1tilføjet af

Elektromagnetisme

Er der nogen der vil være så venlige at forklare mig lidt om det, gerne lidt forståeligt?
Jeg forstår heller ikke så meget om jernkerner og poler, det hører vist til under elektroagnetisme.
Så vil jeg være taknemlig :)
tilføjet af

Wikipedia forklare det ret godt

http://da.wikipedia.org/wiki/Elektromagnetisme
Men plejer selv at sammenligne elektromagnetiske bølger med bølger igennem luft for bedre at kunne forstille mig det.
frekvensen = lysets hastighed / bølgelængden
frekvens = antal bølger pr sekund
lysets hastighed i meter pr sekund
bølgelængde i meter
"Magnetisme er et fysisk fænomen som optræder overalt hvor elektrisk ladede partikler er i bevægelse. Magnetisme knytter sig dels til bestemte materialer, dels til strømførende ledere."
"En elektrisk pol er et sted hvor der er enten overskud eller underskud af elektroner."
"Visse materialer kan magnetiseres permanent. Det gælder bl.a. jern, nikkel og kobolt. Fænomenet kaldes ferromagnetisme. Det skyldes at uparrede elektronspin orienterer sig parallelt inden for små områder, de såkaldte domæner. Magnetiseringen i de forskellige domæner peger i forskellige retninger, men når det ferromagnetiske materiale placeres i et ydre magnetfelt, magnetiseres det i samme retning som det ydre felt. Det skyldes dels at domæner drejer sig, dels at de domæner som i forvejen vender rigtigt, vokser på bekostning af de øvrige.
Når alle domæner peger i samme retning, kan magnetiseringen ikke øges yderligere. Mætningsmagnetiseringen yder typisk et bidrag til den magnetiske fluxtæthed (flux = viser styrken af magnetfeltet) der er tusindvis af gange større end det ydre felt som afstedkom magnetiseringen. Herpå beror anvendelsen af jernkerner i elektromagneter.
Magnetiseringen aftager med stigende temperatur. Når temperaturen overstiger en vis grænse, den såkaldte Curie-temperatur som karakteriserer det pågældende materiale, falder magnetiseringen til nul. For jern er Curie-temperaturen 1.043 grader C."
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.