inspiration søges! Har for første gang givet mig i kast med salt-syltede citroner,vil gerne have inspiration til andre grøntsager at sylte,og gerne deres anvendelse.
På forhånd tak
Birgitte
tilføjet af Mig...!!
Uha.
Mulighederne er uendelige Birgit
Asier
græskar
citroner
appelsiner
Agurker
Rodbeder
Peberfrugt/chili
Husk at Google er din ven 🙂
Bon appetit
tilføjet af Mig...!!
Sorry...
Birgitte.
🙂
tilføjet af Bigit
det er okay;)
Jeg har prøvet Google, og bliver bare endnu mere forvirret.
Kunne godt tænke mig link til en side hvor man kan se anvendelsen af de forsk. ting man sylter.
Jeg er en amatør til dette (syltning) så vil gerne have forslag-ikke til marmelade og sødt,men snarere til syltede grøntsager man kan anvende som et ekstra pift i hverdagsmadlavningen.
Men tak for dit svar,
Birgitte
Dag 1: Vandet koges op og saltet opløses i det. Køler helt af. Agurkerne vaskes grundigt og lægges i saltlagen. Sættes i køleskabet til næste dag.
Dag 2: Lagen koges op og tages af varmen. Trækker under låg mens agurkerne tages de op, skylles og lægges i skoldede glas. Lagen koges op igen og så snart den koger hældes den i de fyldte (stadig varme) glas. Luk glassene til med det samme og lad drueagurkerne trække mindst et par dage før de spises.
Bruges som middagstilbehør, på leverpostej og paté. Spises som snack, hvis du ikke ønsker at blive alt for fuld på rekordtid.
*************************************************************************
Syltede rødløg med koriander
2 dl hvidvinseddike
1 dl rå rørsukker
1/2 tsk spidskommen
1 tsk salt
3 rødløg
3 spsk friske koriander
Sådan gør du
- Bring eddike, sukker, kommen og salt i kog i en lille gryde. Skru ned og lad det simre i 5 min. Skær løgene igennem og derefter i halve tynde ringe og tilsæt dem. Lad det simre i 2 min. Tilsæt de hakkede koriander og lad blandingen stå yderligere 2 min Hæld blandingen i et skoldet atamonskyllet glas (gerne patent).
De kan bruges med det samme. Vælger du det, behøver du ikke koge koriander men blot røre dem friske i.
Vi spiser det til ris og blander det gerne i salater til grillmaden.
tilføjet af fruppe
Ak ja
Mange af har jo ikke vore mødre mere til at lære os det.
Det er ikke mere end et par måneder siden jeg med udsøgt nydelse spiste det sidste glas af min afdøde mors hjemmesyltede kirsebær, lavet i år 2000.
Tak mor....hvor end Du er [:*(]
Du får mest ud af det ved at købe en rigtig dansk syltebog. http://www.saxo.com/dk/item/den-groenne-syltebog-haeftet.aspx
tilføjet af Mig...!!
Syltede asier
Enjoy!
Syltede asier
2 liter
1 stor asie
Asien skrælles, flækkes og kernerne skrabes ud. Hver halvdel skæres i tynde skiver, lægges i en skål og overhældes med kogende vand. Står til vandet er koldt.
Lage:
½ liter eddike
150 gram mørk muscovado
150 gram lys rørsukker
1 ½ tsk sennepsfrø
5 peberkorn
1 laurbærblad
2 enebær
Skyl og skold 2 patentglas, der kan holde en liter (eller flere små, men så må du droppe enebærrene) Skyl med atamon medmindre du er hardcore hippie. Læg et enebær i hver. Hæld vandet fra asieskiverne og pak dem tæt sammen i de to glas.
Bland resten af ingredienserne sammen i en gryde. Kog lagen i 5 minutter. Pil laurbærbladet op. Hæld lagen over asierne, dæk med et rent klæde og lad stå natten over. Luk glassene og lad asierne trække et par dage.
Spis! Kan holde længe, og efter åbning i køleskab. Husk at bruge helt rene gafler til at tage asierne op med, så holder de længere.
tilføjet af Mig...!!
Syltede ingefær
250 g ingefær
75-100 g sukker
4 dl citronsaft eller riseddike
6 dl vand + 1 tsk salt
Fremgangsmåde
Skræl ingefæren og skær den i meget tynde skiver gerne på en skæremaskine. Kog vandet op med salt og overhæld ingefæren med det. Lad det trække til det er lunt. Lad ingefæren dryppe godt af. Drys sukker over, bland godt, hæld eddike over og ryst godt igen. Lad blandingen trække to dage før den ingefæren serveres til sushi, anden rå fisk, gedeost eller f.ex svinefrikadeller.
PS:
Hvis sukker og eddike koges op før blandingen hældes over ingefæren vil den være klar til brug allerede efter et par timer. Hvis ingefæren er meget frisk og skiverne tynde er det overflødigt at overhælde med varmt vand overhovedet. Sukkermængden kan øges til 100 g. Det er helt en smagssag hvordan man bedst kan lide balancen mellem sukker og syre.
tilføjet af Mig...!!
Syltede valnødder
Syltede valnødder
•500 g valnødder
•2 liter vand
Lage:
•3/4 liter vand
•200 g sukker
•200 g mørk sirup
•skiver af 1 usprøjtet citron og evt. 1 usprøjtet appelsin
•1 vanillestang
Valnødderne koges i rigeligt vand i ca. ½ time. Stil nødderne under rindende vand og fortsæt, indtil vandet i gryden er helt klart. Hæld vandet fra og lad nødderne blive i gryden. Hæld vand, sukker og sirup i gryden . Tilsæt citron- og appelsinskiverne sammen med en flækket vanillestang.
Lad lagen simre, indtil den er sirupsagtig. Det tager ca. ½ time. Afkøl de syltede valnødder og kom den på Atamon-skyllede glas.
Valnødderne smager dejligt til ost og som tilbehør til kager og desserter.
tilføjet af Mig...!!
Syltede løg
Syltede løg
2 rødløg, skåret i helt tynde både
1 ½ dl eddike
Ca. ¾ dl lys rørsukker, justér efter smag
Lidt salt
½-1 tsk. ristet spidskommen
2 spsk. friskhakket koriander
2 spsk. ristede cashewnødder
Kog eddiken op med sukker og en anelse salt. Rist spidskommen på en tør pande. Cashewnødderne, ristes bedst i ovnen ved 150 grader til de er gyldne. Rist gerne rigeligt, de er skønne som snacks.
Hak nødderne groft når de er ristede. Hæld den varme lage over løgene, vend ristet spidskommen, friskhakket koriander og cashewnødder sammen med løgene og spis dem til krydret mad, gerne indisk.
tilføjet af Mig...!!
Syltede grønne peberfrugter
Syltede grønne peberfrugter
4 - 5 grønnepeber
1 løg
1 fed hvidløg
150 g salt pr. l vand
lage
1 l eddike
½ kg sukker
¼ tsk stødt hvid peber
friske dildskærme
Peberfrugterne deles på langs, kernerne fjernes og de skæres i strimler på langs, løg og hvidløg skæres i tern og lægges i saltlage et døgn. Giv det derefter et opkog i rent vand.
Eddike og sukker bringes i kog, mens peberfrugterne, dildskærme, hvidløg og løg kommes på små glas samt evt. konserveringsmiddel (anbefales hvis de skal gemmes meget længe) lagen hældes over og glassene lukkes straks.
Tips: Brug den når der overskud af peberfrugter fra drivhuset.
tilføjet af Mig...!!
Mig igen
Så er det bare at gå i krig.
Good luck 🙂
tilføjet af Bigit
Takker!
Hej😉tusind tak for dine idéer. Dem prøver jeg af.
Send gerne flere....
God aften,
Birgitte
tilføjet af Mig...!!
Syltede chili
Denne er tyvstjålet fra Jamie Oliver 🙂
Den lyder som følger:
Syltede chilier
Ingredienser:
600 g mellemstore chili (jeg bruger blandet jalapeno og habanero)
15 peberkorn
5 laurbærblade
2 spsk korianderfrø (kan udelades)
5 tsk salt
6 toppede spsk sukker
1 liter hvidvinseddike eller riseddike.
Fremgangsmåde:
Chilierne skal være absolut friske og må ikke have defekter. Lad gerne stilken sidde på da det ser dekorativt ud i glasset.
Snit dem forsigtigt i den ene side fra stilken til toppen og fjern frøene (jeg bruger skaftet af en teske)
Hæld kogende vand over chilierne, lad dem ligge i vandet i 5 minutter og hæld så vandet fra. På denne måde kommer du af med de sidste frø og bakterier.
Læg nu dine sorte peberkorn, laurbær, koriander, chili og salt i et stort glas eller anden form for lufttæt beholder (jeg bruger sylteglas med patentlåg). Læg chilierne i glasset.
Hæld sukker og vineddike i en gryde og opvarm, indtil sukkeret er helt opløst. Når vandet er varmt uden at være kogende, hældes det over chilierne i glasset.
Lad det afkøle og læg så låg på, sæt det i køleskabet og lad det trække i mindst 2 uger før servering.
Smager rigtigt godt. Jeg har forsøgt mig med at tilføje lidt hvidløg når chilierne koges. Dette virker fint, men jeg synes ikke det gav så meget smag
tilføjet af Mig..!!
Syltede Kumquats
Til forsiden Bliv fan af idenyt Høfeberfri have og græs
Jeg synes at det er lidt synd, at I anbefaler at flå græsplanterne op - det er vel nok at sikre ved alm. græss...Læs mere »
Udskriv | Videresend | Del
Hele syltede kumquats (ca. 1,3 liter)
Hele frugten kan anvendes og spises f.eks. til ost, kager og dessert eller udskivet i frugtsalater.
500 g kumquats
5 dl vand
1 dl citronsaft
1 Bourbon vanillestang
325 g sukker
1/2 tsk. Atamonpulver eller 1 tsk. flydende Atamon.
Kumquats vaskes og prikkes dybt og tæt. Vanillestangen flækkes og deles i mindre stykker. Vand, citronsaft, vanillestykker og sukker koges til en lage. Når lagen er lunken, hældes den over frugten. Næste dag hældes sukkerlagen fra, gives et opkog og hældes varm over frugten. 3.dag koges sukkerlagen igen op, og frugten koges med i 5 min. Frugten tages op og lægges i Atamonskyllede glas. Lagen koges op, skummes, tilsættes Atamon og hældes kogende over frugten. Glassene lukkes straks.
tilføjet af Mig..!!
Syltede carambole.
4 modne carambole (stjernefrugter).
3 fed hvidløg.
½ rød chili, finthakket
3 spsk rørsukker.
Salt.
Saften af 2 limefrugter.
Fremgangsmåde Skær stjernespidserne af frugten med en kniv. Kassér kroppen, og kom de aflange både i en skål.
I en morter stødes chili, hvidløg, sukker og salt, indtil der opstår en homogen masse (ejer man ikke en morter, blander man bare ingredienserne).
Bland blandingen med carambolebådene og tilsæt limesaften.
Mariner i minimum 1 time, inden frugterne serveres
Server de syltede caramboler ved siden af svin, fisk, skaldyr eller rødt oksekød.
tilføjet af Mig..!!
Uups, der røg
Lige lidt andet med i starten.
;-)
tilføjet af Mig..!!
Syltede modne tomater
Ingredienser: 1 kg små ensartede røde tomater
500g sukker
1 ½ dl husholdningseddike
1 ½ dl vand
1 stang vanilje
1 tsk. konserveringsmiddel
Tomaterne skylles og koges 3-4 min. i en lage af eddike, sukker og vand. Tomaterne lægges i et glas, mens lagen koges ind, skummes, konserveringsmidlet tilsættes og hældes over lagen.
tilføjet af Mig..!!
Syltede blomkål
Ingredienser:
½ blomkål delt i medium størrelse buketter
2 dl. hvidvin
1 dl. hvidvinseddike
2 dl. olivenolie
½ bundt timian
2 tsk. salt
Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det simre i 20 min. Server dem varme eller brug dem på frokostbordet dagen efter.
tilføjet af Mig..!!
Pæremarmelade med safran og chili
Pæremarmelade med safran og chili
Ingredienser
1 kg modne pærer
1/2 g safran
1 rød chili
3 dl Dansukker Lys Sirup
3-5 dl Dansukker Syltesukker
Skræl pærerne. Del dem, og fjern kernehuset. Skær dem i tynde skiver, og kom dem i en kasserolle sammen med safran og lys sirup. Lad blandingen koge under låg i 5-10 minutter.
Skyl i mellemtiden chilien, del den, og skær den i meget små stykker. Læg chili og syltesukker i gryden, og lad det koge i yderligere 2 minutter. Hæld blandingen på varme, rene glas.
Opbevares koldt. Denne marmelade er god til blandt andet ost eller ristet brød.
tilføjet af sælen
syltede søpapagøjer
man fanger en sæl, og skærer den op på maven og tager indvoldene ud, derefter tager man de rå søpapagøjer med fjer og indvolde og syr dem inde i sælkroppen, derefter hænger man sælen op på et højt staviv så hundene ikke kan nå sælen i ca. 3 måneder, derefter garven man sælen ned under nogle sten, og venter ca. 9 måneder, derefter åbner man sælen og trækker fuglene ud, og de er nu næsten rådne, så fjerene falder automatisk af, det er beregnet til en bryllups menu i det nordligere grønland, det lugter af H til, men smagen er eminent, og alle gæsterne har fuglesmovs i ansigtet, kan kun spises med fingrene.