Hvordan ryger man selv en - eller flere - fisk? Hvad skal man gøre? Hvad er din opskrift?
MVH
GL
tilføjet af loejsermand
Forvokset ABU-Röken?
Jeg skal altså have spist nogle af de ørreder og hornfisk, jeg har fanget de sidste dage. Jeg har købt to røgeovne. Den ene er en forvokset udgave af ABU-röken (Cigarkassen), med to brændere. Men selv med en brænder, bliver den for varm. Hvordan tackler jeg det?
MVH
GL
tilføjet af humleridderen
Har du fanget fisken?
Eller fiskene?
tilføjet af simon-says
Du gør følgende
Har man en grill tager man en gammel gryde på grillen, lægger krydderurter i bunden af gryden og lægger sine fisk ovenpå f. eks hummerhaler. Så skal de have middelvarme og du har nu en lille rygeovn. På med låget. Husk at fjerne tarmen fra skaldyr.
*FB*
Jeg takker på Løjserens vegne nu han ikke selv gider. Han er meget seriøs og kan derfor tillade sig denne form for slendrian og ophøjethed
tilføjet af loejsermand
Måske
Måske har jeg først set dem nu.... Havde du tænkt over, at vi ikke alle lever og ånder herinde.
MVH
GL
tilføjet af loejsermand
Jada
Du kan se min forrige fangst på min profil. Tog 5 havørreder (og havde flere på krogen) en eftermiddag i påsken. Selv om de alle var noget over målet, smed jeg den mindste ud, for jeg har ikke brug for dem alle.
Tog en håndfuld hornfisk i går.
Så der er nok at vælge imellem.
MVH
GL
tilføjet af loejsermand
Det vil jeg prøve
Hvor lang tid skal f.eks. en etkilos fisk have?
Og skal den ikke saltes først?
MVH
GL
tilføjet af netekolding
Røgning af fisk
vi har tidligere haft en god gammel El-ovn (de små hvide, som nogen af os kender fra vores skolekøkkentid.)den brugte vi til at røge fisk i.
Vi lagde røgesmuldet i bunden af ovnen tændte den på undervarme. Da den var varm, satte vi bageristen ind i den med de godt saltede fisk. De fik ca 45 min. Smagte SKØNT.
Det var både ørreder, sild og fladfisk, vi røgede i den.
Vores ovn er desværre gået til ned...suuk.
Så god fornøjelse med røgeriet.
Mvh Nete :-)
tilføjet af simon-says
Kommer jo helt an på
hvilket slags fisk det er.
Jeg bruger gerne nogle gamle opslagsværker eller hvad jeg har fået skrabet til mig gennem årene.
*FB*
tilføjet af fisker-lars
Sådan
Røget makrel
Ingredienser
Hel Frisk Makrel
Salt
Røgsmuld
Husholdningssprit
Tilberedning
Nærværende opskrift er baseret på røgning af makrellerne i "lystfisker" røgeovne (se forneden på siden), og er derfor ikke en røgning som den der foregår på røgerier.
Makrellerne renses og indgnides i salt.
Placer et jævnt lag røgsmuld af ca. 1 cm tykkelse i smuldbakken. Placer fedtopsamler og rist over smuldet og læg makrellerne på risten. Fyld spritbrænderen, typisk et alu-bæger el. lign., og placer denne i bunden af ovnen, hvorefter spritten antændes.
Låget på røgeovnen lukkes i på nær en sprække på ca. 1 cm, efter ca. 3 minutter lukkes ovnen helt.
Efter 15-20 minutter er spritten færdigbrændt og makrellerne færdige.
Server makrellerne varme med tilbehør efter eget valg.
tilføjet af signe louise
hej
hej hvad foregår der på et røerig det err meget vigtig at i gider at svaer
hilsen Louise og Signe
tilføjet af kusk
rygning
hej gl
jeg kan fortælle dig at hvis du går ind på www.havfiskeren.dk finder du svar under røgeovnen der er det vist trin for trin, eller til meld dig forum og spørg der så får du helt sikkert svar
mvh
kusk