37tilføjet af

Se lige folkeskolelærerens timeløn

Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor folkeskolelærere brokker sig over deres løn. En nyuddannet folkeskolelærer tjener typisk 25.000 kr. om måneden inklusive undervisningstillæg men den løn vokser nemt til 30.000 kr. efter uddannelsen er blevet akademiseret. Dette svarer til en årsløn på 360.000 kr.
Ifølge OECD’s "Education at a Glance" fra 2005 og Finansministeriets beregninger fra 1997 arbejder en gennemsnitlig folkeskolelærer i Danmark 640 lektioner årligt hvilket igen svarer til 640*45/60 = 480 almindelige timer. Timelønnen ender dermed på: 360000/480 = 750 kr.
Dertil skal lægges møder og hjemmearbejde hvis man er underviser i de større klasser. Til gengæld bliver man præmieret med 12 ugers årlig ferie.
tilføjet af

Tror du, at man kan komme uforberedt til

de mindre klasser ?
Jeg synes, du skal ud og se, hvad de virkelig bruger af tid, inden du kommer med sådan et regnestykke. Husker du de individuelle elevplaner❓Hvad hvis du som nyuddannet har 7 klasser. Hvad når du skal have fag, du ikke er liniefags uddannet i er lig med meget forberedelse i sommerferien❓Husk der skal laves årsplaner og undervisningsplaner.
Øhh tror nok lige på, at der er en del forberedelse og ulønnede interessetimer i det job !!
De arbejder skam for pengene. De påtager sig også sociale opgaver vedr. eleverne.
Jeg har mødt lærer, der i deres fritid har været ude at lede efter børn, når forældrene har ringet på ugudelige tidspunkter og sagt, at de var løbet hjemmefra.
Der er mange gode lærer, der gør meget mere end at undervise.
tilføjet af

Du har ret ...

... men bør nok lige lære at stave til "lærer" i flertal.
tilføjet af

Alle kan fejle

også dem som ikke har dansk som liniefag :-)
Men kors, hvor er det irriterende i stedet for at forholde sig til emnet at forholde sig til om der er et komma for meget eller for lidt eller om der mangler et e eller ej.
Det er folk som dig, der gør, at man ikke gidder sol mere.
tilføjet af

narrerøv

det der er skrevet er jo rigtigt hvorfor så latterliggøre det..fjog[sol]
tilføjet af

der var nok noget der

vi har det dyreste skolesys og de dårligste resultater.....det holder bare ikke.
jeg er elektriker og akkorden den holder bare ikke.
lad os en gang for alle lade lærer arbejde 0800-1600 6 ugersferie p.a. evt med stempel ur
så er debatten ude lærerne kan gå hjem kl 1600 med god samvittighed og tage kurser når eleverne er på ferie.
hvis der er stave fejl så husk jeg gik i den dyreste skole sys.
tilføjet af

Helt galt regnestykke

En lærer har arbejde , der svarer til alm. overenskomst 1780 timer.
En timeplan kan se ud som følger:
Undervisning 28 skematimer omregnet fordi en uv time er 45 min til ca 16 timer, teamsamarbejde 3 timer forældresamarbejde 45 min. forberedelse 5 timer , kursus 3 timer, klasselærerfunktion 5 timer, gårdvagt 1 time, trafiklærerfunktion 2 timer, lærermøder 0,50 timer, samarbejde med PPS 0,70 timer osv.
Og husk , at en læreruge har flere timer fordi arbejdstimerne skal passe til en årsnorm
på ovenstående timer.
Prøv nu, at regne timelønnen ud.
tilføjet af

Det er ikke deres ansvar

at rende efter forvirrede børn og det bliver det heller aldrig. I øvrigt vil jeg lige pointere at jeg som elev selv har selv har været med i udarbejdelsen af de forskellige planer. Det bliver der kørt let hen over - og så er det heller ikke vigtigere. Uddannelse er førtst og fremmest dit eget ansvar. Bild mig ikke ind at der er nyuddannede lærere der har syv klasser. Jeg har ikke sagt noget om at man kan møde uforberedt op til de mindre klasser men forberedelsen til disse er langt mindre end til mellembygningen og især overbygningen.
tilføjet af

Det er dig der er helt galt på den

Det er langt fra alle der er klasselærer eller trafikunderviser. Gårdvagt er ren afslapning og den opgivne forberedelsestid er et subjektivt anliggende.
Hvis man inddrager dine andre faktorer og tager udgangspunkt i 640 årlige undervisningstimer bliver det årlige timetal cirka: 640+120+30+120+20+30 = 960.
Derved er timelønnen stadig 360000/960 = 375 kr. hvilket er meget højere end andre faggrupper i sektoren indenfor velfærd og en efter min mening alt for høj løn i forhold til eksempelvis sygeplejersker der redder liv. Læreren har sådan set ingen funktion - det er din egen pligt at tilegne dig viden fordi hele livet er en uddannelse.
Så det er vist dig der skal have dine skolepenge igen - og ikke mig.
tilføjet af

Lærere har studiegæld

Mit eks var et eks og en lærer har det samme timetal som andre. Gårdvagt er at være opmærksom konstant. Give plaster på , skille børn ad. Svare på spørgsmål.
En lærer arbejder præcis lige så mange timer som en smed, arbejdsmand og andre.
Desuden skal en lærer står til disposition for forældre i døgndrift.
En lærer læser 4 år og har evt. taget HF og har taget studielån og kan have en gæld, der skal afbetales. Op til 200.000 kr.
Hvilket må berettige lønnen.
Prøv nu, at regne timelønnen ud.
tilføjet af

nej du er

Som tidligere lærervikar vil jeg godt lige sige at gårdvagt IKKE på nogen måde er afslapning. Ungerne løber rundt og larmer og slår sig og driller hinanden og tuder som sindssyge. Derudover så betyder det også at man ikke har særlig mange pauser hvis man har en gårdvagt. Jeg har prøvet at skulle stoppe maden ned på et kvarter fordi jeg havde haft en gårdvagt. (Men nu blev jeg jo så også udnyttet til at tage så mange gårdvagter som muligt af og til - sådan er det at være vikar)
Desuden er min mor lærer og hun har altid arbejdet når hun kom hjem og sandsynligvis brugt mere end den forberedelsestid hun fik, fordi hun gerne ville gøre det bedste hun kunne for børnene. Til gengæld elsker de hende så også fordi hun er så god.
Er man forresten klasselærer så får man så vidt jeg ved tillæg for det, lærere der ikke er klasselærere får altså mindre i løn end dem der er.
Og så er det naivt at påstå at læreren ingen funktion har, noget af det vigtigste i vores samffund er videnstilegnelse og du kan seriøst ikke mene at en 10årig skal kunne klare det selv uden hjælp, for det er ikke alle forældre der kan eller har tid til at hjælpe.
tilføjet af

I er helt galt på den

Den løn jeg har beregnet mig frem til er for en lærer der kun underviser det antal timer som der er beskrevet i rapporterne og altså ikke har sideposter såsom klasselærer, trafikunderviser etc. Videnstilegnelse er et personligt anliggende - også fordi man lærer bedst af sine egne fejl. Dette betyder dog ikke at man ikke skal have hjælp af andre (her kommer læreren ind i billedet) da livet jo også går ud på at lære af hinanden. Men grundstenen i dit vidensfundament skabes kun af dig selv og din egen indsats.
Til det andet indlæg vil jeg blot sige at det ikke er givet at alle tager studielån. Det bedste er faktisk at have et sidejob til sin endelige uddannelse da dette vil give mange point til jobsamtalen.
tilføjet af

En deltidslærer

der er beskrevet.
Nej et barn kan ikke udvælge, hvad der er godt, at lære.
Et barn kan ikke overskue konsekvensen af sine egne valg.
Jeg vil kalde dit vidensfundamnt for fordummelse, der nemt kan bruges i en landsbt i afrika, men ikke i et videnssamfund som vores.
tilføjet af

Ingen lærere

har ikke sideposter så rapporten er fejlagtig.
tilføjet af

Ikke høj nok

Jeg kan kun sige at den løn ikke er høj nok til at skulle håndtere det djævleyngel der pisker rundt i skolegården.
Og deres forældre der af en eller grund mener at når de sætter en spand lort inden for døren i børnehaveklassen. Så forventer de at et veluddannet, velopdragent menneske kommer ud i den anden ende.
Dette er så et citat fra en lære.
tilføjet af

Hvor er i nogle selvforstående,

moralsk perfekte overvæsener der er er i besiddelse af særlige demigudiske komplekser. Hvis SAMTLIGE forhold skal tages med lander timelønnen på: 360000/1480 = 243,24 kr. hvilket jeg stadig mener er ALT for højt sat.
tilføjet af

En høj pris

Nu er det sådan, at færre vil være lærere og det skyltes flere ting. Hver sjette lærer i København kommune får bank, og flere får for meget stress. Man skal efterhånden mere opdrage end undervise osv. "Penge er ikke alt" Og så lige med hensyn til lønnen. Min timeløn er i hvertfald ikke 750 kr.😖
tilføjet af

Faktisk arbejdstid 1680 timer pluds

forældretid, hvor du skal stå til rådighed på alle døgnets timer for forældre, hvilket du ikke får betaling for.
Jeg er blevet ringet op om søndagen kl. 8 om morgenen. Hvis du har 5 klasser, så bliver det over 100 forældre/-par.
Alle mulige sprgsmål såsom , hvad skal I næste dag, madpakkesprgs. bøger osv.
tilføjet af

OECD

Er et politisk værktøj, der har til formål at jage en skræk i politikere, som ikke makker ret for en højere sag. Kan folk ikke se det? Endnu et ikke-valgt organ, der kloger sig på sine herskeres vegne. Fårene bukker og nejer. Man tager sig til hovedet.
Lærerne er hver en krone værd! - Synes lærerne bør gå i total strejke og bede deres kunder rende og hoppe.
OECD kan pakke deres propaganda sammen og stikke den op i røven på sine herskere.
tilføjet af

Hvis JEG sku være folkeskolelærer

sku jeg mindst ha 100.000 kr netto i timen! Nogen vil kalde lærerfaget en livsstil - jeg ville kalde det et mareridt, når først JEG kom i gang!
Hvis du er heldig - og SERIØST brænder for det - kan du klare uddannelsen på 4 år(tar den vist)
Pkt 1: Studiet er lige så hårdt som 2. år i gymnasiet - og så kan du ALLIGEVEL ikke garantere at du består eksamen!
Pkt 2: Du skal uddannes til at ku undervise - selv de elever der SERIØST ikke er en skid motiveret til at gå i skole. (Til sammenligning havde jeg verdens strengeste lærer i matematik - og min sidemand lærte ikke en dyt, for...han VAR IKKE MOTIVERET)
Gu ved om ikke folkeskolen er ved at synge på sidste vers..? Det der med en masse røvsyge fag, hvor meget motiverer det lige eleverne..? Og det at skulle sidde i tysktimerne og tærpe grammatik...

Sidst - men ikke midst:
Vi må se at få en ny undervisningsminister. Bertel Haarder selv pjækkede jo altid fra skole, når vejret var godt........
tilføjet af

Undervisningsmængden er passende

Faktisk underviser danske lærere ligeså mange timer som lærerne i andre OECD lande http://www.folkeskolen.dk/ObjectShow.aspx?ObjectId=27230 Vi er vel alle interesserede i, at lærerne møder velforberedte til timerne? Lærerlønningerne ligner også andres med tilsvarende uddannelsesniveau (nej, jeg er ikke folkeskolelærer)
Når den danske folkeskole er dyr pr. elev skyldes det især lave klassekvotienter. En dansk gennemsnitsklasse er på 11 elever, medens OECD gennemsnittet er på 17 elever pr. klasse. Det skyldes blandt andet, at vi i Danmark sender mange elever på specialskoler med meget få elever pr. lærer - dermed bliver gennemsnittet lavt. En anden årsag er, at små landsbyskoler har små klassestørrelser.
Skal man spare penge på folkeskolen skal man derfor tage fat på klassestørrelserne. Følgende muligheder findes:
1) Nedlæg de små landsbyskoler og benyt store centraliserede skoler
2) Øg klassestørrelserne til 26-30 elever pr. klasse
3) Benyt to-lærerordninger som erstatning for specialskoler
Næppe nogle af forslagene kan gennemføres 100%. Der vil altid være behov for små skoler, specialskoler osv. Men det er realistisk at diskutere, om folkeskolen som den fungerer i dag er det vi ønsker på langt sigt, eller om andre løsninger kunne være bedre?
tilføjet af

Hvad betyder

GIDDER?
tilføjet af

Det genkender jeg

ikke.
"Hm", tænkte jeg da jeg læste dit indlæg...skal jeg virkelig reagere på det, det vil næppe få dig til at ændre din opfattelse, men nu prøver jeg alligevel.
Først lidt om mig selv: Jeg er folkeskolelærer, har arbejdet som sådan i fem år og brændt for mit fag, med den pris at jeg gik ned med stress med alt hvad det medfører af sociale, økonomiske og personlige tab. Jeg havde de små klasser og i følge din opfattelse betyder det at jeg ikke skulle bruge tid på forberedelse. Det holder imidlertid ikke. I dag stilles der krav om at undervisningen skal tilpasses den enkelte elev lige som der skal arbejdes med en variation af undervisningsmetoder rettet mod de forskellige måder børn lærer bedst. I dag kan man ikke, hvis man skal opfylde de lovmæssige krav til jobbet, bare bede de fysisk aktive drenge om at holde kæft og sidde stille. Nej, undervisningen skal tilrettelægges på en måde, som giver dem mulighed for at trives. Oftest foregår der 4-5 forskellige aktiviteter på samme tid i en klasse. -Og det er vel at mørke eleverne, der skal være aktive det største del af tiden med lærerens hjælp. Den der med at forelæse en hel lektion eller arbejde med ét fælles lærerbogssystem, gå desværre ikke i dag, så opfylder man ikke læseplanen.
Det bliver nok for omfattende at forklare dig, hvad det er som overbebyrder lærere i en grad, så flere og flere forlader faget og færre og færre søger ind.
Jeg synes imidlertid ikke du skal gå og være misundelig, der er masser af ledige jobs i folkeskole, så hvorfor ikke gå ind og gøre dine egne erfaringer. Det kan altid give et større udsyn
Med venlig hilsen
Elisabeth
tilføjet af

Ikke mere brok om uddannelsen og det at undervise

Jeg faldt over dit indlæg og syntes at du ser lidt sort på uddannelsen og det at undervise i folkeskolen.- Måske skulle du ikke havde valgt den uddannelse! For jo, det tager 4år at uddanne sig. Jeg var en af dem som ikke var motiveret i gym. men efter et par år som pæd. medhjælper og lærervikar fandt jeg frem til at dette skulle være min fremtidig udd., jeg tror man har svært ved at tage uddannelsen og færdiggøre den hvis ikke man er motiveret og moden til det. Ikke for at lyde som en helgen eller noget i den stil, men måske du begyndte før du var personligt klar til det eller måske valgte du for hurtigt retning for dit fremtidige erhverv. - for inden man vælger at blive lærer, må man gøre sig en række overvejelser her tænker jeg bl.a. på, at man kommer ikke sovende igennem arbejdet som lærer, man skal sku knokle og nogle elever er bare en udfordring og lønnen giver ikke derefter. Man må ville noget, man må brænde for arbejdet og det at arbejde med børn/unge.
For at vende tilbage til selve udd. på seminariet, så læser jeg på NZS og jeg syntes ikke det har været så hårdt, som du får det til at lyde til. Men jo, man skal læse, lave opgaver og være forberedt, men det er jo også en del af lærergerningen, så hvis man syntes det hænger en ud af halsen, hvordan tror du så du kan motivere elever til at forberede sig, hvis du selv har svært ved at motiver dig eller syntes det er træt?
Jeg har taget udd. i et rap og tiden flyver afsted, og det er ligsom dengang i gymnasiet hvor det føles som lang tid, men pludselig opdager man at tiden flyver afsted og næste gang man tænker over det, så er man så godt som færdig.
Jeg håber ikke, at dem som skulle overveje at blive lærer er blevet skræmt eller demotiveret af dit indlæg, for det er et fedt studie med mulighed for at arbejde og fordybe sig i flere fag og områder som interessere en. -Go for it, hvis i sidder derude og brænder for det, for er det den rette udd. for netop dig, så vil i i de hårde tider kunne se lyset og målet med den udd. som i er i gang med- drivet vil være der og snak med jeres medstuderende når i oplever at modet forsvinder eller at læsebyrden føles stor. Men husk, det er en vidergående udd. og man må forvente at der skal lægges nogle kræfter i og man kommer aldrig sovende til noget, men det gør man heller ikke på nogen arbejdspladser og i livet. Tag ansvar og forstå at dette er din fremtid du er ved at skabe et fundament for, så giv den alt hvad du har i dig...
Jeg håber på at der vil være en masse motiveret og engageret kommende lærer som læser dette indlæg, for hvis folkeskolen har brug for noget, så er det super motiveret og engageret lærer som kan højne niveauet men også skabe en lyt til læring gennem inspirrende undervisning og hvor der er plads til den enkelte elev- Man husker altid selv den gode lærer fra skoletiden og den som gjorde indtryk på en, og det er sådanne personer som må stå som forbilleder for en selv i fremtiden, det er det mindste som vi skylder eleverne i dagens danmark.
håber at dette kan skabe en egen reflektion og fundering således at man gør op med sig selv om man er den rette til udfordringen.
🙂
tilføjet af

naivitet er ok men ikke saglig

Ok, du skriver at en folkeskolelærer (efter dine udregninger) får en timeløn på 750kr, det er sku da dejligt, kan du fortælle mig hvor man får det, for jeg er lærer og den løn vil jeg da meget gerne have:-)... Man har altså forberedelse til alle klassetrin om det så er indskolingen ( de små klasser) eller overbygningen... - Man underviser i gennemsnit ca 20-28timer om ugen, derudover skal man forberede sig,lave årsplaner, planlægge div. aktiviteter i og uden for skolen, have lærerrådsmøder, skolehjem samtaler, kurser og så er man i div. råd som også sluger en del timer.- Dermed har man max 17timer udregnet pr gennemsnit pr uge til alle disse gøremål. Derudover er det tydeligt at du ikke ved hvor meget ferie en lærer har, for vi har ikke mere end alle andre 6uger pr år!!! resten af tiden inddrages til div. aktiviteter som det som jeg har nævnt ovenfor. - At du kan tror at en hel profession kan få lov at holde 12ugers ferie om året. ha ha...Sødt, men ikke korrekt. Og hvis man fik 750kr i timen hvorfor står vi så og mangler så mange lærer, vil du måske have et arbejde som lærer???? - Det er jo super nemt, høj løn og så kryder man røv 12uger om året...
KOm igen når du ved hvad du taler om, inden da må du lige tjekke dine kilder først.
tilføjet af

I laver for lidt

Hvis en folkeskole lærer skal have 30000 kr om måneden, skal en betjent og en sygeplejeske som trods alt har 37 timer jo have 60000 kr. En dansk folkeskolelærer har kun 14 undervisningstimer om ugen og dertil diverse møder, men hvis man har undervist i f.eks matematik i 5 år i 3 kl. er der vel ikke så meget forberedelse??? med al den ferie de har byrde de jo have ca 50 timer om ugen.
Jeg syntes det er mærkeligt at sådan en stor gruppe selv kan disponere over så mange timer, og at vi stadig har så ringe et skolevæsen i DK.
Det skal dog siges at der er stor forskel på hvor mange timer der bliver lagt i forberedelsen fra lærer til lærer, men 37 timer i ugen på årsbasis er der ikke mange der når.
Det er måske også derfor der ikke er status i at blive folkeskolelærer, fordi man skal leve med den løgn, at når nogle spørger, skal man jo sige at man er pengene værd..
tilføjet af

????

ja ligner et spørgsmåls tegn. har nemlig søgt ind på lærerseminariet. er det virkelig så slemt og hårdt at være lærer. synes heletiden at man hører negative ting. Og det jeg ikke forstår er hvordan en lærer kan bruge så langtid på forberedelse når man har haft faget i flere år, og det bare er det samme man skal gennemføre i undervisningen. Jeg synes det er en fin løn lærerer har. 25-26000kr er slet ikke dårligt. Jeg vil læse til Geo, Historie og Idræt, Og nægter at blive klasselærer. Så jeg tror ikke at jeg i de nævnte linjefag, kommer til at gå særlig meget til møder eler at bruge tid på at rette opgaver.
Og tro mig hvis man kan slå hånden på bordet skal man nok få de unger til at holde kæft.Er nemlig selv af tyrkisk afstamning så kender til de hårde opdragelses modeller😃
tilføjet af

Sæt dig ind i tingene inden du udtaler dig!

En lærers løn afhænger af beskæftigelsgrad.
Stort set samtlige lærere har en beskæftigelsesgrad på 1,00
Dvs 37 timer om ugen,minus 6 ugers ferie.
Problemet er her, at man ikke har alle uger på et år til sin rådighed, at børnene skal på ferie.
Regnestykket ender med, at en lærer i gennemsnit atbejder 41,2 timer om ugen.
Jeg kan kun udtale mig for mit eget vedkommende, men jeg får præcis 155,5 kr i timen. Hvis det er for meget, så må du meget undskylde, men så mener jeg klart, at det er dig der går i for små sko...
Det er helt håndgribeligt, da jeg lige har fået udbetalt noget overarbejde. Der står højt og larmende 155,50 kroner på time...
Jeg væmmes ved folk der buser frem uden at have forstand til hverken det ene eller det andet. Jeg står sgu heller ikke og kommenterer en taglægger på hans arbejde.
Tag dig sammen idiot!
tilføjet af

Stor fejl i udgangspunktet

Jeg har kun læst det oprindelige indlæg, hvor der bl.a. står:
"Dertil skal lægges møder og hjemmearbejde hvis man er underviser i de større klasser."
Sikke dog noget gigantisk vrøvl, at der kun er forberedelse i de større klasser.
Jeg har tidligere været voksenunderviser i 5 år , men har lige været ude at prøve at undervise "på prøve" i Folkeskolen i såvel 2.klasse- , som 3.klasse- som 9. klassetrin, og jeg skal da love for, at der var meget forberedelse også til de små klasser.
De pauser, der var i timerne blev brugt til at hente materiale, svare elever, der kom dumpende o.s.v.
Hvor er det dog nemt at komme med en sådan ukorrekt og ubegavet historie.
tilføjet af

Sikke en gang vrøvl

at lukke ud. Studiet er for det første langt mere krævende end en gymnasiel uddannelse. Ellers ville det jo ikke give nogen mening at gå der, hvis man i forvejen havde gået på gymnasiet. Folkeskolen er rummelig, og skal derfor favne bredt og derfor vil du se en del forskellige elevprofiler der skal håndteres forskelligt i denne skole. En nyuddannet lærer er (eller bør være) fuldt ud bekendt med dette, og bedre forberedt på at "tackle" dette aspekt, i forhold til en ikke-læreruddannet person. Desuden vil der løbende komme et helt nye "kuld" af lærere, som vil have en anden indstilling til undervisning og hvordan den kan gøres mere spændende, end de "gamle tørvetrillere" som har TERPET med dig. Uddannelsen gør meget ud af at uddanne kompetente, inspirerende lærere som reflekterer kritisk over egen praksis. Så er det vist slået fast (af en der ved hvad han taler om)!
tilføjet af

se lige folkeskolelærernes timeløn - Ha!

Dit indlæg her er godt nok næsten 1½ år gammelt, og ingen har gidet svare. Det hænger sikkert sammen med, at dit indlæg simpelthen er så langt ude, at der egentlig ikke er noget at svare, andet end, at du vist ikke aner, hvad et sådant job indebærer.
På den skole, jeg har været ansat gennem 35 år, er det gennemsnitlige timetal (lektioner) om ugen 24. altså 960 lektioner. Du skriver meget rigtigt, at der dertil skal lægges møder og hjemmearbejde. Det sidste mener du dog kun gælder, hvis man underviser i de større klasser. Jeg har gennem mine mange år som lærer undervist fra 1. - 10. klasse, og det er rigtigt, at hjemmearbejdsbyrden er størst på de ældste klassetrin, men den er sandelig også til stede i de små klasser og på mellemtrinnet. Derudover er der endog megen kontakt til hjemmene især på 1. - 6. klassetrin. Den kontakt finder langt fra altid sted inden for normal arbejdstid. Forældre mailer og ringer gerne i weekends og om aftenen, når deres børn er lagt i seng.
I min 5. klasse er der 2 børn med vidtgående behov på grund af deres diagnoser. Allerede i indeværende skoleår har der været afholdt 9 møder med forældrene. Dertil kommer møder med den enes støttepædagog, møder med skolepsykolog og sociale myndigheder.
Hver uge skal der skrives ugeplan på skolens Intra (for alle lektioner.) Der skal laves skriftlige årsplaner og E-planer for mit vedkommende for 69 elever. Forældremøder, pædadogiske rådsmøder, afdelingsmøder, teammøder, fælles forberedelse af arrangementer og temauger, skole-hjemsamtaler, forældrearrangement, gallafest, 2 skolelørdage, en pædagogisk weekend for bare at nævne lidt af det, der ligger ud over selve undervisningen.
I et af dine andre indlæg ser jeg, at du mener at gårdvagter mere eller mindre bare driver den af. Du har vist ALDRIG været gårdvagt!
Alt dette, altså arbejdet, ville være rimeligt at klare, hvis det foregik i et bare nogenlunde roligt miljø, men sådan er det ikke på en københavnsk skole med næsten 750 elever. Der er larm, børn/unge, der ikke retter sig efter reglerne, hærværk, slåskampe og drillerier/mobning, man også skal tage sig af. Tja, jeg synes så afgjort ikke, jeg får for meget i løn.
Faktisk synes jeg, det er temmelig flabet at udtale sig så kategorisk og nedladende om et job og de, der bestrider det, som du overhovedet intet kendskab har til
smj

De senere år
tilføjet af

Du er sjaw!

Måske du får et kulturchock, søde! :-)
Hvis alle i Folkeskolen skal have de 'lette fag' (øh - er der ikke afleveringer i historie og geo. eller planlægning - eller fagligt samarbejde - eller forældrekontakt? Smiler indvendigt.) og ikke vil være klasselærer - hvem skal så få enderne til at mødes ift de arbejdsopgaver, der faktisk skal besættes på en skole? Tror, du vil få det svært med dine kolleger og ledelse, idet de så ville skulle tage alle 'lorteopgaverne' på sig.
Generelt: Synes, tråden herinde er morsom. Tænk, at den lille mand faktisk ved så lidt om lærerfaget og alligevel ikke er bange for at virke vidende! I hvert fald må det konkluderes, at Folkeskolen har givet mange 'selvtillid' nok til, at de - trods manglende kundskaber og lyst til (eller evne til?) at være faktuel - at belære andre indenfor et område, de er fuldstændig uvidende omkring...
Herunder må jeg så desværre også konkludere, at Folkeskolen med sindsro kan fokusere lidt mere på at lære eleverne saglig og faglig argumentation frem for at hylde 'overskriftsfærdigheder og viden', som denne tråd - for en stor del - er et udtryk for.
V.h.
tilføjet af

Det er verdens hårdeste job

Det er synd for lærerne i dette land. Tænk sig at have den længste levealder opgjort efter erhverv. Det er da hårdt at leve meget længere end andre erhvervsgrupper. Det er jo nok fordi de brænder så hårdt for deres job, st de sidder hver eneste aften og taler med ulykkelige forældre, og især naturfagslærere må sidde til langt ud på natten for at se om regeringen har ændret vores talsystem. Debet er blevet til kredit. Ja, man ved aldrig. Og tænk de lærere, som forbereder afslutningsfester for sig selv og kollegaer skal jo bruge deres egen bil til at hente drikkevarer i. Og når de så tager på udveksling, for at besøge tyske skoler, så er det sørme helligdag i Tyskland. Ærgeligt, så var vi nødt til at gå ud og drikke os fulde på kommunens regning. det var så hårdt, især næste morgen. Det allerværste er, når lærerne selv har børn, for så har de deres børn hjemme i de ulidelige lange ferier.
Jeg har kendt en del af Jer stakler, og boet sammen med en i 7 år, og den stakkel han kom altid hjem 3-4 timer før mig, og havde fri hver weekend undtaget de hårde fredage hvor der skulle festes på lærerværelset eller var det et puderum. Og det allerværste var da hans lønseddel med så mange forskellige + beløb på, at det var for anstrengende at læse. Han var så fattig, for 2000 mere end min udmærkede løn var da uforskammet at betale for hans fantastiske indsats ikke mindst set i lyset af familiens Danmarks ubetingede taknemmelighed over den fremragende indsats. det er da skammeligt.
tilføjet af

en ener

der findes vist kun den ene lærer som er sådan
tilføjet af

ENIG ENIG

Og forresten har de kun 6 ugers ferie...men det snakker de sku ikke noget om
Jeg vil kalde det et skåne job for raske mennesker
tilføjet af

ferien

Det ekstra ferie en lærer har er indregnet i årsværket. Hvilket betyder at en lærer skal arbejde det samme som andre i løbet af 200 skoledage. Lige knap 2000 timer.
tilføjet af

ENIG!!!

Arbejder selv i systemet og hold da op hvor du bare har ret... De snyder samfundet for mange penge.
tilføjet af

ha ha

Disse planer får de også timer til. I alt skal en lærer arbejde 42 timer om ugen jeg gentager lige 42 timer!!! ved selv fra mange lærer at det når de aldrig op på i løbet af en uge
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.