3tilføjet af

rugbrød

Hej Håber der er nogen som kan hjælpe mig. Jeg bager selv rugbrød. Starter med at sætte brødene i ovnen på 100 grader i en time og bagefter 175 grader i 2 timer. Når jeg kommer op på den høje temperatur begynder brødene at revne. Det er som om de hæver så meget at de revner. Håber nogen forstår hvad jeg mener. Hvad gør jeg galt??????
tilføjet af

Det er mange år siden jeg sidst bagte rugbrød - men...

Skla de ikke hæve først? Jeg mener at kan huske, at de hævede først, netop for at forhindre "jordskælvet" midt på brødet...
tilføjet af

hævning

Hej når jeg på anden dagen har rørt dejen færdig og kommet den i forme, hæver den en time. Men jeg skal måske lade dem hæve noget længere.
tilføjet af

Hejsan - Hejsan igen...

Har ledt lidt i gemmeren, og efter hvad jeg kan se, så skal dejen hvile i én time i skålen, derefter lægges dejen i formen og pensles med vand og overdækkes med film (vitawrap) - herefter skal dejen hvile et lunt sted i 5 - 8 timer, og inden at det bages, kan man som et fif fensle med lidt margarine/olie/smør... Skal bages ved 175*C - i ca. halvanden 2 timer, og efter én time med staniol over, så burde man undgå "jordskælvet"!
Held og lykke herfra ;O)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.