Udenlandsk kød kan slå dig ihjel...
Hører du også til en af dem, som lige køber kød med på vejen hjem. Bare det er kød så pyt med om det er dansk, tysk eller fra andet land. Bare kød. Og gerne at det er billigt?
Måske du så nu skal til at tænke dig lidt om og nærlæse indpakningen og stemplerne, så du kan være sikker på, at det kød du køber, er dansk. Ikke bare fordi du skal støtte det danske, men fordi det danske køb i kølemontrene faktisk er sundere end meget af det udenlandske.
Jamen er kød ikke bare kød? Er en slagtet ko ikke bare en slagtet ko ligegyldigt om den kommer fra DK eller DE?
Nej lyder svaret.
I udlandet må man give langt mere antibiotika til raske dyr via deres mad. Og disse rester sidder i kødet, som så ryger videre til os. Dette kan i sidste ende betyde, at vi bliver resistente overfor pencillin, som kan betyde, at det pencvillin som i sidste ende skulle redde os, ikke har nogen virkning.
Det er svært at være forbruger, for det kræver, at man har stor viden omkring fødevarer og deres oprindelse. Man kunne fristes til at tro, at efter EU er kommet til, så er der de samme grænser over hele EU for, hvor meget antibiotika man må give sine brugsdyr. Men det er der ikke. Der er langt højere grænser i f.eks. Tyskland for, hvor meget man må give sin dyr i forhold til, hvad man må i Danmark.
Jeg køber dansk, eller økologisk. Hvad gør du? Køber du det der er billigst eller køber du bare det, som du skal have?
Er du ligeglad med, at det er fra udlandet, som f.eks. Årstidernes frugt?
Det er nok økologisk men ikke dansk.
Måske du så nu skal til at tænke dig lidt om og nærlæse indpakningen og stemplerne, så du kan være sikker på, at det kød du køber, er dansk. Ikke bare fordi du skal støtte det danske, men fordi det danske køb i kølemontrene faktisk er sundere end meget af det udenlandske.
Jamen er kød ikke bare kød? Er en slagtet ko ikke bare en slagtet ko ligegyldigt om den kommer fra DK eller DE?
Nej lyder svaret.
I udlandet må man give langt mere antibiotika til raske dyr via deres mad. Og disse rester sidder i kødet, som så ryger videre til os. Dette kan i sidste ende betyde, at vi bliver resistente overfor pencillin, som kan betyde, at det pencvillin som i sidste ende skulle redde os, ikke har nogen virkning.
Det er svært at være forbruger, for det kræver, at man har stor viden omkring fødevarer og deres oprindelse. Man kunne fristes til at tro, at efter EU er kommet til, så er der de samme grænser over hele EU for, hvor meget antibiotika man må give sine brugsdyr. Men det er der ikke. Der er langt højere grænser i f.eks. Tyskland for, hvor meget man må give sin dyr i forhold til, hvad man må i Danmark.
Jeg køber dansk, eller økologisk. Hvad gør du? Køber du det der er billigst eller køber du bare det, som du skal have?
Er du ligeglad med, at det er fra udlandet, som f.eks. Årstidernes frugt?
Det er nok økologisk men ikke dansk.