4tilføjet af

Altid respekter flertallets vilje?

Lad mig først gøre det klart at dette skal forestille at være en diskussion der IKKE tager udgangspunkt i det nuværende danske politiske billede. Istedet skal dette forsøge at være en principiel debat om i hvor høj grad, og om der faktisk *er* en grænse for hvor meget man skal respektere demokrati?
I en hypotetisk situation, hvor et befolkningsflertal stemmer for at en national leder kan bevare sin post til evig tid, samt at denne leder overdrages fuldstændig autoritet over staten, vil det så være legitimt og moralsk rigtigt for en minoritet at forsøge at genetablere det folkevalgte demokrati ved væbnet modstand?
Og læs nu ordentlig efter. En diktator er blevet *valgt* som diktator, på livstid. Folkestyret har med andre ord, via flertalsbeslutning bestemt at det vil ledes af en diktator. Oprørsbevægelsen vil genetablere det repræsentative demokrati, men hvis folkets vilje er sket ved valget af en diktator på livstid, er deres (oprørenes) handlinger så legitime, set fra et demokratisk synspunkt?
Er der med andre ord, grænser for hvornår man skal respektere folkestyret?
(Og ja, jeg lavede for lidt tid siden en lignende debat, men fik vist ikke formuleret mig ordentligt dér)
tilføjet af

Nej der er ingen grænser......

....folk har de regimer de fortjener. Det bliver ydermere evident når vi ser opførslen hos diverse "flygtninge" og efterkommere fra mellemøsten.
tilføjet af

Spørgsmålet er

om det bestemmer fordi de er de klogeste eller fordi de er de fleste. Det behøver ikke være flertalstyranni bare fordi det skal være demokratisk. Det er nemlige en fejler. Alle skal høres ja, men ikke alt skal nødvendigvis ud til flertalsafstemning. Det kan godt være demokrati uden.
tilføjet af

Har nogle

Mange "flygtninge" har nogle interessante uvaner. De tager på lange ferier i det land, som de er flygtet fra. Desværre er disse fupflygtninge endnu ikke blevet hjemsendt.
tilføjet af

Ikke en skid

Uanset om en diktator er valgt af folket eller har indsat sig selv, så har oppositionen ingen pligt til at respektere hans "valg" udover en almindelig valgperiode, hvis staten er demokratisk.
Men hvis han bliver genvalgt på lovlig vis gang på gang, så kan jeg ikke se noget problem med at hans embedsperiode varer indtil hans død.
Jeg synes ikke, at der nødvendigvis bør være en øvre grænse på hvor mange gange en statsleder kan genvælges.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.