdsløshedsudgift, omskoling, efteruddannelse osv.
Skatten opkræves kun i det omfang der er behov, og er der derfor mange arbejdsløse, koster det den enkelte virksomhed ekstra Skat, er der ikke så mange arbejdsløse, betaler virksomhederne mindre Skat.
Dermed er der skabt et incitament i forhold til virksomhederne, hvor de sparer en udgift, i det omfang de selv gør noget for at holde befolkningen i arbejde.
Det vil i denne model, fortsat være arbejdsmarkedets parter, som forhandler løn- og ansættelsesforhold.
Som tidligere, skal det resterende skattesystem indrettes, så det har fundament i Skat af den personlige indkomst.
Dette vil sikre, at der fortsat er grundlag for en stor offentlig sektor, som vil opretholde en økonomisk stabil samfundsomsætning, der trækker Danmark igennem internationale konjunkturudsving, negative og positive.
Da der i denne model, tillægges virksomhederne en udgift, skal denne udgift tilsvarende erstattes, i form af tilsvarende mindre virksomhedsskat. Dette for at opretholde udgiftsbalancen, således virksomhederne ikke, som helhed, oplever negative konkurrence muligheder.
Ja, det er fuldt finansieret. Og det er udgiftneutralt for både erhvervslivet. Stat og befolkning.
tilføjet af

Rotationsledighed.

Måske er det sund fornuft ! Kommunerne og arbejdspladserne kan vel i teorien og praksis bare gøre det hvis det er indenfor aftalerne i overenskomsterne❓Det vil styrke både de arbejdsmæssige kvalifikationer og mindske stress og nedslidning, give mere tid til hjem og familie og netværk . . ! !
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.