Hvordan har i det med at tale om døden overfor jeres børn?
Vi kommer alle udfor at en i familien dør.
tilføjet af jannien
Tale om døden
Det var sørme ikke mange svar du har fået 😉
I vores familie taler vi om døden med jævne mellemrum.
Min mand og jeg har begge mistet vores mor, så farmor og bedstemor "oppe i himlen" bliver af og til omtalt.
Der har også været dødsfald i familien, som børnene faktisk kan huske (de er 5 og 7 år), og det er blevet talt igennem på kryds og tværs. Især fordi den største var bange for selv at dø. Hun vidste godt at oldemor var syg i sit ben (hun havde kræft, og flere blodpropper i benet), så da pigebarnet selv fik ondt i benet, blev hun naturligvis forskrækket.
Vi har også døden tæt inde på livet i vores hverdag. Vi har landbrug, og lever af at sende dyr på slagteriet. Det ved børnene godt, og vi taler tit om, at alting har et formål. Selvom det kan være svært at se formålet med, at vores kære skal dø fra os.
Jeg synes det er vigtigt, at børnene ved, at vi kun har hinanden til låns, og at folk dør når de bliver gamle, eller MEGET syge. Det lægger vi ikke skjul på. Men vi taler selvfølgelig på børnenes præmisser, i et sprog de forstår, og ikke bliver bange for.
tilføjet af Radikal
Det skal kommunen bestemme
Spørg dem.
tilføjet af ekkofoxtrot
Tale om døden
Tak for at du svarede.jeg undrede mig over at der ikke kom svar på mit spørgsmål.Døden må være noget alle voksne og børn kommer ud fra.
Din måde at tale om døden til børn er nøjagtig som vi gør her.De skal vide at døden er en del af livet.
tilføjet af Don Pedro
Tale om døden
Når eller, hvis forældre ikke taler med børn om døden. Tror jeg det skyldes, at de selv er mege usikker om, hvordan de skal opdrage børnene.
Hvis vi taler om den kristne tro. Og det er jo nok den spørgsmålet handler om.
Så er de fleste jo døbt, og følger man op på det man lover i Kirken. Ja så vil det være meget nemt at tale om døden, livet er jo kun en gennemrejse af kortere eller længere varighed. (Men vi haver andet steds hjemme).