15tilføjet af

De 5 milliarder der blev væk

Jeg kan godt forstå de lavtlønnede offentligt ansatte der i medierne er blevet lovet 5 milliarder i lønløft er rigtig sure. Det ender nok også med at de får et markant løft. Ikke mindst fordi ældreplejen holder op med at fungere fra foråret, hvor FOA har varslet strejke.
Som samfund kan vi nu vælge mellem to modeller. Foghs yndlingsmodel: Ingen lønstigninger af betydning, folk flygter fra den offentlige sektor og vi siger velkommen til et meget dyrere, men privat velfærdssystem for de som har penge nok.
Eller at vi giver de lønstigninger. Men det er jo ikke kun SOSU'er som føler sig taget i røven. En nyansat gymnasielærer får fx ca. 21000 i startløn og stiger til hele 25000 efter 1 år eller to. Der er rigeligt med offentlige ansatte grupper som ønsker samme løn som kollegerne med samme uddannelsesniveau får i det private.
Og det er til at forstå. I det offentlige kunne jeg få lov til at arbejde som daglejer/timelærer, hvor løn og arbejdsindsats slet ikke hænger sammen. Ca. 20,000 pr. måned for en 60 timers arbejdsuge uden pension.
Så Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti får deres vilje. Minimalstaten er på vej og der bliver skåret et stykke af velfærdsstaten hvert år. Der er et meget stort skel mellem, hvad de siger og hvad de gør.
tilføjet af

En meget høj løn

En daglejer på et vikarbureau tjener kun omkring 15.000 kr. om måneden.
Vikarer i folkeskolen har faktisk 180 kr. i timen. Hvis du vælger
fysik, naturfag og matematik, så er den fyrstelige gage 240 kr. i timen!!!
tilføjet af

Jeg spørger

De 5 milliarder er mig bekendt over 4 år, eller tager jeg fejl?
Hvor mange offentlige ansatte er der til at dele pengene, og hvad giver det pr. ansat pr. måned?
Disse tal skal lige på bordet, for det var jo hele oplægget i valgkampen.
tilføjet af

rigtigt spurgt

5000000000 divideret med antal offentligt ansatte, f.eks. 200 000 lavtlønnede kommunaltansatte, der er ansat fuldtids altså 1924 timer giver en øget timeløn på ca. 13 kr, fordelt på 4 år. hvis der er flere lavtlønnede eller andre der skal have del i de 5000000000kr, bliver lønhoppet tilsvarende lavere.
tilføjet af

Tvivl

I dag har hjemmehjælperne meget sympati hos mange borgere, mange skattebetalere er villig til at betale mere i skat til fordel for højere løn til hjemmehjælperne. Men jeg er bange for at meget af sympatien forsvinder med en strejke der går ud over de gamle. Det bliver FOA der kommer til at bestemme hvilken tilfælder der er akut og undtagen strejke, og der bliver froskel fra afdeling til afdeling, hvad der er præserende.
tilføjet af

Kan ikke leve af at være vikar

Jeg var vikar i fire år folkeskolen, da jeg studerede og som studerende er det en god tjans, men man aner ikke, hvor mange penge man har hver måned og det er sjældent over 10,000 før skat. Man bliver jo kun tilkaldt, når der virkelig er mandskabsmangel pga. sygdom og kurser og så er der stort set ikke noget arbejde i august, maj, juni og selvfølgelig juli. Og de 180 dækker altså også forberedelse. Jeg fik 177 pr. lektion inkl. forberedelse og så er grundlønnen nede på 132 kr. Jeg fik samme løn uanset om jeg underviste i dansk, matematik eller fysik, men kan da være det har ændret sig siden.
tilføjet af

forkert

at hjemmehjælperne har sympati er nok rigtigt men at postulere at mange skatteydere er villige til at betale mere i skat er et postulat uden hold.
Hver eneste meningsmåling desangående viser at adspurgte danskere, gerne vil støtte alt hvad der er oppe i tiden, ulandsbistanden skal sættes op, flere penge til ældreområdet, lærerne skal have højere løn, sygeplejerskerne skal have bedre arbejdsvilkår, flere penge til integration osv osv osv.
Men at postulere at samtlige danskere gerne vil betale mere i skat er langt ud i hampen.
Socialdemokraterne har ALDRIG , på nær en gang, fordømt, at Deres sponsorer bruger retten til at nedlægge arbejdet i protest mod lave lønninger og dårligt arbejdsmiljø.
Så hvad er det så du har fået galt i halsen? Er det kun når konflikten er styret af socialdemokratiet eller en af deres støtte, at du retfærdiggør den?
tilføjet af

Kan ikke leve af at være lærervikar

Rigtigt man får ca. 180 pr. lektion dog inkl. forberedelse, så den reele timeløn er ca. 132 kr. hvis man skal forberede sig. Man betaler selv 'pauserne', hvis man kalder det en pause at have gård- og gangvagter og eleverne kommer og vil snakke med en i 'pauserne'. Det er kun som studerende, det er en god ide at være lærervikar for der kan man leve med at man ikke får løn i flere måneder om året og aldrig ved, hvor meget man får. Jeg tjente ca. 50-60000 om året som vikar og var teknisk set fyret hver dag, jeg gik fra arbejdet. Så det lyder fint med timelønnen, men arbejdsvilkårene stinker.
tilføjet af

hvad er dit problem?

Jeg er bange for at jeg ikke rigtigt kan følge dig.
Du mener ikke at FOA er kompetente til at kunne vurdere hvad der er akut og derved undtaget strejke, men hvem andre er kompetente?
Ja det er muligt at der vil være forskelle fra afdeling til afdeling, det kan vel ikke undgås når det er SELVSTÆNDIGT tænkende mennesker der har fået overdraget kompetence.
Det er ikke alt der skal gås igennem og godkendes af den socialistiske top, det minder for meget om den sovjettiske storhedstid.
Din tid er forbi.
tilføjet af

De er i deres gode ret..

til at strejke - regeringen kan jo bare fylde pladserne op med folk fra transylvanien, hvis de ikke vil betale. Ikke at jeg ønsker det på nogen måde.
Det er regeringens ansvar at de ældre medborgere har det godt og da man ikke kan udskrive værnepligtige til arbejdet må man altså give de ansatte løn, hvis man vil tiltrække folk. Som SoSU ville jeg da være iskold overfor al den snak med at man tager de gamle som gidsler og i stedet strejke eller prøve at finde det mest tilfredstillende job, herunder lønmæssigt, hvis min arbejdsgiver ikke hostede op.
Det private er jo mere velbeslået. Min nye arbejdsgiver blinkede ikke engang med øjnene da jeg forlangte det dobbelte i løn af, hvad jeg plejede at få i det offentlige.
Et omsorgsjob er et job ligesom alle andre jobs og medmindre man ønsker en stærkt amputeret offentlig sektor, så må man jo tage konsekvensen eller lære at skifte ble på sin gamle far.
tilføjet af

Hvor

har jeg skrevet "at samtlige danskere gerne vil betale mere i skat". Jeg skrev "mange skatteydere"
De strejkende indenfor sundhedssektoren strejker ikke mod regioner og kommuner, men mod de syge og gamle. Og der skal ikke offentligøres mange dødsfald, før sympatien er væk.
I det daglige har de offentlige ansvaret for de syge og gamle, men når forbundene går til strejke mod disse, er det dem der har ansvaret.
"Er det kun når konflikten er styret af socialdemokratiet eller en af deres støtte, at du retfærdiggør den?"
Du hentyder at LO er socialdemokratiets "sponsor". Må jeg så oplyse at FOA er medlem af LO?
Men det er hverken LO eller socialdemokratiet der er kommet med denne tvivl ang. sympatien, det er mig som privatperson.
tilføjet af

Ikke fremmed for mig

at SoSU ere er ligeglade med ofrene. Personalets kaffestue er fulde medens kaldeapparaterne er glødende.
Det kan aldrig blive regeringens ansvar at nogen strejker, når I går i strejke, sparer regeringen penge. Medens ofrene, de gamle og syge, lider. Bliver disse lidelserne meget høje, er jeres sympati væk.
De offentlige, stat, region og kommuner, har ansvaret for at der bliver ansat tilstrækkeligt antal og arbejdsmiljøet. Men I og jeres daglige ledere har ansvar for at arbejde rationelt.
Den store mangel på arbejdskraft indenfor jeres område, bunder også i at der også at I får fuld løn for at være syge. Så i virkeligheden er I med til at genindføre karensdage ved sygdom, eller at man må ansætte detektiver for at kontrollere at I er syge.
tilføjet af

Rodvad, nu sludre du

- strejkeretten er et magtmiddel mod uvillige arbejdsgivere ikke brugere, de er bare gidsler - og så tror jeg ikke vores gode ven m35kbh har det minste ansvar for miseren...o)
tilføjet af

Ingen tvivl

om at LO lønmodtagere har strejkeret. I dette tilfælde kan man vel ikke sige at de strejker mod de offentlige myndigheder, de sparer penge så længe strejken varer. Så det er engang ikke sikkert at folketinget kommer til at gribe ind og ophøje et mæglingsforslag til lov.
I dette tilfælde er det kun "gidslerne" der får ulemperne, derfor er der stor fare for at nuværende sympati kommer til at vende sig til foragt.
Sympatien ville måske højnes dersom det er regeringen der bliver syndebuk, men ikke dersom kravene bliver urimelige.
tilføjet af

+ 3 gode grunde.

Til at arbejde som lærer er også........ Juni, Juli, og August !.... ;o)
tilføjet af

Juni juli august er en gammel historie

Dels er meget af sommerferien inddraget dels er der lige såmeget minuttyranni indenfor lærerfaget som for hjemmehjælpere. Teammøder, handleplaner, forberedelse som skal være individuel undervisning, da denne undervisning skal følge barnet udviklingstrin, frikvartervagt, undervisningstid, udviklingssamtaler, kurser, forældremøder, lejrskoler, udviklingsplaner for hver elev, forældre der ringer og det løse. Måske har jeg glemt noget. Du skal gange med over 20 elever.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.