Følgende 2 chokoladedesserter, som jeg fandt på
www.odense-marcipan.dk , vil jeg gerne anbefale og viderebringe som dessert til en Valentine middag.
Velbekomme!
Mange søde chokoladehilsner
fra JULIE......(Julemandens kone)
(Den rigtige!)
Romantisk chokolade fondue for to
1 bakke friske jordbær
200 g Ren Rå Marcipan
200 g Mørk Chokolade (min 70% kakao)
Runde tandstikker (uden smag)
Start med at skære jordbærrene i kvarte stykker. Derefter skæres marcipanrullen i skiver, der igen deles i kvarte stykker. Læg et jordbærstykke mellem to stykker marcipan og stik en tandstik igennem for at holde det hele på plads.
Chokoladen rives i spåner eller skæres i småstykker. 1 liter vand bringes i kog, gryden tages af og en skål sættes i. Smelt 2/3 af chokoladen heri. Når chokoladen er smeltet, tages skålen op af vandbadet, og den sidste 1/3 tilsættes under omrøring.
Den smeltede chokolade hældes op i to små skåle og anrettes sammen med jordbær/marcipan-pindene på to tallerkner.
Så er der serveret til en romantisk Valentin chokolade fondue.
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
Fyldte hjerteformede chokolader
Du skal bruge:
2 poser Mørk Overtrækschokolade , min 70 % kakao. (evt. fra Odense)
1 pose Dessertmasse med pistaciesmag (evt. fra Odense)
Tips til fyld
200 g ODENSE Ren Rå røres op med
1 spsk. sirup og
2 spsk.boysenbær.
Here we go:
200 g Blød Nougat og 50 g smør røres blødt over vandbad og kommes i med ske
200 g Ren Rå marcipan og ½ dl Baileys æltes sammen og kommes i med ske.
Tag en isterningbakke. Puds først bakken indvendig med vat, så den bliver glat, ellers slipper chokoladen ikke.
Smelt den mørk overtrækschokolade i vandbad, til den er flydende. Kom chokoladen ned i formen og vent ca. 5 min til chokoladen er størknet i kanten. Vend formen på hovedet, så det overskydende chokolade flyder fra. Med bagsiden af en kniv skrabes chokoladen forsigtigt, så felterne bliver synlige. Vent yderligere 5 min til chokoladen er hærdet helt igennem.
Sprøjt derefter dessertmasse med pistaciesmag (evt. fra Odense) i felterne ca. ½ cm fra kanten.
Fyld den op med den flydende overtrækschokolade. Skrap atter med bagsiden af en kniv det overskydende chokolade væk, således at felterne bliver synlige igen.
Stil isterningbakken i køleskabet i 3 timer. Tag bakken ud og vrid forsigtigt formen fra side til side, så chokoladestykkerne falder ud.