Køer er vel også mennesker: http://politiken.dk/indland/article176681.ece
Er det sympatisk eller hva'?:
"
Kvælningsdøden
Så man er nødt til at slagte koen, selv om den har en næsten færdig kalv i maven. Kalven dør enten kvælningsdøden i maven på moderen eller bliver aflivet, efter at koen er skåret op.
"
BOYKOT DET LORT!
Nu VED jeg altså godt at man her på sol kun citerer EB og BT hvor lix niveauet passer bedst til sol-brugeren, men jeg håber alligevel I tilgiver mig den lidt mere krævende publikation politiken.dk.
vh.
Cille Suppeso.
tilføjet af miss-mee
Helt forkert
Hvorfor skulle det i det hele taget være nødvændigt at slagte drægtige dyr eller at gøre slagtedyr drægtige? Det lyder da fuldkommen tåbeligt.
Hvad mon landmanden vinder ved at slagte en drægtig ko?
Men aproppo babyer, så er det vist det gale forum, du har lagt den i. Mon ikke samfundsproblemer passer bedre? ...mee
tilføjet af icarus
svineri!
er da total forrykt!
sådan noget dyremishandling... hvorfor faen får de gjort kvierne drægtige hvis de ikke må få deres kalve?????
hvad er det for noget
tilføjet af jacob.lykke
det er forkert
det er uacceptabelt, tror desværre det hænger sammen med at landmanden bare skal tjene penge og hvis så en af hans kvier bliver drægtig, er det lettere bare at sende den videre end at vente..
mh Jacob
tilføjet af jacob.lykke
måske fordi
for landmanden er det nok en "svipser" eller som de siger på engelsk "shit happens"
hvis den var øremærket til slagtning og den så bliver drægtig (hvordan har jeg ingen ide om, da jeg ikke tror de går sammen med tyrene) så skynder man sig bare at sende den videre, for det andet betyder bare mere besvær. det kan være han så ikke kan levere antal kvier som aftalt og derfor må gøre det.
mh Jacob
tilføjet af sjoveren
Kære Cille Suppeso.
Køer er IKKE mennesker. Jeg vil medgive dig at det kan være svært at se forskel, men tro mig på mit ord,,,,Der ER forskel ;-))
Men derfor kan man da godt behandle dem ordentligt og efter antallet af anmeldelser at dømme slipper landmændene ikke altid godt fra det!
Din bedømmelse af EB og BT ift. Politikken virker lidt påtaget ;-))
Prøv Kristeligt dagblad !
tilføjet af miss-mee
En ko er drægtig i ca 280 dage
...så hvis landmanden sender den afsted i den sidste 10. del af drægtighedsperioden (som det handler om i artiklen), så er det da fordi han er et fjols. Han har jo haft lang tid til at gøre det i inden det blev for sent ...mee
tilføjet af Frk. Cille Suppeso
De vejer mere...
Det slår mig at en drægtig ko jo vejer mere end en ikke sådan. De får jo betalt pr. kg. lev. kød. Tænk også lige på hvad nye de Mercedesbiler koster nu om dage - man tager vel hvor man kan? Så der er jo nok en helt naturlig forklaring...
vh.
CS.
tilføjet af Frk. Cille Suppeso
Rigtig kategorina
Nu står der ikke partout at den her kat. handler om *menneske*babyer - jeg opfatter kategorien som kategori for pattedyrets babyer i al almindelighed. Jeg kan ikke se at der er noget galt i det - og husk desuden på at du ikke er alene - der findes en *hel* del mere interessante dyreracer end den du repræsenterer.
Det er sørgeligt at man skal gøre opmærksom på det.
vh.
CS.
tilføjet af miss-mee
Familier og samliv=>Om babyer...
...hvor mange køer mon der har en profil og skriver regelmæssigt herinde?! ...mee
tilføjet af jacob.lykke
enig
ja så er han er fjols. det kan vi godt blive enige om.
men det var stadig bare min tanke til hvorfor de måske gjorde det....
mh Jacob
tilføjet af som andre smat søer.
drægtig i 280 dage.
næsten samme tid som overvægtige kvinder med liggesår og åreknuder, nedsunkne bryster, og livmor.
tilføjet af til cillesuppeso.
pris pr. kg. wow, med skrog.
1 kg gammelt malkekvæg koster ca 5.50 kr, i indhandlingsvægt, derfra går naturligvis indvolde, som betaler for slagtningen, da slagterier beholder det, og bruger det til kosmetik og lungesuppe,,,skrog der er presset med vacum, så alle sener og kød fjernes, det blandes med emulgator, smagsstoffer og vand, og sælges som kødpølse, kødfløjtepølse og jagtpølse.
slagterierne leverer mere vand, end kød, husk nitritsalt, please.
i butikken betaler du ca 180 kr. for 1 kg. oksefilet, som taber det halve af vægten under stegningen, det skyldtes, at bønderne ikke vander slagtekvæg en uge før slagtningen, de bliver kun vandet lige inden afhentningen, så vægten er optimal, gælder også for svin, men alt svinekød bliver pumpet med saltvand efter slagtningen med bovbladssalt og nitritsalt, som holder den pæne farve.
køb ungkvæg hos en slagter på landet du kan stole på, du kan evt. se dyret først, og selv skyde det med en boltpistol.
om kort tid skal alle ungdyr slagtes, de har gået ude hele sommeren, du kan købe en boltpistol hos harald nyborg, og selv fange dit kød på marken, husk kran, hængekrog og flækøkse.
tilføjet af icarus
der sker garenteret ingen
svipsere i dansk avl m.køer.... mig bekendt går køer/kvier og tyr ikke op ad hinanden, og skal køerne ordnes blir de vist insamineret (kunstigt befrugtet)..er der en tyr, er det kun for at få køerne i brunst... i think.
jeg er ikke sikker...men tror ikke på den med svipser, om ikke andet må koen bare vente med slagtning til en anden gang.. men ja tror mer på den forklaring med den vejer mere.
tilføjet af jannien
Løgn og latin!
Ja, en drægtig ko vejer mere, men der bliver afregnet efter slagtet vægt. Altså kilo reelt kød. Så nej, det er ikke derfor.
I nogle tilfælde (ikke alle), sendes den drægtige ko på slagteri, fordi den simpelthen er "udtjent" før tid.
Man spørger så sig selv: jamen hvorfor så ikke aflive den, og kalven med?
Fordi: Det koster penge, at få den aflivet, og det koster endnu mere, at få den destrueret bagefter.
Så, jo...i nogle tilfælde er det et økonomispørgsmål. Men det retfærdiggør ikke handlingen alligevel. Bare en forklaring.
tilføjet af jacob.lykke
tror du har ret
ja den med vægten lyder ikke helt ved siden af, hvilket også vil give mening til at vente så sent som muligt for så vejer kalven også mere..
mh Jacob