Bølgen er over os. Der er ikke grænser for, hvad vi skal gøre for at bevare os unge og sunde. RawFood-bølgen har indtaget Danmark. Her kan man fx få en dehydreret pizza: http://www.therawtribe.dk/
På disse steder må maden kun opvarmes til max 42 grader – ellers dør næringsstofferne eftersigende!
Hvis det virkelig er rigtigt, hvorfor har vi så overhovedet udviklet kogekunst – så kunne vi bare stadig være blevet ved stenalderen og opføre os som dyr, der spiser maden råt...
Men måske er der noget om sagen – i hvert fald tror følgende virksomheder på den nye trend: http://www.rawfoodshop.dk/?gclid=CPmmu8WPwaYCFcGGDgodQRIwHw http://rawfoodbogen.dk/ http://www.rawfood.dk/
Spørgsmålet er om de tror på filosofien omkring sundhed eller filosofien omkring at nye koncepter sælger!??
Hvad tror du?
tilføjet af anonym
Hvorfor
se på det som en trend?
Hvorfor enten- eller ?
Man kan vel komponerer de to spisemåder.
tilføjet af anonym
Frugt, salat og rå østers?
I forvejen indtager man da ofte rå mad, fra mælk til frugter, grøntsager og krydderurter. Men ernæringsmæssigt er det måske sundt nok i princippet at tygge sig igennem mere, hvis frugterne og grøntsagerne ikke er svinet til med illegale landbrugskemikalier❓
Mineralerne forsvinder vist ikke bare sådan fra fødevarerne, men nogle af de enkelte fødevarers encymer og mere spscifike molekylære egenskaber kan jo nedbrydes eller forandres via tilberedning; hvilket så også i andre opskrifter er en fordel . .
Men måske er det sundt at indtage færre mængde hvede; man kan jo undre sig hvorfor især hvedekomsumerende lande i den grad har depression og fatigdom, og der er måske en sammenhæng . .
Mere rugbrød ! og rugbrød uden hvede ! ! !
tilføjet af ramotan
Jamen
Jeg spiser tatar med rå æggeblomme så tit jeg kan komme til det.
tilføjet af Tyksakken
nemlig
Det vidste jeg godt og derfor har jeg altid råædt!
tilføjet af Egnsretkogekoner
Udarwinistisk
Hvis det skal være så sundt skal der være flere lokalt naturligt forekommende fødevarer med i konceptet. At de amerikanske konzumprodukter fylder så meget, viser nok bare at det er en gang fup ?
tilføjet af OKS-1
Fup - det er
Dehydrator??????
Eller i ovn 6-8 timer ved 42 grader for at lave "raw" pommefrites!!!!
Hvorfor er det lige at raw tilhængere tror at bare man udtørrer tingene længe nok at de så bibeholder alle deres oprindelige næringsværdier.
tilføjet af Anti KaninFood
Måske
Hvis jeg bliver kanin i det næste liv😉
tilføjet af gysse78
jeg siger bare
held og lykke med kyllingen😃
tilføjet af Annonym
Selv i stenalderen
kogte og stegte de kødet.
tilføjet af Læser
Jeg tror, det er en prisoptimeringsmetode
Ligesom når nogen kalder vores oksekød for "ungkvæg". Blablabla...
Ser jeg på indkøbsoversigten er der først to stk isenkram, så KOSTTILSKUD!!!! Ja vel ja.
Ser jeg på tang, så er det ikke det sunde men populære tang og jeg skal love for prisen har fået det, den kan trække. Den flade tang, jeg plejer at købe koster en 20´er i helsekostforretningen, og de har nu da aldrig foræret noget væk.
Så nej - den er jeg ikke hoppet på som en åbenbaring.
tilføjet af .Carl Mar Møller
Primaterne længe leve
Jeg har jo altid sagt og efterlevet efter parolen: Kog dine kartofler i urin. Du behøver ikke bål eller flammer, Bare kroppens temperatur er god nok. Drik urinen som den er. Bon apetit.
tilføjet af flaks
Jeg lader mig inspirere, tager hvad jeg vil af opskrifterne
Jeg tager det ikke så tungt, med at nu er jeg dit eller dat.
Jeg kigger på opskrifterne. Er der nogen der ser nemme ud, få ingredienser og smager godt. Så stjæler ejg med arme og ben.
Jeg tror på der er noget rigtigt ia t madvare der foarbejdes kan miste eller helt ophøre med at være sund på den måde de var fra naturens side af. Eksempelvis pommes frits. Hvor sudne er de lige. De smager godt, men alt hvad der er at det kroppen kan bruge fra den af, er smadret af forarbejdningen.
Jeg tror også på forklaringen om at vores tænders tilstand forværes efter at vi blev bønder. Da de finere forarbejdet madvare sidder på tænderne længere og gover grobund for "Karius og Baktirus".
Og noget af den mad vi har vændet os til at spise er måske ikke så optimal som den såkaldte stenalderkost vi levede af førhen.
Det sådan de fordomme jeg har fisket op udnervejs.😉😉😉😉😉😉
PS det såkaldte grove brød der kan købes i butikker er ikke groft brød. Det er bare hvedemelbrød, tilsat lidt kerne for syns skyld.😉
tilføjet af flaks
Mælk i butikken e r ikke rå
Det er forarbejdet så det ikke skiller og hvad ved jeg. Varmebehandlet også.
Rå fødevare er ikke forarbedjet eller behandlet på nogen måde. Så ophøre de med at være rå.
Vil du have rå mælk, skal du hente den direkte ved koen. inden at Arla og co får fingerne i den.😉
tilføjet af hedepigen fra Greve
Det smager nu engang bedst fra plukkestedet
Som gartner kan jeg sige at grønsager og frugter snager nu engang bedst lige fra plukke stedet. Men om det også gælder for kødet lige efter at det er skudt ved jeg ikke jeg tro det ikke. Det skal nok på en eller anden måde tilberedet.😃
tilføjet af gisiger
fordøje maden!
Det er ikke de fysisk målbare substanser i fødevarerne der betyder mest, men hvordan kroppen håndterer dem! Det er ikke alle mennesker i vores moderne samfund, der kan fordøje rå mad/råkost og de har derfor brug for at få det tilberedt med varme (kogning, bagning, stegning) for at kunne udnytte/optage alle de sunde ting i fødevarerne. Hvis man har en stærk fordøjelse får man meget mere "livskraft" fra friske, økologiske grøntsager som mennesker kan spise rå.
Visse grøntsager kan dog være giftige for mennesket i rå tilstand, kartofler f.eks.
Gammelt ordsprog indenfor antroposofisk (homøopati, Rudolf Steiners indsigter) medicin:
"man spiser sig syg, men fordøjer sig sund"
tilføjet af Ham fra himlen
Hvorfor ikke dog?
Jeg har læst, forstået og efterlevet alt hvad primaten Carl Mar Møller - og ikke mindst øller - siger og gør. Man skal sku da bare leve rådt og uforsødet. Al det bøssemad gør os rigtige mænd sindsyge. Man skal sku da æde normalt, råt og uforsødet. Andre livsarter har jo vist vejen før menneskets selvdestrukturelle skabelse formår at ødelægge det hele.
tilføjet af banner
blablabla
Der kommer hele tiden nye "kloge" mennesker som mener noget nyt.
Jeg skal den ondefløjtme ikke spise kød der ikke er gennemstegt. 42 grader er langt fra nok til at dræbe salmonella og andre bakterier.
Men gønsager har jeg altid spist rårt (dog vasket) de smager bedst sådan.
Noget mad skal koges/steges for at vi kan optage næringensstofferne. F.eks. kød.
Bønner skal koges for ikke at være giftige.
Men dette er endnu et udtryk for tiden: Meninger/udmeldinger som er helt sort/hvide.
Bare et smart påfund ! Noget mad koger/steger vi og får et dårligere resultat en hvis vi spiste det råt, det gælder bare ikke for alle madvarer !
Kort og godt Raw food er noget sludder !
tilføjet af Den Frie
Jeg var rawist uden at vide det ;)
Det er jo det med trends trends trends...hvad vi andre tager for givet og naturligt og foretager os uden at tænke på hvad andre synes og mener, vil ganske naturligt blive "HIP" en eller anden dag, nu er det så rawisternes tur.
Jeg vidste ikke engang hvad en rawist var før jeg så det på TV første gangen, om en Hollandsk familie der udelukkende levede af RAW foods...
...det gør jeg så ikke, jeg spiser det der passer mig og det som min egen krop siger den vil ha. Ja kroppen kan sige fra, også når man spiser for meget usundt.
F.eks lagde jeg mærke til for MANGE MANGE år siden at rå grøntsager faktisk både smagte bedre og gjorde mig MEGET raskere, så blev det jo til at jeg ikke gjorde ret meget ved dem.
I dag kunne jeg ikke finde på at KOGE mine grøntsager medmindre de kommer i en hermetik dåse fra thailand eller noget...
Friske grøntsager skal kun kort blancheres i 15 sekunder, og de aller fleste (hvilket jeg kender oprindelsen fra og stoler på) bliver ikke engang blancherede, de bliver bare skyllet godt og grundigt under vasken, og i bidder med lidt olivenolie + krydderier på, så er de klare til servering
og jeg kan love for det går stærkt, især når man spiser det. Det er hærlig mad, og det kan kun gå for langsomt for de usunde at komme i gang med raw-foods.
Jeg er ikke en ægte rawist, jeg æder og konsumerer fisk, kød og andre sager som det passer mig...eller rettere sagt - det kroppen fortæller mig den vil have, det får den så.
tilføjet af SF-er
Råmad har altid været udbredt på landet
for at unytte maden bedst, leve sundt og forurene mindst muligt.
tilføjet af ikke dum
For mig lyder det
til at vegetar har fået et nyt navn nemlig RawFood.
Men man skal da være godt dum at hoppe på denne nye "dille".
Tænk bare på at give over 3000 kr for en juicepresser og give flere 100kr for noget frysetørret pulver. Og hvor sundt er det lige at ved siden af det hele at man skal tage kosttilskud, for at leve sundt.
Spiser man en sund og varieret kost behøver man ikke kosttilskud. Kun hvis man er syg.
Og til sidst, hvor var ham "australieren" (hvis det er det han virkelig er) i videolinket, der viser sine biceps, dum at høre på med hans kommentar: "der er ikke noget kød i disse biceps." alle ved da at muskler består af kød. (Han siger det ved tiden 4.17)
tilføjet af anniehall
Gælder rå skumfiduser....
- Hvis jeg nu boede på en dejlig ø i carribean, la os sige Eleuthera (for autensitetens skyld😉), hvor der er meget varmt, ville jeg nok kunne leve af rødder, frugt, nødder, sushi og salat og kildevand...men her i norden hvor 3 - 4 mdr, af året, går med at fryse i sne og frost...tror jeg nok jeg ville blive temli udmattet af så mager en kost...der ville simpelthen ikke være nok brændstof i den form for føde
hvis jeg skulle have det godt og føle mig frisk...om sommeren jo og tilsat alle former for fisk på grill
(desuden må jeg nok erkende at nogle af disse rawfood konger og droninger lidt ligner nogle noget senede lig når de ikk li er blevet
makeuppet)....og hvis man som kødæder gerne vil have lækker grønsagshud er det super billigt og let;
bio rørsukker
bio citron
masser huden grundigt m begge 2 til 3 gange om ugen - og fordi du ikke siger nej tak til kød,
vil du få den skønneste, bløde, glødende hud.....🙂
A pro animalsk protein - den dag jeg får 4 maver skal jeg nok holde mig til hø.....
tilføjet af Hans Birgir Hansen
fordøje maden
Alle symtomer/ sygdomme stammer fra dem mad vi spiser der mangler basiskost & indeholder kemikalier & tilsætningsstoffer ingen er info af madproducenter ingen tænker på i sol.
Og vitaminer og mineraler bliver ødelagt under forarbejde i køkken og i mangler antioxid
ant værne celler imod de frie iltradikaler der gør folk bliver syge og dør i Danmark.
I trænger alle blive afgiftet de giftige stoffer i kroppen der skaber symtomer/ sygdomme
flere får optagelse problemer da kosten mangler basiskost og antioxidant tænk på det.
All mad skal tygges i munden til den bliver flydende og syren kommer ud i spyttet da sli
per i fra mave problemer med for meget syre der iriterer mave slimhinden tænk på det.
v.h. Hans Birgir Hansen
Torshavn/ Færøerne
tilføjet af Hans Birgir Hansen
Råmad har altid været udbredt på landet
Ja det trænger by mennesket få lært ude på landet og tage ansvar for sin egen sundhed og
tilægge sig sund livsstil og sunde vaner der kan forebygge en række symtomer/ sygdomme.
v.h. Hans Birgir Hansen
Torshavn/ Færøerne
tilføjet af Hans Birgir Hansen
Selv i stenalderen
Vi har alle gener fra stenalderen det siger ikke så lidt om mennesket i moderne samfund
og usund livsstil og usund mad og drikke og ryge og medicin og alkohol og rusmidler o.a.
v.h. Hans Birgir Hansen
Torshavn/ Færøerne
tilføjet af jijiklfg
Er du overhovedet klar over
Hvordan sundheden er styrtdykket i verden, efter stenalderens slutning? Tilberedning af maden har noget at sige, men især indførslen af korn som mad. I dag er der så mange sygdomme, som kan findes i kød, derfor er det nok en god ide at tilberede det, men din krop kan sagtens fordøje råt kød, den skal måske bare tilvænnes det, eftersom den ikke er vant til det i dag.
Frugt og grønt er da klart sundest at spise rå, eller i hvert fald meget lidt tilberedt for nogen grøntsager, for nogen gange kan det hjælpe kroppen til bedre at optage næringsstofferne, fx i broccoli.
De fleste af dem jeg har hørt om, som spiser råt, spiser slet ikke kød, æg og fisk, fordi det helst skal tilberedes (pga sygdomme). Men det er jo ikke sundt at undgå de ting, så synes jeg da pointen i at prøve at spise sundt er væk. Jeg spiser selv stegt kød og fisk, og kogte æg. Så steger jeg bare ved lidt lav varme, så det ikke bliver den mindste smule brændt. Og så spiser jeg masser af frugt og grønt, som jo stort set altid er råt. Jeg er da ikke i tvivl om at det er sundt.
tilføjet af SF-er
Ja, bymennesker er nogen sølle skvat ved siden af
landbofolk.
tilføjet af pouljoergensen
Jeg så engang en udsendelse
I TV, der sagde man at meneskets lange levealder skyldtes at det havde lært sig at tilberede maden, koge og stege det, meneksets krop kan ikke optage næringsstofferene fra "rå" føde mere, galdeblæren er for lille på menesket.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen