20tilføjet af

AD AD råden and!!!

Købte en fersk and ude i Bilka ved tilst i Århus,
Købte den Søddag, sidste anvendelse dato var 27-12.08 350 Kr.
Den skulle så tilberedes i går, det viste sig så den var råden, og stank ef helvedes til!.
Kan tror bilka får den i hovedet igen på lørdag.
heldigvis kunne vi købe en ny ved en slager som tilfældigvis havde åbent..!
tilføjet af

Det samme her

Vi havde samme oplevelse, vores var bare købt i Føtex, og ingen steder vi kunne gå hen og få en ny...godt vi også skulle have steg.
tilføjet af

Og hvor har du så opbevaret den?

I bæreposen?
tilføjet af

så kaldt, fersk and

Ikke fordi at jeg betragter Søndagsavisen som kilde til evig sandhed eller visdom MEN.... Sidste udgave af Søndagsavisen kunne afsløre at de fleste ferske ænder som slagterne sælger, er frosne ænder der har været tøet op. En god and slagtes sidst på efteråret og kan dermed ikke være fersk. Hvis slagterne gør sådan gør Bilka helt sikker også sådan.
Jeg mener tilmed at have hørt at det er problematisk/uhygieinisk at fryse kød ned, tø det op og fryse det ned igen.vs. hvis du køber en "fersk" and (som har været frosset) og du så smider det i fryseren så har du reelt en and der er tøet op to gange.
Velbekombe hilsen jacob
tilføjet af

Hvor tror du?

Køleskabet da...
tilføjet af

Min stinki and købt i Rema vejle.

Jeg købte den slags and der er parteret og lagt i foliebakke.Den var frossen,men fy for helvede hvor den stank da den først var kommet i ovnen.
Den blev omgående smidt ud.Vil lørdag gå til Rema,og bede om mine penge retur.Har dog ikke mere kassebong,men mon ikke de giver mig pengene retur alligevel.Gu'v hvor mange der er blivet snydt med en sådan parteret and derfra.
tilføjet af

Tø anden op selv næste gang

Det viser sig at mange kunder er blevet snydt så vandet driver, når de i god tro har købt såkaldte friskslagtede ænder i Danmark. I mange tilfælde er det bare frosne ænder der er tøet op af butikkerne.
Hvorfor betale det dobbelte for at butikken tør den op og så oven i købet risikere at den er fordærvet fordi der er fusket med hygiejne og/eller datomærkning.
Jeg har iøvrigt selv prøvet noget lignende. Jeg købte for et par måneder siden en friskslagtet herregårdskylling (tror jeg de kaldte den) fra Vinderup fjerkræslagteri i Kvickly xtra i Viby.
Den var inden for sidste anvendelsesdato og alt det der. Igennem plasticen så den fin ud. Men da jeg åbnede pakken stank den af sur karklud og var slimet.
Jeg har ikke købt fersk fjerkræ siden da. Er det frosset er jeg da nogenlunde sikker på at de er frosset ned umiddelbart efter slagtning.
tilføjet af

Jvnf. dit alias

tror du så ikke at Tanten kunne tænke sig at vedkommende har opbevaret den i noget man kalder et køleskab.
tilføjet af

Delte du ikke din and med foretningen?

Sådan et dyr burde de få igen, med stank og det hele.😖
tilføjet af

Køleskab ?????

Ligefrem rådden burde den ikke være, meeen hvis den er købt søndag så har der alligevel været 3-4 dage til jul, hvor den skal laves, så længe ville jeg aldrig lade den ligge i køleskab. ville kun hvis den skulle laves dagen efter, ellers ville jeg ha lagt den i fryseren, og så tage op, så den kan nå at tø op igen.
men hvis du så har tænkt dig at opbevare anden i køleskabet indtil du kan reklamere for den, vil ejg nødig være den der skal tage imod den
tilføjet af

køber altid frost

jeg køber dem altid frosne, giver bedre mulighed for at de ikke er "rådne" når de skal bruges, fordærvet mad er ulækkert, og derfor ville jeg ikke købe en fersk and, jeg holder mig til de frosne, man skal jo bare beregne at der kommer ekstra svind 😉
tilføjet af

hahahaha

du kan da ikke forvente at få pengene retur uden bon ....
ærgeligt med anden, og synes da det er trels for jer, pga juleaften, men når man smider maden ud og den var for gammel, og så oven i købet ingen bon har, kan man ikke forvente noget. kan godt forstå anden røg ud, emn uden bon, kan enhver jo bare komme ind og sige den var fordærvet og den var købt hos dem....
tilføjet af

Frossen?

Hvis du køber en frossen and af ubestemmelig herkomst, kunne du lige så godt spise julepapir.
Men selvfølgelig, 49.95 kr. for en and, så forventer man vel heller ikke smag og kød.
tilføjet af

Helt sikker

på at den også er vasket i diverse rensemidler, fyldt med vand, så den vejer mere, og total uden smag.
Velbekomme - køb da nogle dybfrosne frikadeller, hvis det skal være billigt.
tilføjet af

Gode frosne ænder fås nu også

Vi fik 2 stk. 3,5 kg berberi ænder af mærket Oscar. De var frosne, men tøet langsomt op og derfor var de både saftige og velsmagende og uden ret meget svind.
Det får vi altid og det har aldrig skuffet.
Nu stod jeg ikke for indkøbet, men jeg ved i hvertfald at de kostede mere end en halvtredser. Som med så meget andet her i verden får man hvad man betaler for.
Det med friskslagtede ænder i Danmark er imidlertid en opreklameret prut i en muggen øltønde. Der er flere grunde hertil:
1: Ænderne er på toppen smagsmæssigt om efteråret i oktober. Herefter kommer de indenfor og får hverken dagslys, motion eller grønt og friskt foder.
2: Der findes ingen større andeslagterier i Danmark og andeopdræt i Danmark er ikke ret stort. Derfor er efterspørgslen efter friskslagtet and meget større end udbudet. Det har som tidligere nævnt, fristet mere end en enkelt slagtermester eller to til, at snyde og sælge optøede ænder som friskslagtede.
3: Med fersk kød er der altid en risiko for at kødet fordærver i pakken, hvis der har været sjusket med hygiejnen, det har været opbevaret for varmt eller er forurenet med mave- og tarmindhold under slagtningen (der jo som bekendt går lynstærkt og er mere eller mindre automatiseret).
Med hensyn til det sidste gør man mange steder det at man renser kødet med klorvand, men det vil man ikke i EU.
I langt de fleste tilfælde vil den "friske" and være fin, men det er da ekstremt ubelejliget at opdage den 24. når de fleste butikker er lukket, at den and man har købt er dårlig.
Men for at vende tilbage til fuskeriet med de friskslagtede ænder man kan købe herhjemme:
http://fpn.dk/mad/article1549344.ece
Men der er selvfølgelig også noget psykologisk i det. Hvis folk har givet det dobbelte for en såkaldt "friskslagtet" and hos deres "gode, flinke og rare" slagter og sidenhen sidder og beretter til de glade gæster om hvor fantastisk og udsøgt deres slagter-indkøbte "friske" and må forventes at være, jamen så vil det forventningsfulde publikum sikkert også opleve den som sådan.
...men en blindsmagningstest over for en frossen and fra supermarkedet kunne den nemt dumpe.😃
tilføjet af

andesteg,

Nu er en berberi and jo ikke en rigtig and, jeg foretrækker en god gammeldags and. 😉
Men bortset fra det køber jeg nu også en god stor frossen and.
Jeg giver da et godt stykke over 100 kr. for den.
tilføjet af

Håber Bilka smider den i hovedet på dig

når du ikke har opbevaret den optimal som Bilka.
tilføjet af

Den var meget rådden,

Der står jo juleand til Juleaften, så regnede da med at den ville holde, hvis jeg skulle smide den i fryseren søndag aften , så skulle den jo ud igen mandag?....
Der stod sidste anvendelse dato, den 27/12
tilføjet af

tja

uanset hvad så køber jeg ikke fersk and eller kyllinger for den sags skyld, man er sikker på det holder bedre hvis man køber det på frost... men håber da du fik nogle penge retur, men overfald nu ikke med vrede den stakkels ekspedient, for er sikkert ikke denne persons skyld. vær venlig, og undgå at smide med anden, så er der også bedre mulighed for at få hjælp med et smil :-)
tilføjet af

Styr på din egen egenkontrol?

Når du skriver sådan hvad siger din bog så om egenkontrol efter køb til privaten. Jeg regner naturligvis ikke med svar.
tilføjet af

Den siger selvfølgelig

at man selv er ansvarlig for en vare efter overtagelsen af den.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.