6tilføjet af

SOSU udd optagelse og voksenløn

Jeg er pt. på dagpenge men overvejer at tage en social og sundheds udd. Spørgsmålet er så hvor jeg skal henvende mig når jeg kun kan tage den med bevilliget voksenløn? Skal jeg henvende mig på kommunen hvor de skal godkende at ville betale voksenløn? Eller skal jeg først henvende mig på uddannelsesstedet og være sikker på at jeg overhovedet kommer ind?
Er det overhovedet gode chancer for at få dem til at godkende voksenløn? Eller sender de hellere de helt unge med en lavere løn afsted? Nogen der ved hvad voksenlønnen ligger på?
tilføjet af

Da jeg skulle søge om voksenlærlingeløn

skulle det først igennem kommunen da åbenbart er dem der betaler differencen fra normal til voksen løn. Ved ikke om din uddannelse kan få støtte, listen laves om hvert år. Det kan de fortælle dig nede på kommunen :)
tilføjet af

Hmm...

Er det ikke den jobtype hvor de ansatte laver mindre end klienterne❓😃😃😃
tilføjet af

Det er der ikke noget der hedder

der er en tilpasset uddannelsesøkonomi i den uddannelse. Du skal regne med man de sidste 20 år har skøjtet voksne arbejdsløse over i den kasse, så der i er ikke længere noget der hedder egentlig elev- eller voksenløn. Betalingen er den samme hvad enten du er 19 eller 39.
tilføjet af

OK?

Hvordan kunne jeg så få det da jeg var i lære? Min løn var næsten dobbelt så høj som dem jeg gik i klasse med, det var den fordi jeg fik voksenlærlingeløn og jeg fik 11k udbetalt om måneden. Eller har jeg måske misforstået t-starters problem?
tilføjet af

voksenløn

ca 18000 pr måned, der er nogle kreterier der skal opfyldes for at få det.Aftalen indebærer, at elever, der begynder uddannelsen 1. januar 2008 eller derefter, vil blive aflønnet på løntrin 11. Det er en forudsætning, at eleven er fyldt 25 år ved elevkontraktens indgåelse og har 1 års relevant erfaring.
Relevant beskæftigelse betyder, at eleven indenfor de seneste 4 år har været beskæftiget:
- Indenfor overenskomstens område,
- Indenfor tilsvarende overensomsk i regionerne, de tidligere amter, eller ved selvejende/ private plejehjem,
- Som omsorgs- og pædagogmedhjælper indenfor det voksenpædagogiske område,
- Som handicaphjælper på voksenområdet eller
- I vikarbureauer med pleje- og omsorgsopgaver indenfor voksenområdet.
tilføjet af

En hel bunke info her

Man kan som udgangspunkt ikke sige at du SKAL opfylde ditten-og-datten , da det er elevens marked nu om stunder (ligesom købers marked på boligfronten) Kommunerne er vilde efter at få godt uddannede folk så mange giver gerne voksenelevløn selv om du IKKE har den omtalte krævede erfaring. Det gjorde de bla hos Furesø kommune de sidste 1½-2 år.. om de stadigvæk gør ved jeg ikke.
De fleste retter sig dog stadigvæk efter regelen om at man SKAL være fyldt 25 - du skrev intet om din alder ?
Så det kommer helt an på hvor i landet du lader dig uddanne ! Du kan på skolen få at vide hvilke kommuner de samarbejder med (evt via skolens hjemmeside), altså hvem der er din praktikplads OG løn-betaler fremover. Hvis du går efter den bedste løn , så sæt dig ned og ring til de forskellige kommuner som din skole arbejder sammen med og hør hvilke betingelser de har for voksen-elev-løn , og hvis du ikke har noget i mod transporten , (HUSK på at du skal møde kl 7 / 7.30 og også have weekend og aftenvagt!) så tag dem der giver bedst !
Tænk også på at du risikerer at skulle helt ud "på bøh landet" og knokle knæ-og-popo i smadder når du skal i 2. praktik i hjemmeplejen. Har du dog kørekort & bil har du allerede en fordel. Du kan nemlig i 99,9% tilfælde IKKE komme uden om at skulle i hjemmeplejen og op på jernhesten..så vælg med omtanke!
Ring op og sig det som det er, at du er XX år gammel og påtænker at starte uddannelse til SOSU og gerne vil høre hvad de kan tilbyde elever.
Andet praktisk info:
Desuden får du KM penge betalt både, hver dag , når du går i skole og når du er i praktikken, det sker helt automatisk hvis du er berettiget.
Når man ansøger skolen skal man skrive 3 kommuner (1=helst osv) på listen , overvej at den enkelte kommune måske har mange ansøgere så udvælg de 3 bedste, nu du alligevel ringer eller surfer efter info. Desuden har skolerne OGSÅ nærmest ventelister , for mange har hørt om denne herlige uddannelse hvor man rent faktisk kan LEVE som voksent menneske med regninger+familie. Hvorfor kan de andre ikke lære lidt snart...
Du får også beklædnings-godtgørelse (ml 300 og 400 kr) dvs så du evt kan købe arbejdstøj /kittel eller bare så du har til alt det ekstra vaskepulver du kommer til at bruge. Nogensteder får du arbejdstøj men skal selv vaske det (derfor også ekstra vaskepulver)
HUSK at spørge om du FÅR bøgerne til skolen af kommunen ellers kan du let forvente en ekstra regning på lige under 1000 kr, det oplevede jeg i min klasse - der er desværre forskel på kommunerne , og total latterligt når man tænker på at det er jo for deres egen skyld hvis de hjælper deres elever . Gode elever = gode kommende arbejdere.
Pøjpøj med din uddannelse , det er et skønt erhverv hvis ellers man er til den slags. Og hvis man seriøst kun går efter pengene , ryger man hurtigt af i svinget. De første falder fra uddannelserne i de første uger på skolen og senest i første praktik, så skilles fårene fra bukkene !
Er du usikker om alt det her , så hjælper de som regel på skolen, de er jo vant til både purunge og r*vgamle elever , folk med familie og nogen der bor hjemme - studievejlederne hjælper altid gerne
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.