11tilføjet af

Er samfundet i opløsning?

Voksne har til alle tider opfattet samfundet som værende på vej mod afgrunden. Især har de unges opførsel fostret masser af bekymringer over, hvordan den kommende generation dog skulle løfte arven.
Reelt har vi det seneste århundrede set en gradvis ændring af samfundet væk fra en høj grad af ensartethed over imod et samfund bestående af utallige undergrupperinger, som den enkelte vælger at deltage i eller lade være. Homogeniteten er på vej væk, medens heterogeniteten hersker.
Vil dette med tiden føre til samfundets opløsning, eller vil det tværtimod styrke samfundet? Hvor meget og hvor lidt sammenhængskraft har et samfund egentligt brug for? Og hvordan mener du religionerne bør reagere på udviklingen?
Reelt ser vi flere og flere kirker som forsøger at lave tilbud til folk (og i særlig grad marginaliserede unge) på samfundets kant. Men andre trossamfund (eksempelvis Jehovas Vidner) ser ingen grund til at følge med denne udvikling, som de ser som djævelens værk. De fordrer stadig "ensretning" af de unge - tror I det på længere sigt er muligt af forfølge denne taktik? Skeptikere vil jo nok mene, at det omgivende samfund kommer til at "rydde op" efter dem, fordi de naturligvis også har unge, som ikke vil leve "efter reglerne".
Så altså - ser du samfundsudviklingen som truende, eller som en positiv ting. Og hvordan synes du kirkerne bør reagere på udviklingen?
tilføjet af

Kære Again

Problemet er ikke JV, og deres banker på dører.
Hvad gør du for at forbedre samfundet.
Croatia, 50 Kr. per dag er rigdom
Burkina faso, 5 Kr per dag er et rigdom. Kan faktisk hjælpe mange.
Hvad gør du??
Venlig hilsne
Salomon
tilføjet af

samfundet er ikke i opløsning

Men selvhævdelse er i fremmarch og næstekærlighed noget der hører til i den gamle danske ordbog - ikke i nudansk.
Du er ikke en uvæsentlig faktor.
tilføjet af

Kirken skal blande sig udenom

Det er ikke kirkens opgave at opdrage på vores samfund. Da vi ikke vil have kirkelove skal kirken blande sig udenom. Kirkens opgave er at vedligeholde gamle traditioner som bryllup og begravelser.
tilføjet af

vil dog ikke give dig helt ret her.

Dog kan man altid, pege på folk og sige at det er sådan, men generalt syndes jeg at vores verden bliver bedre og bedre dag for dag:)
det kan godt være vi er vokset fra biblen, men derfor kan man godt tage det der er godt ved den og bygge videre på den. for i bund og grund, så er biblen bare en voldelig historie.
Vi giver penge til hjælpe organisationer, vi går til første hjælp, for hvis tilfældet skulde være ude at en fremmed, ligeplusseligt skulde bruge vores første hjælps kunnen:)
jeg køre altid rundt med en brandslukker i bilen, for skulde der værer en der kunne bruge den, så har jeg den med. bare for en sikkerheds skyld. vi har demokrati, hvor alles ret, kommer frem. dog er det sørgelige med dansk folkeparti.
for man kan generalt ikke skære alle over en kam. alle er jo forskellige på en eller anden måde.
tilføjet af

stort spørgsmål

reelt er tendensen til religiøsitet vel til alle tider fremme, overfor alle de ting vi ikke forstår så godt.
problemet er at vi i kraft af omfanget af verdens udvikling og med den fortættelse af information den enkelte har af omverdenen, vil blive mere og mere skrøbelige overfor en eller anden trosretning, ny eller gammel, som kan og vil berolige os og forklare hvad der sker omkring os/ i os/samle os.
Men om samfundet er i opløsning, kan jeg da tilslutte mig og mon ikke verdenshistorien vil gå sin gang, en ny religion, eller tilpasset religion vil indfinde sig, trække nogle grænser op og krige vil hærge indtil udmattelsen igen vil sætte folk sammen og love hinanden at det aldrig skal ske igen..
Kirkernes problem er sådan set deres fortid, at de ikke kan indstille sig på fremtiden og samtidigt forene den med fortiden, dertil er spændet i verdensudviklingen for lang.
Jeg tror i hvert fald ikke de kan få reel fat i folk uden at bøje deres trossætninger.
Men jeg synes absolut de skulle.
Det gælder også islam, hvor angsten for udviklingens uvished, fører til rabiat regredieren til tidlig fundamentalisme..
Næ, jeg tror der kommer en ny religion ( i bred forstand ) men nok først om 20 30 år..
vh
tilføjet af

Støtter Unicef

Vi har valgt at støtte via Unicef:-)
tilføjet af

Oki

Det er så dit synspunkt
I praksis står kirken bag en masse af støttefunktionerne for samfundets allermest udsatte. Hvis kirkerne stoppede den hjælp, ville der være en del mennesker der kom alvorligt i klemme.
Nogle af tingene kunne naturligvis klares via skattekronerne, men det er næppe sandsynligt, at det omgivende samfund kunne finde de ildsjæle som ofte står bag de gode projekter (hvilket naturligvis er årsagen til, at kommunerne så ofte er med til at financiere den slags projekter).
Jeg tror stadig kirkerne har vigtigere opgaver end bryllupper at tage sig af i det danske samfund.
tilføjet af

Spændende

Det var en sjov blanding af pessimisme og optimisme du fik præsenteret der. Personligt tror jeg egentligt at dommedagsprofetierne som sædvanligt vil blive gjort til skamme.
Og så tror jeg forøvrigt, at kirkerne vil tilpasse sig udviklingen - ligesom de plejer. Men mon ikke meget konservative trosretninger vil få det stadig sværere?
tilføjet af

jeg prøvede..

netop at have en upartisk forestilling om fremtiden over et længere perspektiv, men forstår din undren :)
Om konservative religioner vil have det svært, synes jeg er meget svært at svare på, fordi de netop appellerer meget til en stiv orden, som netop er kontrast til nutidens verdens skræmmende kaotiske mønstre.
På den anden side kunne jeg se en religiøs bevægelse rejse sig, baseret på en søgen efter en højere grad af selvbevidsthed, end hvad der er alment idag, for netop af favne nutidens bølge mod globalisering og indstille sig på en ny måde at betragte menneskeheden på og jeg tror den ville være nødsaget til at inddrage videnskaben i meget høj grad, hvad der er lidt af et paradoks..
Men ellers er jeg da ret optimistisk og tror at jo mere information vi deler med hinanden, jo mere har vi behov for en samlende tros fællesskab.
tilføjet af

Samtidig med selvhævdelsen......................

..................ses også en voksende vilje til hjælp der vor hjælp er nødig, og de fleste af disse penge, er det mit indtryk, kommer fra disse Åh så forfærdelige unge.
Mange af de gamle der brokker sig idag over det ene og det andet, har ofte rigelig med penge selv til at få gjort de ting de klager over.
Ordene kommer fra min 88 år gamle Mor, der "passer" nogle gamle krakilere i midten af 70'erne og opefter"!
Ungdommen har til alle tider været forfærdelig og uansvarlig - og vil sandsynligvis altid være det, dette kaldes udvikling!

jalmar
tilføjet af

Og JV står klar med en Bibel ..........................

...............og en række bibeltimer, mere kan deres "økonomi ikke række til"!

Med venlig hilsen
jalmar
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.