Hvorfor er der madvarer, der bare ikke må fryses ned igen efter de er tøet op❓ Og gælder det alle madvarer..? Hvad ville der ske ved at genfryse maden ?
Samtidigt synes jeg, mælk mister sin smag, efter det har været frosset ned...
tilføjet af Husmor
Det gælder ikke alle madvarer
Men jeg retter mig nu kun efter mine egne erfaringer og undgår at være for risikovilling.
Fisk og skalddyr i alle afskygninger bliver de rene bakteriebomer efter kort tid på køkkenbordet. Genfryser du dem (incl. de mange bakterier) får du dobbelt af dem ved optøning igen - sådan lidt firkantet forklaret.
Oksekød mørnes/modnes af processen, så det fryser jeg glad ned igen.
svinekød kan ændre smag, så det er jeg holdt op med.
Grønsager, is, kager og frugt tager jeg ikke så højtideligt, men frugt der er begýndt at safte genfryser jeg ikke medmindre det skal bruges til grød - men det skyldes smagstabet.
Vil du fryse mælk kan jeg anbefale Arla produkter. Der er ikke noget smagstab for de smager ikke af en skid i forvejen. Dog er den almindelige sødmælk der er homogeniseret og pasteuseret den mest velegnede, men du skal huske at ryste kartonen under optøning ellers ikke bare smager den af ingenting den krystaliserer også og bliver klumpet.
tilføjet af Husmor
Ups - konsekvensen
hoppede jeg over.
Meget tynd mave er den hyppigste konsekvens - men ellers det man kalder "madforgiftning" i daglig tale.
tilføjet af anonym
Med mindre
at der udskilles toxiner i din mad (visse bakterier udskiller disse), kan du uden problemer genfryse dine retter så længe du opvarmer det tilstrækkeligt efterfølgende, dvs dræber alle de bakterier der findes i det. Så kan man selvfælgelig snakke om smagsændringer mm. men det er en jo en smagssag.
Men toxinerne kan du ikke fjerne ved genopvarmning, fx nitrit omdannet fra nitrat af bakterier. Men det afhænger af hvilke bakterier der findes i lige netop den pågældende ret.