Er der nogen der kan fortælle mig, hvad det værktøj de hos shawarmebaren bruger, til at forme falafler med hedder?
tilføjet af jetpost
Tager du ikke fejl
af et vaffeljern?? :-))
tilføjet af tofly unlogged
jeg
former dem bare med hænderne, laver dem lidt flade, det gør ingen forskel-de smager ens.
Jeg har en opskrift her hvis du vil prøve den. Den er fra en irakisk dame. Jeg har også opskrift på pitabrød fra hende, bare sig til, så skriver jeg den til dig :)
Pitabrød
Ca. 30 stk.
Ing:
50 g. gær
Ca. 2 kg. mel
2 spsk. olie
3 glas varmt vand
Lidt salt
*Rør vand, gær, salt og olie godt sammen
*Bland mel i lidt efter lidt, og ælt derefter dejen godt igennem med hænderne
*Lad dejen hæve i ca. ½ time
*Del dejen i 30 boller
*Rul hver bolle flad med kagerullen til den er ca. 1 cm.
*Læg de udrullede pitabrød på opvredne viskestykker og læg tilsvarende over
Lad hæve yderligere 1 time
*Forvarm ovnen til 220 grader MED bageplade i
*Når ovnen er opvarmet, lægges pitabrødene på den varme bageplade, og bagestil de ”har pustet sig helt op” (bemærk bagepladen skal sættes i midten af ovnen)
tilføjet af a3el
Tak for opskriften
Tak for opskriften på Pitabrød.
jeg vil geren ha din opskrift på falafler :)
- A3EL
tilføjet af tofly
DOHHH
Kors hvor er jeg dum... det var jo den forkerte opskrift jeg skrev, hehe nu kommer den på falafel:
Falaffel
Ing:
½ kg. kikærter
1 brev bagepulver
1 tsk.falafelkrydderi
5 fed hvidløg
1 bundt persille
Salt
Olie
*Læg kikærterne i blød i em skål overdækket helt af vand i mindst 12 timer
*Blend dem fint med persille og hvidløg
*Tilsæt bagepulver, salt og spidskommen
*Form dem til flade ”frikadeller”(sørg for at presse ”dejen” godt sammen)
*Frituresteg dem i olien til de er gyldne