SuperDebat.dk > Politik & Samfund > Fri debat: Politik & Samfund
10tilføjet af Asaj
Det går lige lovlig godt!
Dronningen og statsministeren var i deres nytårstaler enige om, at det går lige lovlig godt i Danmark, og at danskernes storforbrug og høje forventninger kan medføre sparetider.
Anders Fogh sagde i sin nytårstale bl.a, at det går så godt, at den største risiko i det nye år faktisk er, at det kommer til at gå for godt. Statsministeren manede til økonomisk mådehold under de kommende overenskomstforhandlinger – med andre ord skal de offentligt ansatte ikke regne med de store lønstigninger.
Oppositionen kritiserer - naturligvis! – Statsministerens nytårstale og fremhæver, at han bl.a. ikke nævnte noget om hverken kvalitetsreform eller om de 10 mia. kr. han har givet i skattelettelser, som fx kunne være brugt på højere lønninger til de offentligt ansatte.
Dronningen appellerede i sin nytårstale danskerne til at skåne miljøet. Også denne udmelding er blevet kritiseret fra flere sider. Nogle mener, at det at regenten nævner klimaproblemerne i sin nytårstale, gør indtryk på folk, hvorimod Ekstra Bladet mener, at det er hyklerisk, når dronningen prædiker miljø og samtidig selv sviner. Avisen kritiserer regenten for selv at brænde tonsvis af CO2 af med sit ekstravagante forbrug på statens regning.
Men hvad kan de to "statsoverhoveder" egentlig tillade sig at sige til nationen på årets henholdsvis sidste og første dag? Må dronningen gerne komme med formaninger og løftede pegefingre, eller skal hun blot indramme det forgangne år? Og skal statsministerens nytårstale udelukkende være en politisk tale?
Hvordan ville din tale til nationen have lydt?
Jeg ønsker alle derude bag skærmene et rigtig godt nytår!
//Asaj
tilføjet af kaminsky
Der manglede en.
Åbenhed omkring Dansk deltagelse i Irakkrigen, startet på en løgn om våben der ikke findes. Så vil jeg beklage den større ulighed i samfundet som 4 ud af 5 heldigvis ikke er berørt af.
Så vil jeg mene vi skal have et offentlige Danske sundhedsvæsen der ikke er under middel i europa, og det skal styrkes på bekostning af privathospitalerne.
Iøvrigt: Det er da også undeligt at der ikke var noget om kvalitetsreformen.
tilføjet af Meatloaf71
EB's mening forudsigelig
Alt hvad Bent Falbert rører ved lugter jo af indædt had mod Kongehuset. Derfor er Ekstrabladets udtalelse om dobbeltmoral komplet forudsigelig. Bent Falbert leder kun efter de negative ting omkring Kongehuset.
Jeg ved ikke om du nogensinde har set en TV-debat omkring de royale, hvor Bent Falbert er med i? Hold k... en lille forurettet barnerøv han kan spille!
Monarkiet skal da sige sin mening, personligt synes jeg også de må være lidt politiske, så længe der ikke går indenrigspolitik i det. At sige, at vi skal værne bedre om Naturen, ja det burde da være tilladt at sige af ALLE, selv dem uden valgret!
Jeg synes Dronningen har været bedst de år, hvor hun virkelig har udtrykt sin mening. Der har været noget at rumstere med i baghovedet længe, de år...og godt for det!
For noget man IKKE kan bruge en nytårstale til, ja det er da en farveløs tale, der er ligeså intetsigende som en døgnflue af et popmusiknummer.
tilføjet af kniggepigen
Jeg har kun et tanke om alt det her
på tekst tv kunne man læse at det eneste problem i det nye år var at det kunne komme til at gå for godt .. hvordan kan noget blive for godt ??
tilføjet af jacob-V
Godt gået Anders
Tjah for at starte positivt så synes jeg at Anders' tale var go. Specielt kan jeg godt li' formaningerne om at man ikke bare læner sig tilbage og venter på at samfundet tager sig af en. Men at f.eks. arbejdsløse skal gøre hvad de kan for at komme i arbejde og at indvanrerere skal gøre sit for at kvalificere sig til at blive en del af samfundet. Anders nævner også krigene syd på så man kan ikke klandre ham for at være konflikt sky men selvfølgelig er der nogle emner som han springer over. Jeg tror ikke at der er nogen statsminister der selv har gjort andre opmærksomme på de fejl og mangler som der har været.
Dronningens tale var derimod ret flad, hun nærmer sig et talent for at kunne tale i timevis uden at sige en skid. Hun har en gang årligt en god mulighed for at sige noget til sit folk og så kommer der sådan en gang snak.
Vh jacob
tilføjet af Professionel
Let og elefant udenom
de vigtigste problemer. 90.000 fattige børn. Ventelister. Hjemløse. At intet fungere i det offentlige.Der har aldrig eksisteret danskere, som har ventet på, at samfundet tager sig af dem. Vi er kendt i hele verden for vores gode arbejdsmoral.Man kan se, at magten er begyndt, at tage livet af ham. Der var en udsendelse i fjernsynet, med folk, der havde siddet ved magten længe. De fik et spidst ansigt og et ansigt i forfald. Alligevel kan jeg ikke lade være med at tænke på , hvor meget han snød folk til, at stemme på sig ved, at love både skattelættelse og velfærd.
tilføjet af dommeren
2007, den allerførste gang!
Året 2007 var et valgår.
Året hvor vælgerne kunne vælge om de ville fortsætte med at surfe på den økonomiske bælge.
Nogle kikkede sig med æresfrygt over skulderen og i et ænsteligt øjeblik overvejede om man nu også kunne styre så meget positiv energi. Skulle man stemme på fortsat fremgang, eller skulle man vælge at bremse den økonomiske og samfundsmæssige udvikling som regeringen har sat igang, i deres evige flid for et bedre samfund!
Danmark besluttede at man ville et samfund, også fremover, hvor man ikke længere skal frygte statsbankerot, men et samfund så rigt, at man som den største selvfølge kan forlange et tocifret milliardbeløb til lønforhandlinger.
Tanken har altid været utopi!
Tanken om at man havde en stabil regering som kunne indfri disse løfter og i det hele taget spørgsmålet om en regering nu også skal være en aktiv part i en overenskomstforhandling.
Jovist, tanken om at regeringen ville blive kritiseret for indblanding er reel. Det sket mere end en gang i historien, men på den anden side...
Dengang var der jo tale om et indgreb i et samfund af armod. For første gang har Danmark ikke bare en venstrestyret regering som er blevet valgt for tredje gang, men også frugten af denne satsning for første gang!
Vi må dog ikke glemme dem som har for lidt.
Selvom at pengeinstitutterne klapper i hænderne over et rekordstort antal danskere som rent faktisk har haft en meget dyr, men også en budgetteret jul, så et der et stadigt mindre, men reelt antal danskere der stadig ikke er kommet med op på vognen!
Disse danskere skal have et motiverende skub ud på arbejdsmarkedet, igennem uddannelse og økonomisk motivation.
Danskerne valgte også ved valget at gøre op med de gamle spøgelser.
Dette var året hvor man kunne tilgive, eller straffe regeringen for de danske soldaters glimrende indsats i Irak. Mandatet blev givet, ikke som udtryk for en succesrig indsats, men nærmere som en tak for at vi for første gang hører til den lille elite at nationer som rent faktisk tager et standpunkt. Vi er nu dem som tør tegne den berømte streg i sandet og stå fast på vor side.
Alt har en pris og et hvilket som helst tab af liv er en uacceptabel pris at betale, men desværre også en uundgåelig pris i denne verden. At danskerne pludselig står over for en pris som ikke kan gøres op i kroner og ører er en meget uvant rolle i et samfund hvor regeringen har skaffet en vækst hvor vi ellers kan købe os til alt.
Det gør derfor dobbelt ondt på mange, men som et alt for lille plaster på såret, så er det den uundgåelige indsats for et fortsat Danmark i tryghedens navn.
For første gang...
Man kunne blive ved, men måske skulle man også nævne "for sjette gang".
For sjette gang er det lykkedes at fremlægge et finanslovsforslag som indeholder afsatte midler til bekæmpelse af kræft. Det er ikke enhver forundt i en tid hvor det almindelige krav til den offentlige serviceydelse er stadigt stærkt stigende, at kunne fremlægge et sådan punkt i finansloven.
Indvandringen er ikke blevet bremset. Den har fundet sit naturlige leje i forhold til andre af de nationer som vi normalt sammenligner og med. Man kan derfor, mere korrekt, sige at indvandringen er blevet reel og fair. Så meget større grund er der derfor også til at tage imod de fremmede med smil og dansk gæstfrihed.
For første gang har Danmark råd til det hele.
Det betyder dog ikke, at man ikke stadig skal vare sig for at købe guldet for dyrt!
Velfærd er et ord som klinger dejligt i alles ører, men som de færreste egentlig er helt enige om hvad indeholder.
Kvalitet er er ikke bare et spørgsmål om at få det som man vil have, men også i høj grad til den rigtige pris!
Kvalitetfornemmelsen er derfor stærkt afhændig af prisen og der har regeringen valgt at sætte ind med en gennemgang af hvad vi rent faktisk får af kvalitet til en given pris.
Mange vil udråbe denne tankegang som kontrol af den enkelte, men det er snarer et spørgsmål om at få mest muligt ud af mindst muligt. Der lyder ikke særligt kvalitetsskabende, men man må ikke glemme at det netop er denne rettidige omhu som har gjort Danmark til den nation som den er i dagt, igennem et privat erhvrevliv der har forstået at udnytte denne ånd i tiden til det perfekte. En omlægning af de offentlige servicer vil derfor på sigt skabe samme storslåede resultater som kun kommer Danmark endnu mere til gavn.
2007 lyder som året hvor Danmark nåede det hele.
Der er lang vej igen og regeringen har ikke tænkt sig at hvile på roserne.
Regeringen kan dog for første gang se fremtiden i møde med en tro på at et værk kan føres til ende.
Danmark skal have en politisk tak for at have, delvist, gjort op med janteloven.
Der er et stykke igen, men bare det at man genvælger en yderst populær og succesrig regering, uden skelen til den omtalte lov, gør at fremtiden og denne tankegang borger for kvalitet.
Regeringen takker derfor også ydmygt Danmark for at kunne få muligheden for at tjene jer alle i endnu en periode.
tilføjet af dommeren
Hvad?
Intet fungerer i det offentlige...
Må jeg minde dig om at DONG er statsejet!
Dette selskab er ganske vidst et af de meget få som reelt kører som en privatejet virksomhed, men det er vel i grunden bare stof til eftertanke for alle dem der har berøringsangst overfor samme ide andre steder i det offentlige!
Et lille spørgsmål til dine teorier...
Var du glad for at AFR fik regeringsmagten i 2001?
Jeg tænkte bare at hvis du mener at regeringen er udbrændt efter 6 år, så måtte den daværende vel også have været mere udbrændt efter 8 år!
Eller lavede de ikke så meget dengang at det påvirkede dem?
Man kan vel ikke ligefrem påstå at Poul Nyrup er spids i ansigtet, men han var måske doven istedet?
;-)
tilføjet af hehehehehe
Må det ligeledes være tilladt..........
........at der for indeværende er ca. tre gange så mange arbejdsrelaterede langtidssyge som der er ledige. Anders var blot for fej til at sige rent ud, at det er dem han mener bør tage sig sammen og gå i arbejde.
tilføjet af hehehehehe
Jeg er realist.......
....og derfor vokser træerne ikke ind i himlen. Det eneste regeringen reelt har at byde på er en restriktiv (og tildels endda særdeles fornuftig) udlændingepolitik.
At de overhovedet sidder endnu skyldes udelukkende, at det er lykkedes at få flertallet blandt vælgerne til at stræbe efter "tilfredsstillelsen" ved at eje deres egen bolig. Takket være skattestoppet kombineret med boligprisernes forudsigelige himmelflugt sidder der nu en masse lavklassemennesker i boliger de, i grunden, ikke ville have råd til at sidde i (såfremt ejendomsskatterne havde fulgt den almindelige prisudvikling) og føler sig som ENORME samfundsstøtter (og hvad er det lige der sker med skidt som kommer til ære?)
Regeringen kunne iøvrigt fortrøstningsfuldt have lovet lønstigninger til de offentligt ansatte for yderligere at cementere sin position - Står det til Fogh er 9/10 dele af dem alligevel fyret og bortrationaliseret indenfor de næste 10-15 år, hvilket vil være klart for enhver der formår at huske lidt længere end fra deres næse til deres mund)
Dette mit synspunkt støttes yderligere af, at opossitionen følte det magtpåliggende at frede boligejerne, da de skulle servere deres valgflæsk.
Vor herre på lokum hvor er folk forudsigelige og røvkedelige!
tilføjet af dandegn
Mc D opskrift !
Jovist Anders er dygtig:
Han kommer kun ind på de ting som passer i hans kram ( det er da også helt forventlig ), men at det kan lykkes ham og iøvrigt også heppekoret at komplet ikke at forklare hvorfor en stor skattelettelse ikke via forbrug belaster samfundsøkonomien, men at en lønstigning til en offetlig ansat gør !!! - er det fordi en skattelettelse ikke bliver brugt til forbrug. Men at flere pengne på en lønkonto gør - hmm...en skattelettelse giver vel også flere penge på en lønkonto - forskellen er da helt ens !
Men den mand kan altså forklare at månen er trkantet hvis det passer ham, og ja jeg tro faktisk at han ville kunne gøre det, for dygtig det er han !!!!!!!!!!!!!11