SuperDebat.dk > Politik & Samfund > Fri debat: Politik & Samfund
115tilføjet af Anonym
VKO lyver
når de siger at de skal spare pga. finanskrisen der har ramt landet. I tyskland jubler de over deres økonomiske vækst, noget de ikke havde oplevet siden begyndelsen af 90'erne.
VKO har siddet i 10 år ved magten og har ikke gjort nok for at forbedre landets økonomi.
Anders Fogh tilbage i 80'erne blev fyret som skatteminister pga sin "kreative bogfæringsmetoder" det samme gør de også nu. Tilbag i 2006 sagde Thor Pedersen at DK er det rigeste land i verden som kan købe hele verden, men nu skal vi spare på vores sygehuser, skoler, osv, og kan ikke en gang konkurrer med vores naboland Sverige.
De skal IKKE have mere tid. VALG NU
Fra Europas syge mand til supermand på fem år. Tysk ledighed på laveste niveau i 20 år. http://epn.dk/okonomi2/global/europa/article2324647.ece
tilføjet af anonym
Tyskland skal spare 600 mia. kroner
Har du svært ved at læse ? http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2010/06/07/152611.htm
I øvrigt viser Tyksland at deres reformer på arbejdsmarkedet virker. Derfor var det også en god ide for Danmark at afkorte dagpengeperioden.
Omkring sygehusene, så har der aldrig været brugt så meget på dem og din påstand om besparelser er usand.
tilføjet af Bingo Båthorn
VKO taler sandt
Danmark har klaret krisen bedre end mange andre lande fordi vi har ført en fornuftig økonomisk politik, og gemt penge til dårlige tider.
Istedet for at bruge hver en skilling som opositionen har villet i mange år.
tilføjet af charlee
Og som du selv skriver,
kunne vi købe hele verdenen i 2006,
men så kom krisen omme fra USA.
Så enkelt er det nemli`
Men som rød hjernevasket stemmekvæg,
er det nok svært at se!
M.v.h.
Charlee
[s]
tilføjet af kj8
De lyver!
Selvfølgelig lyver de. Ellers var de ikke blivet valgt. Demokratiet er skambidt/skamredet/misbrugt. Det man misbruger mister man.
Den laveste fællesnævner - de mindst begavede - dem der er flest af, bestemmer hvem der er i folketinget. Vi har hvad vi har bedt om.
tilføjet af Forstanderinden
Du skal ikke regne med at de fik S-SF medicin
i Tyskland.
Det har været 20 års besparelser og tilbageholdenhed i lønudviklingen.
Tror du selv på at S-SF leverer en sådan vare??
Sæt dig nu ind i tingene inden du ruller dig ud med dit automatiske spam.
tilføjet af anklageren
Det er slet ikke sandt
Regeringen har brugt hver en øre, og har stiftet gæld.
Det gælder på trods af, at Danmark har store ekstraordinære indtægter fra Nordsøolien i disse år, men de er også gledet ind i det daglige forbrug.
Vi har de næstdårligste økonomiske udsigter ud af de 31 OECD lande, og de dårligste af de europæiske OECD lande i de næste 15 år - ifølge OECD.
tilføjet af anklageren
Det er ikke svært at se
Allerede lang tid før krisen klarede dansk erhvervsliv sig dårligt sammenlignet med lande, vi plejer at sammenligne os med.
Under højkonjunkturen havde dansk erhvervsliv den fjerde laveste vækst ud af de 31 OECD lande, og siden rykkede vi endnu to pladser ned af listen - forbi lande som var i den samme situation som os.
Det er da tydeligt nok!
tilføjet af anklageren
Sygehusudgifterne vokser konstant
På grund af den teknologiske udvikling tilbydes der konstant nye behandlingsmuligheder, så selvfølgelig vokser sygehusudgifterne - det gør de jo i alle lande, for den nye teknologi er dyr.
Hvis vi havde de samme behandlingsmuligheder som vi havde for 50 år siden (inden scannerne og alt det andet), var det let at lave din sammenligning, men udviklingen står jo ikke stille.
Du bedes forklare, hvorfor vi klarer os dårligere end Tyskland - i stedet for at snakke om, at de også vil spare.
tilføjet af anklageren
Vi har altså haft en borgerlig regering
I de sidste 10 år har vi haft en borgerlig regering her i landet, så det naturlige må være at sammenligne den med Tyskland.
Desuden er det kun de seneste 6 år, vi har klaret os dårligere end de øvrige OECD lande, og hvad er forklaringen på det?
tilføjet af anonym
Er du blind eller hvad ?????????
Alle lande i EU skærer ned på de offentlige udgifter da de er løbet løbsk de sidste ti år - sammenhængen med finanskrisen skyldes blot at nu er det ikke længere muligt at køre med så massive udgifter!!!!
Læs dog hvad der står i linket !!!
tilføjet af anonym
Der er jo derfor at Løkke er startet med reformer
Dagpenge og efterløn.
I Tyskland har de også reformeret arbejdsmarkedet, og sat ydelserne ned. Med stor succes!
tilføjet af anonym
Dokumenter lige den påstand !!!
..såfremt du ellers kan !!!!
tilføjet af anklageren
Ja - vi skal have slanket den offentlige sektor
Det skal ske gennem reformer - og reformerne medfører en slankere offentlig sektor fordi den bliver mere effektiv.
Man slanker ikke den offentlige sektor gennem nedskæringer uden reformer!
Jeg vil også gerne have svar på, hvorfor Tyskland klarer sig bedre end os - og det nytter ligesom ikke at forestille sig, hvordan det havde været, hvis vi havde haft en rød regering, når den har været blå i mange år.
🙂
tilføjet af anonym
Dansk vækst er på linie med Tyskland i 2011
Så der tager du fejl.
Når danske økonomi ikke voksede mere i slutningen af det sidste årtid, skyldes det f.eks. mangel på arbejdskraft - læs efterlønnen, som drænede arbejdsmarkedet for arbejdskraft.
tilføjet af anonym
Der sker netop ikke nedskæringer !!!
Ja og Tyskland har klaret sig godt fordi de har sat ydelser ned på overførselsindkomterne og gennemført reformer på arbejdsmarkedet.
tilføjet af anklageren
Løkke snakker bare
Løkke har ikke gennemført nogen reformer, og han er ikke ved at afskaffe efterlønnen.
Det han man snakket om i mange år i blå stue!
I Tyskland har man gennemført reformer af arbejdsmarkedet, så det ligner det danske arbejdsmarked lidt mere, fordi tyskerne har indset, at den danske model er bedre.
Det drejer sig om opsigelsesvarslerne, som har været meget korte her i landet, fordi vi har haft et godt dagpengesystem, som har givet tryghed i stedet for som i Tyskland, hvor man har skabt tryghed gennem meget lange opsigelsesvarsler (opsigelsesvarslerne i Tyskland er dog stadig lange i forhold til os).
Det er det, man kalder den danske flexicurity model.
Citat:
"Via en proaktiv arbejdsmarkedspolitik skabes en lettere tilgang til ansættelser og afskedigelser, hvilket giver en høj fleksibilitet for arbejdsgiverne, så de ikke behøver at være fleksible i deres virksomhed, men kan fyre medarbejdere, når de har lyst. For lønmodtageren giver modellen større sikkerhed for beskæftigelse - dog ikke nødvendigvis i samme job - og sikkerhed for at kunne opretholde et vist indkomstniveau, takket være ydelser som dagpenge og kontanthjælp, som dog ligger langt under lønniveauet. Teorien bag modellen er: Ved at øge sikkerheden ved jobskifte bliver lønmodtagerne mere villige til at tage job, der indebærer en høj risiko for afskedigelse. Omvendt betyder den øgede fleksibilitet, at virksomhederne tør ansætte flere medarbejdere. Dette skulle være en af forklaringerne på Danmarks høje konkurrenceevne."
Dagpengeperioden blev forkortet og nu skal efterlønnen væk.
Dette burde være sket for mange år siden, men bedre sent end aldrig!!!!
tilføjet af anklageren
Det skyldtes regeringen
Danmark har haft en meget høj konkurrenceevne i de sidste 50 år indtil VK regeringen.
Citat:
"Mads Lundby Hansen understreger, at OECD-tallene om, hvordan økonomierne har udviklet sig justeret for købekraft, endegyldigt må hamre en pæl gennem myten om, at Danmark har redet på den store højvækstbølge forbi andre lande de seneste år.
Det er lige omvendt.
Danmark har faktisk haft den fjerdelaveste vækst i OECD i perioden."
Link: http://www.business.dk/oekonomi/verdens-rige-lande-danmark-nu-ud-af-top-10
tilføjet af anklageren
Det vil jeg da gerne!
At vi havde den fjerde laveste vækst under højkonjunkturen kan du se her:
medfører, at der løbende flyttes arbejdspladser fra Danmark til udlandet. Det skyldes det høje danske lønniveau og de høje danske skatter, men det skyldes også at danskere arbejder mindre end borgerne i de andre OECD-lande, og at der i Danmark er mangel på højtuddannet og velkvalificeret arbejdskraft på en række tekniske områder.
En høj skat på arbejdsindkomst begrænser fx den økonomiske tilskyndelse til arbejde og uddannelse, mens selskabsskatten påvirker virksomhedernes beslutning om lokalisering, investering og placering af overskud.
Dette medfører at udenlandske og danske firmaer skaber forholdsvis færre job i Danmark end i de fleste andre OECD lande, fordi Danmark ikke er tilstrækkeligt attraktiv at investere i.
Vi bliver nødt til at rette os efter den nye virkelighed, nemlig at selv det mest komplicerede processer i dag kan udføres af Indien og Kina...
Det betyder at vi kommer til at bevæge os nedad i velstand og velfærd.
tilføjet af anklageren
Det må du spørge rød stue om
Løkke har ikke flertal for at afskaffe efterlønnen, og intet tyder på at regeringen fortsætter efter valget.
Det er bare snak, som det har været i alle de år, blå stue har snakket om det.
Jeg har ligesom antydet, at forkortelsen af dagpengeperioden giver en dårligere konkurrenceevne på langt sigt, ved at citere artiklen om felxicurity modellen - og der er jo ingen økonomiske gevinster forbundet med forkortelsen af dagpengeperioden, fordi kontanthjælpen er lige så dyr, og det er sværere at få kontanthjælpsmodtagere tilbage på arbejdsmarkedet, når først de er klientgjorte.
Det kan heller ikke kaldes en reform, fordi kontanthjælpen blot afløses af en anden form for overførselsindkomst.
tilføjet af anonym
Jeg gentager igen !!!
Dokumenter dette her;
....
Allerede lang tid før krisen klarede dansk erhvervsliv sig dårligt sammenlignet med lande, vi plejer at sammenligne os med.
Under højkonjunkturen havde dansk erhvervsliv den fjerde laveste vækst ud af de 31 OECD lande
..
Dine henvisninger omhandler vækst i BNP der naturligvis ikke er steget så meget pg,a de manglende arbejdsmarkedsreformer.
tilføjet af anonym
Aha - efterlønnen skal væk
"Euro-vækst vil næsten kunne nås, såfremt man afskaffede efterlønnen
og forhøjede pensionsalderen fra 65 til 67 år, mens en højere OECD-vækst vil kræve markant
flere tiltag, herunder reformer der kan forbedre produktiviteten. Ifølge OECD har Danmark
udsigt til at være blandt de lande med lavest produktivitetsudvikling i perioden 2012-2025. Det
bør motivere til reduktioner af selskabsskat og marginalskat, der netop beskatter høj
produktivitet."
Fint link!!!
tilføjet af anonym
Netop - pga efterlønnen
Euro-vækst vil næsten kunne nås, såfremt man afskaffede efterlønnen
og forhøjede pensionsalderen fra 65 til 67 år, mens en højere OECD-vækst vil kræve markant
flere tiltag, herunder reformer der kan forbedre produktiviteten. Ifølge OECD har Danmark
udsigt til at være blandt de lande med lavest produktivitetsudvikling i perioden 2012-2025. Det
bør motivere til reduktioner af selskabsskat og marginalskat, der netop beskatter høj
produktivitet.
tilføjet af anonym
Efterlønnen ryger væk
Der var heller ikke nogen der trpede at dagpengeperioden blev reduceret.
Når først folk kommer ud af deres mentale bobler, så sker der noget. Et flertal af danskerne vil af med den skide efterløn.
En afkortning af dagpengeperioden øger netop arbejdsudbuddet og bidrager dermed til øget vækst.
tilføjet af MKR
Tyskerne har lanceret
den hårdeste sparepakke i hele Europa, hvilket har givet bonus - så hvorfor skal VK skældes ud for det samme, er det ikke lidt selvmodsigende?
tilføjet af anklageren
Skatten på arbejdsindkomst er middelstor
Vi har ikke en særlig høj beskatning af arbejdsindkomster, som det ofte fejlagtigt fremstilles, men beskatningen kan da godt komme længere ned.
Det er vores moms og afgifter, der er højere, end de er i udlandet.
Lønniveauet er vist ikke højere end i Tyskland, men der er den forskel, at i Tyskland har de arbejdsmarkedsafgifter, som vi finansierer over skatten.
Det er de højtlønnede lande, der traditionelt har haft den bedste konkurrenceevne, hvilket kan ses af, at de Skandinaviske lande traditionelt har ligget på top ti over verdens rigeste lande, hvor vi også befandt os under Nyrup.
Det er i øvrigt også OECD landene, der har overhalet os i velstand, så det skyldes ikke kun de nye vækstlande i østen, at vi klarer os dårligt.
tilføjet af anklageren
Det øger ikke arbejdsudbuddet
Den "usynlige hånd", der regulerer markedet, er et liberalt dogme.
tilføjet af anonym
Skatten skal ned - i toppen og efterlønnen væk
Det stod der faktisk i det link du sendte foroven,
Dette kunne kombineres med at stoppe den fortsatte automatiske vækst i overførselsindkomsterne så de ikke fulgte med lønnen.
På den måde udvides arbejdsudbuddet og der skabes grund for vækst. I øvrigt er de danske marginalskatter blandt de højeste i OECD.
tilføjet af anklageren
Læs da linkene!
Citat fra linket:
"Mads Lundby Hansen understreger, at OECD-tallene om, hvordan økonomierne har udviklet sig justeret for købekraft, endegyldigt må hamre en pæl gennem myten om, at Danmark har redet på den store højvækstbølge forbi andre lande de seneste år.
Det er lige omvendt.
Danmark har faktisk haft den fjerdelaveste vækst i OECD i perioden."
"Allerede lang tid før krisen klarede dansk erhvervsliv sig dårligt sammenlignet med lande, vi plejer at sammenligne os med.
Under højkonjunkturen havde dansk erhvervsliv den fjerde laveste vækst ud af de 31 OECD lande"
tilføjet af anonym
Selvmodsigende er vist en underdrivelse.....
Dertil har den tyske ledighed ligget over den danske de sidste 10 år. Det glemmer han også.
tilføjet af anklageren
Ja - det stod i linket
Det er den liberale udlægning, og der er andre økonomer, der mener noget andet.
Jeg vil ikke afvise, at der måske engang bliver brug for efterlønsmodtagerne på arbejdsmarkedet, men det er der ikke nu, og vores mere kortsigtede problemer trænger sig på.
Vores mest påtrængende problem er at skabe vækst i de nærmeste år, og det tegner ikke godt, når vores nabolande klarer sig meget bedre end os.
tilføjet af anklageren
Ja - og?
I citatet står der: "... redet på den store højvækstbølge forbi andre lande de seneste år. Det er lige omvendt."
"højvækstbølge" refererer selvfølgelig ikke til tiden med finanskrise!
tilføjet af anonym
Så du kan heller ikke selv forstå det du skriver..
Fint nok. Det viser så at du ikke har forstået det du skriver.
tilføjet af anklageren
Det er nærmest religiøst
De liberale har en tro på, at arbejdspladserne kommer af sig selv, når der er et stort udbud af arbejdsløse, men i virkeligheden bliver det sværere at få de langtidsledige i arbejde, når først de vænner sig til at sove længe om morgenen, og når deres selvtillid bliver ødelagt.
Det så vi et tydeligt bevis for i 1980'erne, hvor arbejdspladserne ikke dukkede op, men sådanne facts, som modsiger de liberales teser, har de en fænomenal evne til at se bort fra.
tilføjet af anklageren
Så siger vi det
Jeg tror nu godt, at andre kan forstå det de læser.
🙂
tilføjet af anklageren
Jeg er derimod enig med den engelske regering
I England gør man det modsatte af de samme grunde.
🙂
tilføjet af anonym
De kan godt se at du blander begreberne sammen
Det er jeg faktisk sikker på at de kan.
tilføjet af anomym
Tallet er korrekt nok
Arbejdsudbuddet øges med 36.000 og dermed også beskæftigelsen. Det sker jo løbende i virksomhederne, som er dem der ansætte folk. Det er ikke noget der bestemmes politisk som når Villy Søvndal og Steen Gade sælger varm luft. De vil bare tage fra nogen og give til andre og så tror de underligt nok at det giver jobs. Det gør det bare IKKE!!!
I 80'erne var der høj vækst under Schlüter men ledigeheden falt ikke og den faldt heller ikke for de unge, før man strammede dagpengereglerne for dem. Det var faktisk Nyrup der gjorde det.
tilføjet af anklageren
Nyrup var meget dygtigere
Der havde vi råd til efterløn, og havde en høj vækst samt en god økonomi.
Vi havde oven i købet også mange familiesammenføringer.
Nyrup kunne bare det der!
tilføjet af anomym
?????????
Kan du ikke dokumentere det?
tilføjet af anklageren
Forskellen er tysk fremgang
Det har vi til gode, så noget må tyskerne have gjort bedre.
Vi gider ikke lytte til, at det kommer til at gå godt for Danmark engang i fremtiden - på trods af OECD's forudsigelser om, at Danmark vil have den anden laveste vækst i OECD i de næste 15 år.
tilføjet af anonym
Nyrup rager mig et vist stykke
Efterlønnen har altid kostet kassen og sendt regningen ind i børneværelset.
Meget dumt.
Det er først nu deres er på dansk niveau og dansk vækst vil i 2011 være som i Tyskland.
tilføjet af anklageren
Jo kun under fuld beskæftigelse
Det er rigtigt, at det havde været en fordel at have efterlønsmodtagerne på arbejdsmarkedet i årene 2004-2006, men det er ikke alfa og omega i dansk økonomi.
tilføjet af anonym
Kan du læse engelsk ??
Labour efterlod et gigantisk underskud som skal lukkes og gæld som skal betals, dels med nedskæringer og dels ved nogle skattestigninger.
I Danmark er udfordringen vækst - det sker ved at øge arbejdsudbuddet - efterløn, dagpengeperiode og lavere skat.
Det er en helt anden situiation og en helt anden problemstilling.
tilføjet af anklageren
Det er rigtigt
Tyskland har været Europas "syge mand", og nu er det Danmark.
[:|]
tilføjet af anomym
Jo, for nu haster det med at få efterlønnen væk
Alt det andet fine med grønne vindmøller er der slet ikke mulighed for, hvis der endda ikke er arbejdskraften. Læs dog det du selv linker til!!!!!!
tilføjet af anonym
Næ da - hvor ser du det henne ?
......
tilføjet af anklageren
Det er det da ikke
I England har de behov for vækst ligesom os, for det er vækst, der er nøglen til en god økonomi.
Jeg var lige inde og kigge på Englands statsgæld, og den var lav indtil april måned 2008, men så voksede den meget hurtigt på grund af finanskrisen - ligesom i alle andre lande.
Tilsvarende er deres gæld stor. Der er heller ikke noget i din avisartikel der antyder at det skulle være for at skabe vækst at man sætter skatterne op.... hvilket i sig selv er en latterlig påstand.
Så du kom ikke med nogen dokumentation. Ingen!!!!
Det er altså ikke et dansk problem, men et europæisk.
For Danmark betyder det at der skal reformer til, som afskaffelse af efterlønnen og lavere marginalskat = væk med topskatten.
tilføjet af anklageren
De gør det sikkert, fordi de vil elske at blive fattige!
Ha ha ha!
tilføjet af anklageren
Måske er Dream modellen ikke et orakel
Er det ikke også Dream modellen, der har fået os til at stå med skægget i postkassen?
tilføjet af anoym
Labour kørte England i sænk
Tre gange så stort underskud efter finanskrisen som Danmark og dobbelt så stor offentlig gæld.
Derfor må de skære massivt ned på de offentlige udgifter og endda øge skatten.
tilføjet af anonym
Det skyldes de manglende reformer under Fogh
Efterløn, dagpenge, topskat.
Så havde meget været bedre i dag, men heldigvis kan den slags stadig nås.
tilføjet af anklageren
Jeg er jo ikke superliberal
Du skal ikke forvente, at jeg er enig med CEPOS i alting.
Der er andre måder at skaffe arbejdskraft på. Den offentlige sektor trænger til reformer, hvor lov og papirjunglen, der regulerer den offentlige sektor efterses med henblik på at effektivisere den offentlige sektor.
Det er en meget vigtigere reform for økonomien, og for udbuddet af arbejdskraft.
En arbejdsformidler bruger 70% af tiden på bureaukrati, og noget lignende gælder andre offentlig ansatte.
Her kan frigives mere arbejdskraft, end ved at afskaffe efterlønnen - uden at det går ud over det offentliges kerneydelser.
tilføjet af anonym
Jeg er sgu ' da ligeglad med hvad du mener
Du har endda ikke forstand på dette her.
Efterlønnen kan giver mellem 70- og 100.000 ekstra på arbejdsmarkedet, hvorfor det også er det som OECD anbefaler.
tilføjet af anonym
NB: Dine betonsocialistiske holdninger
.... har du endvidere heller ikke fundet støtte til i en eneste kilde i hele denne tråd.
Ikke en eneste, hvilket også viser hvor tyndbenede dine argumenter er.
Ikke en eneste, udover en kriseartikel fra England om at de må forhøje nogeæ skatter ( og afgifter). Det gjorde man også i Danmark da der tidligere var lavvande i kassen.
Således er denne tråd lukket med et stort nederlag til anklageren.
Men jeg kan se på hans historik, at han sikkert gentager sine fejlslutninger og propganda - måske allerede i morgen igen!!!
Læs nu den dokumentation, jeg er kommet med i dag, men du satser vel på, at ingen gør det, så de ikke opdager, hvor tynd is du bevæger dig på.
Godnat og sov godt.
🙂
tilføjet af rodvad
Reformer? Sjovt
når udenrigsministeren taler om reformer i Egypten, mente hun fremskridt, men når hun og resten af regeringen taler om reformer i Danmark, mener de nedlæggelse.
tilføjet af anomym
Ja, sammen med Tyskland, Sverige og de andre ...
Lavvækst for alle - men så langt kunne du ikke se!!!!!!!!!
tilføjet af anonym
Jo, Labour kørte England i sænk
Det link du der kommer med viser slet ikke hvor gældsat landet er, eller hvor stort uderskuddet er. Du aner jo slet ikke hvad du taler om og kender ikke forskel på begreberne!!!!!!
tilføjet af anonym
Ja, nu har du set at efterlønnen skal væk
Herunder at topskatten skal væk. Faktisk bragt du selv kilden til det!!!
tilføjet af anonym
Gammel nyhed at Labour kørte England i dørken
Måske tror du at man ikke læser nyheder i Danmark, så dine links er ikke noget nyt.
tilføjet af anklageren
... men kun Japan har dårligere fremtidsudsigter
... end Danmark - ud af de 31 OECD lande - siger OECD!
tilføjet af anonym
Nej - Tyskland og stort set resten af Europa også
Alle har udsigt til lavvækst. Derfor anbefales det også at efterlønnen fjernes, og at topskatten sænkes.
tilføjet af anonym
OECD - Drop topskatten
Her er en af måderne til at få væksten op: http://epn.dk/okonomi2/dk/article1271132.ece
Læs og forstå. Uden lavere skat og fjernelse af topskatten, kan der ikke komme vækst. Det er også det Cepos skriver.
I øvrigt latterligt at du på den ene side godt kan bruge OECDs langtidsprognose, når du afviser de konklusioner de drager mht. hvad der hindrer væksten. Det understreger min pointe at du ikke fatter en brik!!
Budgetunderskud på det tredobbelte af Danmarks og dobbelt så stor ØMU gæld.
tilføjet af anonym
Nu var det Labour der kørte England i sænk
Ikke VK.
Få styr på dine begreber!!!!!
tilføjet af anklageren
VK kørte Danmark i sænk!
Det er ingen nyhed, at finanskrisen ramte Europa hårdt, men hvad værre er, så er Danmarks fremtidsudsigter i de næste 15 år meget ringere end Englands: http://www.cepos.dk/nyhedsbrev/nyhedsbreve/nyt-cepos-no tat-danmark-har-udsigt-til-naestlaveste-oekonomiske-vae kst-i-oecd-frem-til-2025/
tilføjet af anonym
Danmark har en flot økonomi
Langt bedre end Englands.
De har kæmpe underskud og skal skære i op til 25 % af de offentlige budgetter.
Danmarks underskud er ikke ret stort og det samme med gælden.
Danmark har råd til det hele, det er bare skønt, at vi har så flot en økonomi.
😃😃😃
tilføjet af anonym
Ja, Labour kørte England i sænk ...det skrev jeg
Virkeligt flot af Helles stjerne, Gordon Brown !!!!
tilføjet af anklageren
Flot af din stjerne - David Cameron
Her er overskriften til en artikel i the Guardian, hvor man kan se, at du enten lyver eller ikke ved hvad du snakker om, når du påstår, at den konservative britiske regering vil spare, når den sætter skatten op for de højere indkomster fra april måned i år:
CAMERON LOVER BUDGET FOR VÆKST
Det var overskriften, og artiklen, hvor man kan se at England sætter gang i væksten, kan findes her: http://www.guardian.co.uk/politics/2011/jan/28/cameron-budget-growth-davos-trade-plea
Nu ved jeg godt, at nogen har svært ved at læse engelsk, men de kan bruge "Google Oversæt", der giver en automatisk oversættelse, og den kan findes her: http://translate.google.gl/#en|da|
Nu håber jeg, at man vil holde sig til sandheden, efter at jeg igen har bevist, hvordan det forholder sig, men jeg forventer det ikke.
At påstå, at Danmarks økonomi klarer sig fint, er jo også en løgn.
tilføjet af MACdayOne
God dag mand økseskaft,
Du snakker om vækst, vi andre snakker om gæld!
Storbritanniens har oparbejdet en statsgæld på 7000 mia. kr. (56% af BNP)
Storbritannien balancerer på randen af en statsbankerot.
Til sammenligning er vores gæld på 5% af BNP.
tilføjet af anklageren
Enten lyver du - eller også har du ikke læst linket!
I Danmark betaler mange almindelige lønmodtagere topskat.
I Storbritanien hæves skatten til 45 pct. for den rigeste del af befolkningen - dem med indkomster over 150.000 pund - knapt 1,4 mio.kr.
Den nye topskat vil ramme 400.000 englændere, til sammenligning betaler ca. 670.000 danskere topskat.
tilføjet af anklageren
Det kommer den aldrig
Du tror bare regeringen kan låne løs, men vi har ikke råd til at stifte så stor en gæld.
Alene i år låner VK omkring 80 milliarder, eller 80.000 millioner, og det er 220 millioner om dagen - og skulle vi så også låne til at topskatten fjernes, så ryger vi ud over kanten på den økonomiske afgrund og bliver sat under administration.
Vi kan simpelthen ikke være det bekendt over for vores efterkommere, at de skal arve så stor en rentebyrde.
tilføjet af Anonym
Alle andre lande - bare ikke Danmark,
for her er den voksende gæld jo - i følge dig - udelukkende VK regeringens skyld!
tilføjet af Anonym
Hertil kommer
at der er cirka 12 gange flere indbyggere i Storbritannien end i Danmark.
tilføjet af Læser
Fra nationalbankdirektør Nils Bernstein
Mens resten af Europa kæmper med en stor statsgæld, er den danske økonomi med små skridt på vej frem.
tilføjet af No Name
Selvfølgelig er der stiftet gæld!
Men at påstå at regeringen har brugt hver en øre og har stiftet gæld, er og bliver propagandistisk.
I årene op til krisen havde Danmark et betydeligt overskud på den offentlige saldo. Samtidig blev statsgælden nedbragt.
Som du skrev tidligere: "Jeg var lige inde og kigge på Englands statsgæld, og den var lav indtil april måned 2008, men så voksede den meget hurtigt på grund af finanskrisen - ligesom i alle andre lande".
Alle andre lande gælder vel også Danmark? Danmarks gæld er ikke stor i forhold til de fleste lande.
En ny opgørelse viser, at den britiske statsgæld er på vej mod 37.000 milliarder kroner.
Dåbsgave til hver ny englænder 1.4 mio. kroner i gæld.
tilføjet af anklageren
Det er ikke sandt!
For det første hæves topskatten til 50%, og dertil kommer national security (der er tvunget pensionsbidrag tilsvarende vores folkepension) der stiger fra 11% til 12% - altså ialt 62%.
Det er ikke så interessant i forhold til danske forhold, men 3,7 millioner briter kommer til at betale mellemskat (det er en stigning på 700,000), og det kommer de typisk til at betale for indkomster over 43.875£ (omregnet 383.531 kr). De kommer til at betale 40% i skat + national security, der stiger fra 11% til 12% - altså ialt 52%.
Til sammenligning er den højeste skatteprocent, man kan komme til at betale i Danmark på 56,1% i 2011, men det er incl. kirkeskat, der varierer fra 0,42 og til 1,51 procent fra kommune til kommune. Den skal jo trækkes fra de 56,1%.
Det danske niveau ligner altså det britiske.
Det er penge som David Cameron har lovet at bruge i et budget for vækst - også modsat vores regering, der har en spareplan.
tilføjet af anklageren
Nej, det er det ikke
Det er ikke regeringens skyld at vi har fået underskud, men vores ringe fremtidsudsigter er regeringens skyld.
Som OECD skriver i en prognose for de næste 15 år: Den forventede danske årlige realvækst i BNP på 1,4 pct. i perioden ligger betydeligt under væksten i både Euro-land og OECD på hhv. 1,9 og 2,1 pct.
Det er regeringens skyld fordi de øvrige EU lande jo lever under de samme konkurrenceforhold som os.
tilføjet af anklageren
Danmarks fremtidsudsigter er meget ringere end Englands
Citat fra CEPOS: Set over perioden 2012-2025 betyder forventningerne fra OECD, at Danmark står til en årlig realvækst på 1,4 pct., jf. figur 1. Dette er ikke kun betydeligt lavere end gennemsnittet i både Euro-land og OECD på hhv. 1,9 og 2,1 pct. men også lavere end vores svenske og norske naboer, der med vækstrater på hhv. 2,0 og 3,0 pct. placerer sig noget højere på vækstranglisten end os.
Det værste er at regeringen ikke forstår, hvad det er, der er gået galt med dansk erhvervslivs konkurrenceevne.
Regeringen og dens økonomer synes jo selv, at de har ført en erhvervsvenlig politik, men den virker bare ikke.
Det er også det vi læser her på debatten, hvor regeringens talsmænd også synes at regeringen har gjort det godt.
Derfor er regeringen og dens tilhængere her i debatten så rådvilde - og de ævler om topskat og efterløn - det samme, og det samme i de seneste mange år.
tilføjet af anklageren
Du er igen helt på vildspor
Jeg har bevist, at Danmark ifølge OECD har de dårligste fremtidsudsigter af alle lande i EURO-zonen, og det er de samme økonomomer, som har bragt os i den situation, der fortæller os, at vi vil blive reddet ved at afskaffe efterlønnen og topskatten.
Vi danskere skal ikke have noget af yderligere eksperimenter med de samme økonomer.
Selv Lars Løkke Rasmussen er uenig med dig, for han vil ikke gå med til en afskaffelse af Topskatten på denne side af år 2020 - så du er igen helt på vildspor! http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2011/02/02/02180007.htm?rss=true
David Cameron er ikke så pessimistisk som dig, og han har fremlagt en vækstplan, der skal finansieres af en skatteforhøjelse for de 3,7 millioner briter, der betaler mest i skat i forvejen. http://www.guardian.co.uk/politics/2011/jan/28/cameron-budget-growth-davos-trade-plea
Det er modsat vores pessimistiske regering, der låner store beløb uden at det har en positiv effekt af betydning for erhvervslivet fordi statens underskud ender som opsparing hos de velbjergede.
Klogere var det at finansiere en vækstpakke over skatten, på den samme måde som England gør, hvor det er skattelettelser til det store flertal af briter med mådelige indkomster, der skal være lokomotivet.
Den engelske gæld er dobbelt så stor som den danske, deres underskud på de offentlige budgetter tre gange så stort.
Det gør ondt at fjerne det underskud og endnu mere at betale gælden tilbage.
Væksten - ja, den har jeg forklaret dig kommer ved at fjerne efterløn og topskat. Det første er stort set uden nogen som helst omkostninger, selv i starten og det sidste kræver blot nogle omlægninger.
Kort sagt - du aner ikke hvad du kommenterer på.
tilføjet af anonym
Ikke nok med hans begrebsforvirring
Han kan ikke se, at England var på vej mod bankerot, omend på første klasse. Han kan heller ikke se, at der er forskellige løsninger på forskellige problemer.
Danmark har ikke umiddelbart et underskuds- og gældsproblem som UK. Derimod har vi på sigt et underskuds og vækstproblem. Begge løses bemærkelsesværdigt ved at få lempet topskatten og særligt fjernet efterlønnen.
Det komiske er at han ikke selv fatter hvor dumme hans indlæg er. Han vil låne en masse penge og bruge på offentlige vækst, der ikke i sig selv giver vækst. Han sætter ikke tal på det og han fatter ikke at manglen på reformer i sig selv er en hæmsko for vækst.
Omkring tallene, så er de her: http://www.nationalbanken.dk/C1256BE2005737D3/side/Kvartalsoversigt_2010_2_kvartal/$file/kap05.htm
tilføjet af anonym
Uroligt at du praler af dine utilstrækkeligheder
Når England har gennemført en massiv kriseplan, er det fandme ikke en vækstplan, men for at stoppe det massive hul Labour efterlod.
Når de har sat skatten op, er det ikke for at skabe vækst, men derimod for at få lukket det kæmpe hul der er i statsbudgettet.
For at gør dine indlæg endnu mere spøjs er der slet ingen af dem der støtter dine holdninger. Tværtimod. Senest i denne her:
"Osborne says 50% income tax rate is temporary"
Go' dag mand økseskaft!!
I den danske genopretningspakke var der også skatteforhøjelser, i form af udskydelse af lettelser i topskatten. Dette er også blevet kritiseret stærkt af økonomer.
Det mest komiske ved dine indlæg er at du dels ikke har støtte til dine påstande i en eneste kilde, og de henvisninger du bringer har enten ikke noget med det du skriver eller også står der det modsatte af det som du påstår.
tilføjet af anonym
Derfor skal efterlønnen og topskatten også væk
Det har du fået at vide flere gange nu. Dansk økonomi kan ikke vokse uden disse tiltag, da der ellers vil blive mangel på arbejdskraft og komme løninflation.
tilføjet af anonym
Derfor siger OECD - Væk med efterløn + topskat
Det er dig der ikke er i stand til at læse. Den prognose viser hvordan væksten vil være alt andet lige og der er lavvæks i stort set alle EU lande. Derfor skal der også reformer til.
tilføjet af anonym
Tænk dig om bette mand
Der er behov for reformer og det ved Løkke også. Derfor er efterlønnen på spil nu, ligesom afkortning af dagpengeperioden kom i spil sidste år.
Det er politik, hvor meninger skal modnes, så selvfølgelig kommer topskatten i spil.
Man er mere end naiv og dum hvis man tror at der ikke sker ændringer før i 2019!!!
tilføjet af anonym
Du er sgu ynkelig!!!!!
På den ene side tager du en prognose om vækstudsigterne indtil år 2025 (??) for givet, men omvendt diskvalificerer du de sammes anbefalinger for hvordan det kan ændres.
Anbefalinger der ovenikøbet bakkes op af alle førende økonomer og anbefalinger der er givet de sidste 10 år.
Essensen er, at du ikke aner hvad du taler om eller har forstået noget som helst af alt det du skriver om.
Dette må jeg dog tage hatten af for.
tilføjet af anonym
Du kan jo ikke forstå engelsk
Prøv om du kan finde et sted hvor der står at dette kortvarige provenu skal bruges til andet end at fylde det stor hul der blev efterladt af Labour!!!!
Du endvidere ikke har forstået at der er forskel på at være gældsat til over hovedet som England og Danmark, der har mindre gæld og meget lavere underskud og så Danmarks udfordringer med arbejdskraft og finansiering af er dine indlæg fra ende til anden ren sort snak og viser at du slet ikke fatter hvad du taler om.
tilføjet af anonym
Det gør den
Den højeste marginalskat satte Nyrup ned fra 68 % til 63%. Nu har VK + O sat den ned til 56 %.
Næste skridt bliver 50 og derefter 40 %.
Du har ingen begrundelse for dit standpunkt, ud over at du gemmer dig bag politisk inerti. Det viser endvidere at dine motiver er usaglige, og drives af dit venstreorienterede mindreværd.
Det som du er, repræsenterer det dårlige ved Danmark.
tilføjet af Radikal
Så lad os sende et tæskehold
og bruge vandkanoner
tilføjet af Utilfreds
Pengene er gået til unødig kontrol.
Alle de penge VKO har forspildt i den offentlige sektor er brugt op til kontrolforanstaltninger og bureaukrati, fordi mistilid til den enkelte er hele grundlaget for de borgerliges livssyn. Kontrol er dyrt og kræver ekstra mandskab, desuden hæmmer denne kontrol den enkelte medarbejder, således at han i stedet for at tage en ektra tørn og komme med selvstændige initiativer reduceres til en robot, der kun arbejder for at tjene penge og overholde gældende regler. Hjemmeplejen er helt ude i skoven efterhånden. Giv de ældre en eller to faste hjemmehjælpere, der selv finder ud af hvordan den enkelte borger skal serviceres dag for dag. Ikke nødvendigvis det samme hver dag. Det vil give store besparellser, gøre jobbet sjovere og mere personligt og samtidig give færre sygedage. Hen i vejret at bruge skatteydernes penge til dette sygelige kontrolsystem VKO har indført. Også i skolerne og på sygehusene, hvor al for megen tid går med at udfylde skemaer og rapportering af hver enkelt medarbejder. Vi ender en daag med østtyske tilstande, hvis vi ikke snart får væltet VKO fjolserne.
tilføjet af kurt børge
Det bliver en stor dag
Når partierne i vestre side af folketinget vil undlade at gøre det som de er imod de borgerlige er. Indtil da vil venstrefløjen kun påpege højrefløjens hykleri som et skalkeskjul for at de selv vil gøre nøjagtigt det samme. Der er ingen forskel på helle thorning og lars løkke. De er 2 ender af samme lort. Ingen af dem er værd at samle på.