18tilføjet af

Sukkersyge -hvad nu?

Har været til læge i dag. Og fået konstateret sukkersyge [:*(].
Altås diabetes 2. Og jeg er kun 32 år.
Jeg har fået en pjece med hjem, hvor der står hvordan man skal lægge sit liv om.
Jeg ryger. Er ikke storryger, men en 10 cigaretter om dagen bliver det da til.
Jeg elsker burgere, pizza, is, chips, slik og sodavand.
Alt det skal jeg ifølge pjecen nu til at droppe [:*(].
Ikke engang appelsin- og æblejuice må man drikke, da der er for meget frugtsukker i.
Nogle andre her der har sukkersyge? I så fald, kan I fortælle lidt om hvad I gjorde for at forebygge at det udvikler sig? Lagde I jeres liv totalt om...... eller hvad?
Øv, en nedern dag [:|]
tilføjet af

Rolig - helt rolig

Nej. Jeg har ikke sukkersyge, men det fik min eksmand konstateret 15 år efter vi kom fra hinanden. Han var så begejstret for, ikke længere at være tvunget til at spise det, den magtsyge her havde bestemt, at han har spist alt, hvad jeg sagde, han skulle holde sig fra, da jeg bestemte over kødgryderne. Sådan kan det jo gå. 😮
- du skal til at have god mad og (efter din mening) velsmagende mad. Det er vel ikke dårligt? Er du blevet oplyst om, du har ret til et antal konsultationer hos en diætist? Det handler jo mest om at du finder ud at at tilberede din mad, så det bliver en fornøjelse med den kostomlægning, som er pinedødnødvendig, hvis du ikke vil ende op på insulin. Når du kan spise dig til det, kan du også spise dig fra det, ikke? Du vil også komme til at tabe dig en del og det vil du sikkert godt kunne tænke dig.
- Det er lidt anstrengende til at begynde med, fordi det formentlig indeholder nye metoder og nye rutiner, men giv det en chance. Jeg har set flere blive forbavsede over, hvor god de kom til at leve, da kosten var lagt om.
- Men jeg kan godt forstå, det er rigtig træls lige idag, så du får også lige en trøsteknuser. Det skal nok gå alt sammen. [f]
tilføjet af

Tak....

Der er dog en sætning der gør mig nervøs:
"...med den kostomlægning, som er pinedødnødvendig, hvis du ikke vil ende op på insulin".
Er der stor risiko for at man ender op med at skulle tage insulin, hvis man ikke virkelig lægger sit liv totalt om? 😮
Ellers tak for trøsten 🙂.
tilføjet af

Fra en medpatíent.

Det er måske lidt meget på én gang?
Ja, jeg måtte lægge mit liv om efter at jeg ,måtte have højre ben hugget af højt oppe på låret som følge af først fodsår. siden koldbrand på grund af uopdaget sukkersyge. Jeg vidste ikke at jeg kunne have sygdommen før jeg blev opereret og blev sendt til yderligere behandling i Rigshospitalets trykkammer, og herefter kom et forløb med optræning, tilpasning af kunstigt ben og (ikke handicapvenlig) arbejdsprøvning og en udredning, de mundede ud i at jeg skulle pensioneres. Det springer jeg over her.
Mht. kost, så får jeg (som handicappet) hovedmåltidet leveret fra min kommune med særskilt diabetesmemu, og må ellers leve som en kanin,
Nu ved jeg ikke hvordan det er med praktiserende diætister, men jeg fik et par konsultationer hos en hospitals-diætist.
Nu ryger jeg ikke, så derfor kender jeg ikke problemerne med rygeafvænning eller abstinenser, men her er det nok nødvendig at være hård.
Det er meget nødvendigt med den rette medicin. Inden da skal du nok igennem nogle undersøgelser, det som jeg fik klaret mens jeg alligevel var indlagt.
Du kan købe din egen blodsukkermåler på på apoteket (kan købes frit), og jeg har i øvrigt også min egen blodtrykmåler som jeg bruger efter nærmere aftale med lægen.
Det er mest for ikke at blive yderligere gangbesværet, at jeg undgår spiritus, når jeg skal kunne balancere med kunstigt ben og rollator eller krykstokke.
Nu bliver jeg folkepensionist tilsat en anciennitetsbegrænset tjenestemandspension til næste år,og er i øjeblikket pensioneret med denne og en tilsvarende barberet førtidspension.
Hvis du kan fortsætte dit arbejde, så er det sådan set blot at leve på diæt, hvis du ellers har det godt.
Se godt efter om du får sår på benene, evt få fødderne passet og tilset af en lægehenvist fodterapeut. Pas på med skarpe genstande eller sten i sko eller sandaler, de kan give fodsår, som man måske ikke mærker, men opdager for sent.
Er der ikkke noget i vejen med benene så sørg for løbetræning, det er det jeg mangler et ben til. evt. få undersøgt øjnene. Jeg har siden måtte have taget en halv tå på det modsatte ben og er blevet opereret for grå stær på begge øjne og har fået, og skal fortsat have laserbehandling på begge nethinder.
Jeg får foretaget to årlige undersøgelser hos en øjenlæge, hvor man gennem øjnene kan undersøge sukkersygen, hvis jeg har forstået det korrekt.
Det var i øvrigt ikke nok at have ´diabetes og at mangle et ben for at kunne være førtidspensionsberettiget, det blev klaret via noget psykiatrisk hokuspokus, jeg kan ikke komme nærmere ind på dette herinde.
Jeg vil tro, at hvis du straks kommer under behandling vil du kunne fortsaætte med at være fuldt arbejsdygtig.
Men helds og lykke!
tilføjet af

Insulin?

Det er mig igen.
Jeg får klaret min diabetes med piller, men har skiftet mellem forskellige slags.
Keg skal ikke stikke mig med injektionssprøjter, men mes jeg var under hospitalsbehandling, hvor jeg også skulle behandles efter operation poå forskellig måde og siden i fysioterapi, skulle jeg både have indsprøjtninger og hældt diverse væske på og have målt blodsukker i tide og utide, men som jeg er nu får jeg en slags /(tidligere to slags) diabetes-piller og blodfortyndende, vanddrivende og kaliumtilskud-medicin samt D-vitaminer.
Jeg har indtryk af, at der stadig kommer nyt og forskes i det.
I øvrigt så skal du nok melde dig ind i diabetes-foreningen. Du kan også Google om diabetes.
tilføjet af

Hej dia

lige lidt fra en som lider med dig 😉
Først og fremmest, du skal IKKE høre på alle de selvudråbte "eksperter", omkring 99% af alle ikke-diabetikere ved mere om diabetes end de professorer der ikke laver andet end at forske i diabetes og jeg kan se dulkis er en af dem.
Kostomlægning, tjae, du kan faktisk spise som du plejer, blot ikke så meget som før.
Dog er der nogle fødevarer du skal være varsom med, alt hvad der hedder kornprodukter og kartofler skal begrænses, men det er ikke ensbetydende med at du ikke må spise det.
Grøntsager er godt, men det bliver kedeligt i længden, så spis lidt af hvert til hovedmåltiderne og lad være med at stokæde af hvidt brød, pizza i beherskede mængder skader ikke, men jeg vil nok mene, at hvis du sætter ½ familiepizza til livs på en gang er det for meget.
Øl er godt, men ikke for en diabetiker, det er langt bedre at drikke stærk spiritus som snaps, whiskye og lignende, da øl indeholder ret meget kulhydrat fra korn og det omsættes til blodsukker på rekordtid.
Du må højest spise 30 gram raffineret sukker i døgnet, så tænk dig om hvor du vil have det sukker du må få.
Hvis du kan lide chips, så spis du roligt lidt, ikke en hel pose, men lidt, det skader ikke, saltede peanuts er hammergode, alle former for nødder er tilladt og det indeholder det "gode" fedt, du skal ikke blive fedtforskrækket, fedt som smør og lignende har overhovedet ingen indflydelse på sukkersyge, kun på din vægt.
Alt efter hvilken form for sukkersyge du har, kan du måske slanke dig fra det, men det skal du snakke med din læge om, jeg kan ikke, da jeg har udviklet insulinresistens og det er livslangt.
Du kan IKKE spise dig til at skulle behandles med insulin hvis det er en type2 du har, det er noget fordrukkent sludder, men indrømmet, hvis du ikke vejer mere end tabelellen siger, bliver det noget lettere at styre blodsukkeret.
Jeg vil ikke remse alt op du må spise eller ikke spise, jeg smider et link til en hjemmeside hvor du kan se hvad de forskellige fødevarer indeholder af hvad og du skal være særlig på vagt med hensyn til kulhydrat og tilsat sukker, men husk alle frugter indeholder frugtsukker, noget mere end andet og den med at du ikke må spise appelsiner eller drikke juice er en and, selvfølgelig må du det, men igen i begrænset mængde, det gælder også mælk.
Håber du overlever at skulle lave dig om, ellers må du gå ind i min profil, der er et link til min hjemmeside og på min hjemmeside kan du skrive mail til mig, så skal jeg gerne hjæpe dig så du ikke sulter ihjel.
Med "sødet hilsen (uden sukker 😃)
Her er linket: http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_alphlist.asp?FL=K
tilføjet af

Uh ha da da Tibia

hvor er det dejligt at vi har alle de "eksperter" ud i diabetes, os det har diabetes ved jo ikke en hujende fis om den sygdom 😉
Jeg kan blive noget så hamrende rasende når folk der ikke ved hvad diabetes er og gør, ophøjer sig til "eksperter" i netop den sygdom, de maler fanden på væggen med det samme og går man dem på klingen ved de lige så meget om diabetes som de ved om rumraketter 😉
Hvorfor skal de stakkels mennesker som lige har fået konstateret diabetes helt ned i kulkælderen❓så slemt er den sygdom jo ikke, og hvis man skal leve som de selvudråbte "eksperter" siger, så kan man sq lige så godt tage strikken med det samme.
Javel, senkomplikationer, men men men, hvis man formår at holde langtidsblodsukkeret under 7 sker der ikke det store og netop at holde det under 7 er ikke det største problem, det er langt værre hvis man har fået type1, det er noget vanskeligere at hold stabilt, kender nogle stykker med den type og de har svært ved at holde det stabilt fordi de også gerne vil nyde livet.
tilføjet af

Hej både Dia og Ernst. K.

Det kan godt være, at I også synes jeg spiller for meget "klog". Jeg har kun min egen reference.
For mit vedkommende er det mest det handicap i forbindelse med benamputation og mit mistede både arbejde og erhvervsgrundlag der har plaget mig mere end min sukkersyge,
men er dog ikke plaget af fantomsmerter, og bortset fra noget med en tå og manglende følelse fungerer mit tilbageblevne ben fint oven i købet uden knæ-problemer,
Havde jeg ikke mistet benet så regner jeg med, at jeg kunne være fortsat på arbejdsmarkedet under en eller anden form. Ikke mere om det!
Der jeg vil hen med at det er vigtigt at holde øje med om der er sår eller betændelsestilstand i benet er på grund af, at blodomløbet i benet kan være reduceret, og hvis der først kommer fodsår, så går det meget stærkt med at det udvikler sig til noget slemt som det skete for mig for præcis 7 år siden. Jeg var netop for arbejdsivrig og VILLE ikke være syg, det var lidt min fejl og jeg fulgte et fagkursus selv om jeg allerede var ved at blive syg og fuldførte det ikke.
Hvis det bliver opdaget på et tidligt stadium, så er der chancer for, at det ikke skulle være nødvendigt med et behandlingsprogram svarende til det som jeg måtte igennem samtidig med efterbehandling efter operation og påbegyndt optræning.
Jeg gider heller ikke følge en diætist-plan slavisk, og det har overhovedet ikke været nødvendigt, men jeg har fundet ud af min "skabelon" for indkøb af bestemte varer bl.a. med grøntsager (til grøntsagen!😃. men ikke appelsinfrugter ell. lign. Hospitals-diætisten sagde, at jeg godt kunne spise en halv banan og den anden halvdel senere. Nu får jeg hovedmåltid fra kommunen, men ellers findes der diabetes-kogebøger. Det vigtigste er ikke at lave flere problemer end der er, men at være omhyggelig med medicinen og holde øje med blodsukkeret, evt. også med blodtrykket.
At jeg er tilbageholdende med stærk spiritus er for ikke at blive yderligere gangbesværet
Vi må klare os så godt vi kan!🙂
tilføjet af

Du vrøvler Ernst

- du overholder ikke retningslinierne og kostanvisningerne. Du bruger mere krudt på at retfærdiggøre at du ikke gør DET end at gøre noget for dit helbred. Du bliver ikke mere rask af at få flere lidelsesfæller, så jeg synes ærligt talt ikke du kan være bekendt at skrive det her til en 32-årig. Det kan jo ikke passe, du ikke ved alt om det her.
- Hvis hun lader stå til eller gør som du siger, så ender hun - sikkert som ammen i kirken på insulin. Vil du benægte det?
tilføjet af

Ikke dit liv - kun din kost

- Jeg kan godt se "hylet" nede i tråden om "eksperter". Som jeg startede med at fortælle dig, har jeg ikke diabetes, men min slyngveninde gennem barndommen havde "rigtig" sukkersyge og altså ikke diabetes 2 som du har. Derfor spiste vi altid "hendes mad" når vi var sammen. Jeg syntes det var god, men besværlig mad - mest fordi vi altid skulle veje alting af. Det gjorde jeg fik meget stor respekt for den sygdom - ment på den måde, jeg altid har taget højde for at der var ting der, hvis man var disponeret, skulle afholde sig fra at spise og ting, der kunne modvirke, hvis man spiste dem. Det har jeg rettet mig efter. Fedme er én af de ting, der kan fremkalde det, men det kan ekstreme vægtsvingninger også.
- Mit råd er fortsat, som i mit første indlæg, at lytte til og læne dig op af den diætist du har ret til konsultationer hos. Jeg tror faktisk de godt ved, hvad de har med at gøre. Jeg kender efterhånden en del, der har diabetes2 og hvis jeg ser på deres vægt og hvad de ellers plejede at leve af, så ser jeg ikke noget nyt.
- I mit første indlæg nævnte jeg min eksmand. Han tog 29 kg på under sin "løsrivelse" og så fik han konstateret diabetes. Min påstand er stadig, at han har spist sig til den.
- Du kan jo prøve at spørge Ernst, hvad han vejer.
tilføjet af

Insulinresistens

Hvis dit blodsukker svinger meget op og ned , vil du producere meget insulin, du vil have et højt insulinspejl. Din bugspytkirtel vil presses til det yderste og kan blive stresset.
Hvis sukker og hvidt mel (der ikke indeholder nogle vitaminer og mineraler) fylder en stor del af dit energi indtag, får du måske næringstofmangler. Du mangler måske crom, zink, magnesium, mangan og B-vitaminer. Du mangler måske de stoffer, nøglerne (insulinet), nøglehullerne (cellevæggene) eller olien til at få nøglen til at dreje lettere, er lavet af.
Hvis du har spist meget dårligt fedt ( varmebehandlet olie, købekager, chips osv.) mangler dine cellevægge måske fedt - så nøglen i låsen er ændret – din insulin ( nøglen ) passer måske ikke mere.
Måske er insulinet ændret lidt pga. cellestress ( frie radikaler har lavet oxidativt stress). Nøglen ( insulinet) har fået en hak ændret, så den ikke passer til låsen i døren ( cellevæggens nøglehul ). Frie radikaler og efterfølgende oxidativt stress kan undgås vha. antioxidanter feks. E -A-C-vitaminer, selen og Q-10.
Din celle kan ikke få nok sukker/ energi ind. Du er blevet insulinresistent.
Insulin er et hormon der påvirker kroppen på mange andre måder end blot at få sukkeret ind i cellerne. Bla. styrer insulin oplagring af fedt i dine fedtdepoter ( du tager på ), og det hindrer nedbrydning af fedt depoterne.
Insulinresistens vil derfor påvirke hele din krop. Du får det vi kalder SYNDROM–X.
SYMPTOMERNE KAN VÆRE:
Dit blodsukker stiger.
Din insulinkoncentration i blodet stiger.
Måske bliver du overvægtig med æblefacon.
Dit blodtryk kan stige.
Dit blods fedtstof-sammensætning kan påvirkes. Du får måske højere koncentration af triglycerider og kolesterol i blodet. Det ”dårlige” kolesterol VLDL øges og HDL det ”gode” falder. Med øget risiko for blodprop dannelse.
Din kønshormon produktion kan ændres.
Hvis du er en kvinde, kan du få øget produktion af mandlig kønshormon. Dette bevirker øget behåring ( mørke hår på overlæbe, ben med mere.), menstruationsproblemer, overgangsalderproblemer, måske barnløshed og øget risiko for brystcancer.
Hvis du er mand kan du have øget risiko for testikel cancer.
Du kan få ikke-insulinkrævende diabetes ( kaldes også gammelmandssukkersyge).
Du kan afhjælpe diverse symptomer ved at lægge din kost om, bla. undgå at spise sukker, hvede og kartofler. Dit blodsukker vil holdes mere stabilt, hvis du indtager forholdsvis meget protein og fedt i din morgenmad. Men da det kan være vanskeligt at overskue en kostomlægning , anbefaler vi at tage kontakt til en ernæringsterapeut.
Og mon ikke den anbefaling var mere fornuftig at efterkomme en Ernst´ hjemmeside, der sørger for "du ikke sulter ihjel"❓
(Kilden til ovenstående var iøvrigt : Harmoniske hormoner af Mia Damhus)
Sund kost og:Fedtstoffer Proteiner Kulhydrater Blodsukker ubalance Drikevarer
tilføjet af

Men dog dulkis

er du professor ud i diabetes eller er du blot en amatør der hælder til det alternative ?
Først, jeg ved måske mere om diabetes end du lige regner med, jeg er jo ud af en diabetesfamilie.
Jeg er ikke i tvivl om, at man kan få diabetes2 af vellevned, men det var så ikke lige tilfældet med mig, diabetes er arveligt og bortset fra min far, min søster og min ene bror, så er hele familien på min mors side ramt af diabetes, eller nærmere VAR, de er efterhånden døde alle sammen.
Den der Mia Damhus, er hun diabetes-ekspert eller er hun blot en af de sædvanlige "kloge" som tror alt alternativt kan helbrede alle sygdomme.
Der er ændret radikalt på anbefalinger omkring diabetes siden dulkis var ung, i min barndom skulle al mad nøje afvejes og en diabetespatient måtte for guds skyld ikke spise sukker overhovedet, DET er ændret, i dag ved de kloge at det var overdrevet, det med at man må spise 30 gram raffineret sukker i døgnet har jeg ikke taget ud af den blå luft, det er max anbefalet mængde, hentet på diabetesforeningens hjemmeside, men de ved selvfølgelig heller ikke noget om diabetes.
Hvis man nedsætter indtaget af mad til passende mængde, sker der ikke noget ved at spise som man altid har gjort dulkis, de anbefalinger visse mennesker kommer med er rendyrket hysteri, der er en gylden regel, når du har spist et måltid skal dit blodsukker efter ca 2 timer være nede under syv for en diabetiker og ca 5 for en ikke-diabetiker, kan man holde det er man nogenlunde sikker på at man gør det rigtige.
Altså, dia skal nu til at måle sit blodsukker efter fødeindtag, særlig hvis den mad vedkommende indtager er på kanten af det som er rigtig for en diabetiker og efter måske ½ år ved dia hvad man kan spise og samtidig overholde grænserne for optimalt blodsukkertal.
Det er den hårde måde at lære det på, jeg kan f.eks. fint spise et måltid med ris og få blodsukkeret ned på den rigtige tid, blot jeg ikke spiser for stor portion, jeg kan spise Othellolagkage uden at der sker noget, blot jeg ikke gør som en dag for nogle år siden, der åd jeg ½ af de store Othellolagkager 😖
Det lærer man alt sammen hen ad vejen og senkomplikationer kommer ikke sådan over natten fordi man har spist forkert, det hedder jo senkomplikationer, altså tager det mange år før de dukker op, så der er god tid til at lære hvordan man holder sit blodsukker på de anbefalede tal.
Men jeg kan da fortælle dig dulkis, at ris, pasta, kartofler,alle andre former for kornprodukter, større mængder sukker, næsten al frugt og svinekød er i den kategori en diabetiker skal passe på.
Hvad angår diætister, så er de fantaster, de anbefaler en bestemt diæt, på trods af at det ikke lader sig gøre i vores samfund, her tænker jeg på at man skal spise 6 gange i døgnet og hvis man holder på det på en arbejdsplads er man ret hurtig arbejdsløs, kort og godt.
Før i tiden anbefalede man at spise masser af frugt og grønt, grøntsager JA, men frugt nej, jeg må højest spise 2 stykker frugt i døgnet og det gælder mange diabetikere.
Hvad angår min vægt, ja så er jeg overvægtig, men det er ikke årsagen til min diabetes, men jeg indrømmer dog blankt at jeg ville have lettere ved at styre mit blodsukker hvis jeg vejede 25 kg, men det er så ikke muligt, jeg kan ikke tabe mig, alt er prøvet men uden held og at sulte sig slank er livsfarligt når man er diabetiker.
Min hjemmeside omhandler ikke diabetes, jeg henviste til min hjemmeside hvor dia kan finde min mailadresse, du er af og til lidt let at få op i det røde felt dulkis.😉
tilføjet af

Til både Ernst, Dulkis og Dia.

Undskyld at jeg blander mig i en debat hen over hovedet på trådstarter. Jeg har kun min egen reference, men især på diverse hospitalker, mødt andre diabetikere, her af flere, der har måttet amputeres.
For mig at se er det trådstarteren Dia, der gerne vil have råd og vink, og vi, eller i hvert fald jeg ved ikke engang om trådstarter blot skal have lagt kostvaner om eller skal igennem en udredning og/eller en behandling for at få sat en medicin.kur i gang, og hvis vi prøver at give lægelige råd, så er vi KVAKSALVERE!!!, hvor du, Ernst og jeg er patienter og du Dulkis ikke selv er, men har været tæt på diabetes-patienter, derfor kan vi godt give nogle almindelige råd, men kun som patienter og patientpårørende og for mit eget vedkommende som menigt medlem af Diabetesforeningen (jeg skal dog ikke agitere for nogen forening her ud over at oplyse, at jeg har fået lidt informationer via medlemsbladet) Og for dig Dia, så vil jeg først og fremmest foreslå dig, at du i samarbejde med læge og diætist får sat en fornuftig plan i gang. Jeg ved ikke om din diabetes allerede har givet problemer men, bl.a. med hævelser og sår (nok også du, Ernst skal holde lidt øje med) eller øjenproblemer, hvor jeg kom til at se dårligere allerede før jeg blev syg, hvor det drejer sig om grå stær og også nethindeproblemer, der har skullet behandles med laser, og hvor min øjenlæge har sendt mig til hospitalsbehandling. Sidstnævnte viser sig på den måde, at man ser alle rette linier krumme og runde genstande som fladtrykte eller i mærkelig facon. Jeg troede det var et aldersrelateret prolem. Mht den grå stær, så fik jeg indopereret kunstige øjenlinser, og til Ernst og Dulkis. Vi ved slet ikke hvilke, hvor mange eller hvor voldsomme symptomer trådstarter har. Og SKULLE det blive så slemt, at det kunne blive nødvendigt med insulin (vist mere et problem for type 2-erne i gamle dage før man fik de nuværende piller) så kan man vel godt leve med, at man skal have med injektionssprøjten, den der for mit vedkommende kun var i brug under hospitalsbehandling af sygdommen der foregik sideløbende med behandling efter operation (bl.a. med trykkammer)og påbegyndt fysioterapi. At jeg så skulle i nærkamp med både statslige og kommunale pensionsmyndigheder med arbejdsprøveri falder lidt udenfor her, og her til DIA, hvis du ellers er "rask", at du holder dig i gang, så du undgår at skulle slæbes igennem en socialsag. For mit vedkommende blev jeg ligefrem smidt ud af mit erhverv af statslig myndighed. Det kommer der ikke mere om her, min sag var nok lidt speciel og ret uvedkommende her.
Til Dulkis. Du skriver om en ernæringsterapeut. Jeg har aldrig mødt en sådan person. Er det noget man lægehenvises til? Er han/hun privatpraktiserende eller er det en, der er noget på et hospital? Og Dulkis! Du remser også en masse komplikationer op, men først og fremmest kan det gå ud over ben (som er det der er længst fra hjertet) og de nævnte øjenproblemer og neuropati, dvs følelsesløshed og der kan ske noget med hjertet, der fungerer normalt hos mig, jeg undersøges med EKG og har fået det undersøgt med mere avanceret udstyr pån hospitalet lige efter operationen.
Jeg bor i en opgang med elevator og kan færdes på gaden med rollator og kunstigt ben, men mit handicap er som en benlås eller fodlænke og jeg er erklæret "ikkearbejdsmarkedsplacerbar"´. Til næste år bliver både Ernst og jeg folkepensionister. som 65-åtige.
(Tibbia) CLAUS(a).
tilføjet af

Selvfølgelig Tibia

man skal træde varsomt hvis man giver gode råd angående diabetes, men at male fanden på væggen fra første færd, er da at slukke ethvert håb om en nogenlunde normal tilværelse, så slemt er det jo ikke.
Hvad angår udredning og og synet, mon så ikke dia's læge allerede har taget hånd om det❓jeg blander mig ikke i behandlingen, kommer blot med velmenene råd omkring kost, det er trods alt noget jeg ved bare lidt om.
Hvad angår ernæringsterapeut, så er det jo sådan, at tro kan flytte bjerge og mon ikke diabetesproffesorerne vil anbefale Q10 hvis det kan helbrede diabetes ?
Jeg giver ikke en hujende hattefis for alle de produkter der anbefales, nogle er endda direkte livsfarlige for en diabetiker, f.eks. blev jeg anbefalet at spise Glykosamin mod slidgigt, javel, men læs indlægssedlen, det er et sukkerstof og fabrikanten advarer om, at diabetikere skal være varsom med det produkt og at lægen skal ind over.
Du gode gud, hvor er der mange "eksperter" til.
Jeg holder mig til Metformin som jeg er ordineret og ellers til den kost jeg bør spise, holder skarpt øje med mit blodsukkertal og hvor længe der går efter et måltid, før det er nede hvor det skal være.
Læger og diabetessygeplejersker vil så gerne have blodsukkertallet ned på 5 mellem måltiderne, men hvis jeg skal kunne passe et arbejde skal det ligge omkring 7, ellers har jeg ingen kræfter og på forespørgsel hos kadaversmeden blev det bekræftet, min øjensnedker siger det samme, hvis blodsukkeret ligger og svinger mellem 5 og 7 og så ellers som ikke diabetikere stiger ved fødeindtag, så er der ingen speciel risiko for synet.
Det med følelsesløshed kan jeg nikke genkendende til, noget af det første jeg oplevede var, at huden på ydersiden af mit venstre lår er næsten total følelsesløs, en underlig følelse når jeg rører ved det, men sådan er det bare.
Jeg ville blot fortælle dia, at diabetes IKKE er en dødsdom, den sygdom skal man passe og der skal lidt kostændringer til, men ikke voldsomt, hvorfor kyse livet af folk når det slet ikke er nødvendigt.
tilføjet af

D3 vitamin...

Sørg for at tage D3 vitamin HVER DAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tilføjet af

hvorfor

freespirit, kom med en begrundelse for det, lægefagligt og ikke amatørteorier og råd fra "kloge" mænd og koner.
Jeg får vist de vitaminer jeg har brug for, UDEN at støtte BASF
tilføjet af

D3 vitamin.

I starten af året fik jeg taget blodprøver, hvor der foruden lettere forhøjet kolesterol var D.vitamin-mangel. Jeg fik besked fra min læge (og ikke en eller anden "sol-skriver")om at "håndkøbe" D3 vitamin med 60 mg daglig. Sidst jeg blev undersøgt her til efteråret så mine blodprøver fine ud. Nok ikke nogen dårlig idé, "Freespirit".
tilføjet af

Sukkerknalder mod gigt?

Jeg er nok mere fokuseret på det handicap, der er en følge af min diabetes end sygdommen som sådan,
Dette med at holde blodsukkeret på 5 er vel ønsketænkning, men ryger de op på 7-8- stykker er det (vist) ikke spor farligt, men det med de 5 er ca hvor faste-blodsukkeret skal være. og selv små forhøjelser kunne være signal til lægen om at ændre på medicinen.
Da jeg sidst var indlagt (for en kort bemærkning) for at få taget det halve an en tå på det "raske" ben hvor der vr gået lidt betændelse, og hvor jeg (heldigvis kun midlertidigt) var hudløs mellem tærtnr, så foreslog den ellers højt kompetente overlæge, at jeg skulle cykle eller køre på kondicykel, hvilket en fysioterapeut frarådede, også at jeg under den lange indlæggelse, da jeg var begyndt at blive raskere, at "fysserne" nærmest måtte underlægge sig bandagisterne fra et firma, som hospitalet brugte, og samtidigville overlægen ikke vide noget som helst om den opererede benstump, hvor godt
den kunne bære min 4 kilo tunge benprotese, og "fysserne" kunne ikke tåle synet af læger.
Jeg har netop også været medicineret med metforin og glimepirid, men er nu bedre hjulpet af Eucreas. Jeg er nok lidt hårdere medtaget af diabetes. Jeg vil tro for Dias vedkommende, at det ikke er fremskredet, men der skal sættes ind nu.
Dette med grå stær behøver ikke at have med diabetes at gøre, men for mig blokerede det for, at øjenlægen kunne foretage en diabetes-undersøgelse, som min læge har bedt ham om at foretage.
Dette med gigtmedicinen, der var det rene sukkerstads til en diabetiker er fuldstændig knald i låget. ´Hospitalet havde givet mig piller mod fantomsmerter, men da jeg kom hjem kunne jeg læsei indlægssedlen, at man ikke skulle betjene farlige maskiner uner indtagelse af dette, dvs også farliogt for en benamputeret at gå med ganghjælpemidler.
Hvis en sygdom (eller en medicin) medfører forøget træthed.
tilføjet af

Fik ikke skrevet helt færdig.

Hvis en sygdom (eller en medicin) medfører forøget træthed. så kan det få fatale følger, hvis man ikke har forståelse for dette under en arbejdsevnebedømmelse.
Det var bare det.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.