En fortæller mig at jeg bør vaske kød inden jeg bruger det. Altså ikke med sæbe, men bare skylle det i vand. Det er aldrig noget jeg plejer at gøre. Hvad gør i?
tilføjet af parsec
Hvorfor vaske kødet?
Vi putter det bare på panden, der dør bakterierne alligevel af varmen.
tilføjet af mandaabenraa
Jeg har lavet meget mad .
Jeg vil altid helst lige komme kødet under vandhanen , så er det noget lækkert kød.
tilføjet af Slagteren
ingen grund til at..
Vaske kødet. hvis kødet er inficeret med bakterier hjælper vandhanen alligevel ikke.
Hvis i/du har den mindste mistanke om at kødet er fordærvet. så skal du straks holde inde med at tilberede det og gå tilbage hvor du har købt det og få det byttet eller kr tilbage.
tilføjet af skytsenglen
kødvaskning
Det er vist et temperemtspørgsmål. Formoder det er almindeligt kød du taler om, og ikke vildt?
Hvis du smider vådt kød på en glohed pande, garanterer jeg dig for at det kommer til at sprøjte unødvendigt. Det taler jo lidt imod badningen.
Tilgengæld - hvis der absolut skal vaskes - vil jeg anbefale dig at lade kødet trække en times tid, overdækket af øl.
Tro mig - det kommer ikke til at smage af øl, men kødet bliver med profetgaranti mere mørt af det, end foruden øllet. (Prøv selv med 2 bøffer - den ene i øl-bad, den anden uden).
Profeten
tilføjet af v-k-n
Lyder som en dårlig kombination
Altså kød og vand. Udover at kødet vil sprutte og sprøjte på panden. Vil vandet så ikke tage noget af smagen fra kødet??
v-k-n
tilføjet af Fårekødets sang
Mæhh mæh
lille mand
kom og skyld mig hvis du gang
ude på den våde stig går anne larsens fedt fordi
det kan tale det kan spå
fåret er så godt på vej
æd mig ej ej ej
tilføjet af anonym
fedt
det er et rygte der er opstået pga. Anne Larsen, ernæringsguruen som optrådte på tv for nogle år siden. Hun skyllede sit kød for at få fedtprocenten ned - det er pjat!
Hejsa Jesper
Du skal bare sørge for at varme kødet op til en temperatur over 75 g, så dræber du nemlig de bakterier der kunne sidde i kødet, tror det er det du tænker på ikke?