17tilføjet af

Brun sovs - hvordan uden mad kulør?

Hvordan får man en brun sovs til at blive brun uden hjælp af mad kulør. Jeg er i den uheldige situation at der ikke er mad kulør her i Irland, hvor jeg opholder mig lige nu. Saa det betyder at jeg har lidt problemer med at få julesovsen til at blive den rigtige farve, og som det er almidelig kendt, har farven en anden lyd eller smag, eller hvordan den nu gaar.
Men er den en der kan hjælpe med denne. Please
tilføjet af

Pr. post

Få nogen i Danmark til at sende dig en flaske madkulør med posten. De kan lige nå det.
tilføjet af

Madkulør

Kom sukker i en gryde, og lad det bliver meget mørkebrunt.
Tilsæt lidt margarine eller fedstof, for at stoppe bruningen.
Derefter tilsætter du vand, indtil du har den rette konsistens.
tilføjet af

Løg eller lav det selv

Du kan brune nogle løg og putte i sovsen, det giver farve, men kulør er jo bare karamel, lavet på brændt sukker, så du kan faktsik lave kulør selv....men så skal du til at eksperimentere, ved jeg ikke om du har tid til, men prøv det....og good luck to you...;o)
tilføjet af

Lidt forslag hentet fra nettet

Hej
Så lige dit indlæg, og synes da, at det er en synd, hvis du ikke kan lave brun sovs, og så nu her op til jul. Prøvede lige at se om jeg kunne finde noget til dig, og fandt disse sidder på Internettet. Måske kan du bruge dem. Har ikke lige selv prøvet det (da jeg jo har kulør her hjemme i Danmark).
https://www.opskriftindex.dk/brun-sovs
tilføjet af

Soya

Du kan altid tilsætte soya eller engelsk sauce. Det giver farve og skulle være muligt at få i Irland. Dog skal du være opmærksom på at det er salt, så brug det før du tilsætter yderligere salt til saucen. Endvidere kan du bruge det overskydende sauce fra de brune kartofler (hvis du skal lave sådanne)Disse 2 ting kan også bruges sammen, hvis saucen alligevel bliver for salt af soya. Begge dele giver en god smag og farve til saucen. Rigitg god fornøjelse :o)
MM
tilføjet af

TAK for det alle sammen

Tusind tak for de mange glimrende svar. Gaar ud fra jeg skal hjem og eksperimentere en smule i aften.
God jul, forkæl hinanden, og ikke mindst jer selv.
tilføjet af

Til at...

...neutralisere oversaltet sovs kan også bruges en god skvat kaffe - og det hjælper da også i den rigtige retning på farveskalaen.
tilføjet af

MØRK chokolade

Du kan også nå langt med en GOD MØRK chokolade. Den har samtidig en smagsforstærkende effekt lidt som en bouilion-terning. Sovsen kommer til at minde lidt om den let sødlige fede smag i en vildt-sovs.
(Bruger selv Valhronas guanaja 70% eller tilsvarende til heltstegt oksemørbrad)
Held og lykke med forsøg.
tilføjet af

det kan man

hejsa
man kan godt faa kuloer det ved jeg. det hedder Browning og man kan faa det i de fleste store supermarkeder. det staar vist sammen med boullion terninger. ellers kan du ogsaa bruge en 'beef OXO cube' og ellers som andre sagde soya er ogsaa godt. ellers er der jo mange 'gravy' powders som er gode bla. Bistro
haaber du kan bruge noget af det...
tilføjet af

brug..

..noget muldjord, men husk og rens det først
tilføjet af

Expres post

Få nogen til at sende en flaske madkulør med Expres Posten hurtigst muligt.
Eller spørge nogle mennesker i Irland, hvordan de laver sovs derover??
Spiser de ikke andesteg, flæskesteg eller kalkun derover,?? så har de måske nogle opskrifter på hvordan de laver brun sovs uden madkulør.

Men ellers må du undværre brun madkulør, og lave sovsen på kraften fra stegen.

Det var måske en Export mulighed for en dansk virksomhed som fremstiller madkulør, at få det ind på hylderne i Irske Supermarkedere. Hvis man virkelig ikke kan få brun sovsekulør derover.

Glædelig Jul
tilføjet af

God ide, men

Det er en god ide med expres posten, men da jeg foerst i denne uge, modtog en pakke der blev sendt fra dk, foer den 5. oktober, har jeg ikke den helt store tiltro til det irske post system.
Irerne bruger "gravey" til at lave sovs med. Det er en slags pulver man blander med noget vand, og vupti saa har man noget sovs. En elendig substitut for mig at se, men de ser ud til at vaere ret glade for denne simple, og dog elendige metode. De lader ikke til at vaere interesserede i noget nyt mad kuloer, men maaske.
tilføjet af

jul, læs hvad jeg skrev...

man kan altså godt få kulør i Irland. det hedder Browning er i en klar flaske men er sort pga. kuløren. har et grønt label på. og står nok sammen med boullionen i supermarkederne.
i øvrigt laver Irer og briter og alle andre der kalder brun sovs for Gravy, det fra bunden - det er kun de dovne der bruger pulver.
tilføjet af

Crosse & Blackwell Browning 150ML

hedder den og koster omkring 10 danske kroner
happy cooking:)
tilføjet af

Jo tak, jeg forsoeger at lede

Hej tak for dit svar, men er ikke sikker paa at de har det. Men jeg skal lede alle butikkerne igennem i dag og i morgen for at finde det skidt. Men de irer jeg har moedt laver nu ikke sovsen fra bunden. de har aldrig hoert om at man skal farve sovsen med noget, og kigger bare forundret naar man bringer emnet op, og forklarer mig at man kan koebe Gravey og bare blande noget vand i. Har haft mange lange og uproduktive diskutioner med irere om netop dette, men det nytter ikke.
tilføjet af

Brun sovs - hvordan uden mad kulør?

jeg bor i Mexico, og laver jævnligt brun sovs, meget nemt, men du skal være ved stegepanden medens det foregår, ca 5-10 minutter.
Tag en kop sukker, varm det op på panden, når det begynder at smelte, så kom en skefuld smør eller ligende op i på panden, om få minutter er din kulør, og din brune sovse farve klar, det hele skal ske ved forsigtig omrøring.
Sovsen er alm. opbagning, altså mel i en gryde en klat smør eller lignende røres rundt under opvarmning, vand eller mælk hældes i, også under omrøring, så tilsættes farve / kulør eller andet til sids smages sovsen til med kraft at en eller anden slags, gerne en terning med en eller anden smag.
Velbekommen
tilføjet af

Hva mæ lidt natur-pølse i ?

En lille negerarm ned i den hvide sovs og så er du kørende. Der kan så godt være det ligner fiskesennep, men op i røven æd d do. Ka do føl maj?
vh
Sten i Pungen..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.