Hej..
Jeg overvejer meget at anskaffe mig en hund..jeg har altid haft hund, men uden stamtavle
Og det vil jeg have på hunden denne gang.
Hvad skal man vælge, DKK eller DRU, hvad er forskellen, og hvad er bedst.
Jeg vil gerne udstille, og måske have hvalpe ud i fremtiden..
Håber på svar,, Marion
tilføjet af krampen
Jeg er ikke helt sikker på hvorfor?
Men DKK anerkender ikke DRU - så hvis jeg var dig ville jeg ringe til begge og høre, hvad forskellen er?
Der må være en årsag...
:) Krampen
tilføjet af ara
Hvis du skal have en form for sikkerhed
ved dit køb af hund, skal du vælge en DKK stamtavle. Skulle noget gå galt med hunden i form af sygdom eller i forbindelse med handlen, kan du henvende dig til DKK og bede om hjælp. Du kan også deltage i DKK's arrangementer og benytte dig af deres tilbud om forskellige ting.
I DKK er der opsyn med kennelerne og der er regler for hvor tæt du må avle på dine hunde (indavl), aldersbegrænsning for tævernes sidste kuld, osv. Der burde altså være mere styr på tingene og der er også blevet strammet ganske gevaldigt op på tingene de seneste år med flere kennelinspektioner og uddannelser til de nye opdrættere.
Der er også hjælp til nye hvalpeejere.
Jeg har hørt,(men ved det ikke 100% sikkert) at nogle af de opdrættere, der er blevet smidt ud af DKK, er gået til DRU.
Men du kan til en start prøve at gå ind på DKK's side og læse lidt der: http://www.dansk-kennel-klub.dk/1
De fleste specialklubber hører til under DKK.
tilføjet af Marion
.....
Hejsa Ara..
Mange tak for linket...Jeg kan bare ikke helt forstå at DRU skulle være ringere end DKK..
det er vel to anderkendte klubber???
Er der ikke de samme regler med hensyn til avl sygedom osv. som i DKK???
tilføjet af cv2002
Går ud fra
at du ved hvilken race du vil have. Så kan du finde 2 kenneler der har vær sit tilholdsted (registrering) og finde ud af hvad foreskillen er. Ring evt. til DRU og spørg om deres regler. De står sikkert også på nettet. DKK er nok den mest brugt og anerkendte. Men finder du den kennel hvorfra du vil have din hvalp er det vel ligemeget om det er Dkk eller DRU, bare du har en god kontant med sælger og at du får en ordetlig kontrakt som du kan acceptere. 🙂
tilføjet af ara
Hej marion
Jeg kender ikke ret meget til DRU - det eneste jeg ved med sikkerhed, er at har du en hund med DRU stambog kan du ikke uden videre deltage i et DKK arrangement, ligesom du ikke må deltage i et DRU arrangement hvis din hund har en DKK stambog.
Du er altid dækket af købeloven når du køber hund uanset om det er DRU eller DKK men der er opdrættere og så er der opdrættere og det er meget svært at råde dig, for i sidste ende drejer det sig om kemi mellem køber og sælger.
tilføjet af Hundekenderen
DKK-DRU-DHL-DDH
Dette er nogle af de hundeorganisationer der findes i danmark, Dkk er den stædige der nægter at samarbejde med de andre fordi de er tilsluttet et andet internationalt hundeforbund. DKK er tilsluttet en international kynologisk forening som i Skandinavien er den største, mens de andre er tilsluttet en anden international kynologisk organisation som er mindre her, men større i visse andre lande og f.eks. i Tyskland ligeså stor som DKKs.
det pudsige er at hos DKK hvor man har noget der ligner oplyst enevælde som regeringsform er der procentvis flere syge hunde end hos de fleste andre organisationer, dette til trods (eller måske netop fordi) de pålægger et uhyggeligt antal avlsrestiktioner ved opdræt, forskellige alt efter race. dette har gennem tiderne bl.a. betydet at man har måtte omopdrætte bl.a. collien da den blev så spidshovedet at dens kranium trykkede på hjernen. Schæferen fordi den efterhånden blev alvorligt plaget af hofteledsdisplasia efter at have fået en næsten siddende gang i stedet for den lige vandrette ryg som den oprindelig har. Der kan nævnes mange mange andre eksempler, men dette er nok de mest kendte.
De andre foreninger har ikke haft disse problemer, til DKKs store misundelse, og man må helt klart anbefale en hund fra eksempelvis DDH som er tilsluttet UCI (Union Cynologie International) som er næsten ligeså stor som FKI (Federation Kynologie Internatinal)som DKK er tilsluttet rent internationalt.
tilføjet af Annexxx
dårlige erfaringer med DRU
Hej, jeg vil lige dele vores erfaring med DRU. Vi vil i hvert fald ikke vælge DRU en anden gang! Når hunden er sund og rask, kan kennelklubben jo være ligemeget. Det er ved sygdom og problemer, at en god klub viser sit værd.
Mht. avlsregler mv, så tror jeg det kan være hip som hap hvilken kennelklub du vælger. Derfor købte vi en Berner Sennen hund hos Kennel Hangaard, som DRU anbefaler på sin hvalpeliste. Det viste sig dog, at hvalpen havde en alvorlig medfødt hjertefejl, så den måtte aflives efter kun 4 mdr. Det var et stort chok, men værre blev det, da vi nu ligger i et tovtrækkeri med Kennel Hangaard, som ikke vil lade handlen gå tilbage og tilbagebetale os de 10.000 kr, som de skal ifølge købeloven. Vi har både DRU's og Forbrugerrådets ord for, at kennelen bør betale os pengene tilbage. DRU kan/vil dog ikke foretage sig mere. De anbefaler stadig kennelen på deres hjemmeside og det undrer vi os over.
Sagen er nu overgået til Forbrugerklagenævnet, og der er ingen tvivl om, at vi får vores penge før eller siden. Men vi er skuffede over DRU. Så vidt vi kan forstå, har DKK en anden politik på området og yder juridisk bistand i sådan et tilfælde og griber ind, når en af deres kenneler bryder loven på den måde.
Held og lykke!
tilføjet af Niels Madsen
stamtavle
Du skal vælge en med stamtavle fra DKK det er helt klar den bedste det er der der stilles de største krav til opdrætterne i dag skal man som opdrætter have en uddannelse i dyrehold jeg har selv kennel i Dkk når du søger skal du heller ikke bare købe den første og bedste alle små hvalpe er søde kør rundt og se det er mit råd Niels Madsen kennel-Klatrups Esbjerg