SuperDebat.dk > Politik & Samfund > Fri debat: Politik & Samfund
27tilføjet af MalteFnalte
Fordele til børnefamilier
Har netop set i nyhederne, at der stilles foreslag om, at der skal tages utroligt meget hensyn til ansatte i hjemmeplejen, der har børn under 10 år. De skal fritages for weekendvagter, aften/nattevagter og de skal have fri samtlige helligdage.Resten af deres kolleger skal så tage sig af alle vagter og helligdage.
Dette foreslag er stillet for at tiltrække nye medarbejdere til faget.
Jeg kan ikke rigtig se det rimelige i foreslaget, selvom intensionerne er gode nok. Hvad så med os andre, der ikke har børn endnu eller børn over 10 år? Skal vi så tage hele lortet? Jeg har da også familie[:|]. Har jeg så ikke ret til noget som helst?
I forvejen tager jeg meget hensyn til mine kolleger med børn. F.eks holder jeg IKKE fri i skoleferierne, og jeg bytter gerne vagter med dem, hvis de ikke kan få tingene til at hænge sammen. Man burde da kunne finde ud af det sammen med kollegerne, i stedet for at få smidt et indgreb i hovedet.
MalteFnalte
tilføjet af mig mig
Synes også
det er lige lovligt meget at der altid skal tages hensyn til børnefamilierne. Jeg har et arbejde der også inkluderer weekendvagter og dem må vi da alle sammen tage. også dem med børn. Selvfølgelig hjælper vi hinanden, men synes nu ikke det er rimeligt at dem der har børn skal have alle de "gode" vagter. Ligegyldigt hvilket fag man vælger at arbejde i så må man være klar over hvad der kan forekomme af "uhensigtsmessige" ting og sager. Der er fordele og ulemper ved alle jobs.
tilføjet af kollega
68ere er dårlige kolleger
og har altid været det. I er så skide egocentrerede, at det gør ondt, og hvis ikke alle andre hopper og springer efter jeres forgodtbefindende står I ikke tilbage for bagtaleri detronisering af jeres kolleger og småtarvelige tricks så som at klage over alt det I af helbredshensyn ikke er i stand til så de ynger skal tage rutinearbejdet, slæbearbejdet, de dårlige mødetider m.v. Kom ikke og sig, at weekendfri for jer gamle er for at tage børnebørnene - for dem gider I heller ikke.
tilføjet af vulcano
sikke
noget gylle, du øser ud!
tilføjet af sherlock_holm
Interessant !
Har du bare den mindste idé om, hvordan verden så ud i 1950'erne ?
Ikke noget fjernsyn, 6-dages arbejdsuge, 6-dages skoleuge, intet i radioen før "Mylle" fik brudt lidt hul i betonen i DR (1963).
I 1960'erne var der så alvorligt opbrud med Beatles, Who og alle mulige andre "mønsterbrydere". Og der begyndte at komme lidt penge blandt folk. Indtil da havde der været reel fattigdom på bøh-landet.
I 1970'erne red vi alle videre på "bølgen". Politikerne begyndte så småt at forstå, at de var nødt til at acceptere forandringerne.
I "fattigfirserne" var vi på nedtur igen - bl.a. var lånerenten til huslån oppe og vende omkring de 20 %. Overvej lige det engang :-) Indenfor fem år var dit lån blevet fordoblet !
Vi er nu endnu engang på en nedtur, hvor alle er sig selv nærmest, og alle synes, at "de andre" får for meget. Alligevel har børn og unge muligheder, som de mennesker, du så nedladende omtaler, ikke kunne drømme om.
tilføjet af dulkis
Det forstår jeg ikke
- hvorfor anser du et forslag om at forbedre forholdene for en gruppe som et angreb smidt i hovedet på dig?
- Derudover kan jeg kun sige at jeg arbejder ikke i branchen og har ikke set omtalte indslag, men trak på kolleger, da jeg havde små børn og betaler nu tilbage - til næste generation, så de kan nå at hente ungerne, i de børnehave der lukker endnu tidligere, end de gjorde i min tid. Jeg har ingen problemer med fleksibilitet.
tilføjet af Anonym tøs
Enig
Min mor arvejder som sosu hjælper. Hun har to voksne børn og et barnebarn. Bare fordi hendes egne børn er voksne nu betyder det ikke at hun har mindre brug for at være sammen med sin familie i højtiderne.
Hun tager ikke ferie i skolernes ferier, og er også rigtig flink til at tage en del af de sure dage som fx. dagene mellem jul og nytår. Men når man vælger et job som fx. sosu'er eller sygeplejeske så ved man også at der er weekendvagter og vagter i helligdagene, det er et valg man tager når man vælger uddannelse.
Jeg tror faktisk ikke der er mange der vil synes om SF's forslag. Hvad så når børnene er 11-12 år, har de ikke også brug for deres forældre i højtiderne der? Hvis først et sådan forslag bliver valgt så tror jeg også at man med det samme man ikke har børn under 10 år bliver tvunget til at tage rigtig mange af de sure vagter, i stedet for man deler dem nogenlunde lige over som de bliver nu.
Jeg har altså heller ikke en fornemmelse af at det lige er på dette område man ønsker der bliver grebet ind.
Og så er det jo igen man kan sige at stiger lønningerne lidt, så er der flere der er interesseret i at tage uddannelserne og så er der flere hænder til at deles om weekender og helligdage... hvis der altså ikke kommer ansættelsesstop!
tilføjet af nightnurse
Jaja, vi må erkende at
tiderne er ved at ændre sig.
Da jeg i sin tid valgte sygeplejen, vidste jeg ganske udmærket at der skulle arbejdes i weekender, på helligdage samt om aftenen og natten.
Disse facts kommer bag på vores unge kollegaer efter 3½ års uddannelse samt en bachelor grad.
Hvorfor? Fordi i løbet af deres uddannelsestid kan/må de møde i afdelingerne som det passer dem og efter aftale med afdelingen. Det passer dem aldrig at møde i aften- eller nattevagter, for slet ikke at tale om helligdage.
Efter endt uddannelse er der mange der tror at det fortsat er sådan, at man "aftaler" sine mødetider. Og sikke en skuffelse!
Et lovindgreb er for langt ude - efter min mening. Du har lige så meget ret til at holde fri på helligdage og i weekender som alle andre - med eller uden børn. Fordi man tilfældigvis ikke har børn eller børn i den "rigtige" alder er det ikke ensbetydende med at man ikke har et liv. Det er der nogen, der har glemt at tage med i sine betragtninger.
Hvis man vælger at dele medarbejderne op i A- og B-hold, vil der opstå ganske andre problemer, som jeg ikke tror at de, der stiller forslaget om frihed for ulempevagter er klar over.
Som jeg ser det og kender systemet, vil dette lovforslag kun fremtvinge øget afgang til vikarbureauer og arbejdsstederne vil alligevel hænge fast på dækning af ulempevagterne.
tilføjet af nightnurse
Hvem er så 68'er
i din verden?
Er det alle dem, der har taget utal af aften/nattevagter, 20 juleaftener og 20 Nytårsaftener?
Er det dem, der har kompetencer til andet end rutinearbejde?
Fortæl, fortæl - jeg venter med spænding på din definition.
tilføjet af rodvad
Forstår dig godt
men så bliver problemet at du ligevel må "tage hele lortet" fordi der ikke kan skaffes nye medarbejdere. Så når du er træt efter weekend-, nat-/aftenvagter, må du også i gang om dagen. Fordi der mangler hænder der. Det er også derfor der skal indføres seniorpolitik, for at holde de ældre i gang så længe de selv vil.
tilføjet af rodvad
68?
Mener du så at den lille håndfulde på de højere universiteter, repræsentere din generation? Dem på universitet repræsenterer aldrig andre end sig selv, så dersom oprørerne på universitet fik nogle goder, gik det ud over os alle, også resten af 68 generationen.
tilføjet af nightnurse
Seniorpolitik
ER allerede indført de fleste steder.
Det betyder dog, at nattevagter er det eneste, man kan blive fritaget for. Aftenvagter, weekender, m.m. kan (og skal) man ikke bliver fritaget for.
tilføjet af rodvad
Ved seniorpolitik
er det seniorerne der sætter grænsen. Det betyder at arbejdet skal tilpasses den enkelte. Fritagelserne må aftales individuelt.
tilføjet af Undren
Er det ligefrem et lovforslag????
Jeg troede det var en strøtanke, kastet op i nyhederne i går. Er der ikke nogen der har et link eller videre, så det er muligt at se ordlyden af det forslag?
tilføjet af nightnurse
Lodret løgn - som
alt andet fra dig, Rødehvad !
Indenfor vores fag er seniorpolitik hverken mere eller mindre end at man er fritaget for nattevagter - hvad skal der til for at dit pansrede hoved kan fatte det?
tilføjet af drudeheksehyl
oh altså nightnurse
Ikke alene er dine svar aldeles kompetente,men du er sg også morsom.Jeg sidder og griner over dit svar til Rødehvad 😃😃.
Kh.Drude
tilføjet af nightnurse
Tak - Drude
som du nok forstår, er jeg den fødte optimist. Jeg har endnu ikke opgivet Rødehvad - selv om det holder hårdt at få ham til at acceptere at tingene er nu engang som de er og ikke som han tror de er.
Jeg har engang imellem virkelig lyst til at spørge ham (frit citat efter radioudsendelser bragt hver søndag formiddag for mange år siden): Hvad føler du når du tænker og hvad tænker du, når du føler?
tilføjet af rodvad
Løgn?
Dersom I har en halv eller kvart seniorpolitik, så er det ikke en hel seniorpolitik. Og det er den hele der vil holde på flest seniorer.
Jeg har opfattet at en lille smule fordel til seniorer, er for dig "seniorpolitik". Men er der seniorer der gerne vil have fri aften/weekend, må han pensioneres på din arbejdsplads.
tilføjet af nightnurse
Eftersom, dersom, hvissom
og andet "som" - så er det altså seniorpolitik indenfor min branche at man er fritaget for nattevagter - SLUT - FÆRDIG - FINALE -
hverken mere eller mindre.
Det ER SENIORPOLITIKEN - kan man ikke klare at have dagvagter og aftenvagter - uanset helligdage, weekender eller andet, så er der ikke så meget at snakke om. Det er heller ikke seniorpolitik at være fri for weekender, m.m. - kan man klare at arbejde på en mandag, kan man altså også overleve lørdag eller søndag.
tilføjet af rodvad
Den slags firkantede
regler holder ikke på mange seniorer, og er det ikke det der skulle være meningen med seniorpolitik?
Vel, eftersom der er nok af "nightnurser", behøver I da ikke nogen seniorpolitik, en seniorpolitik skal tilpasses den enkelte senior, både når det gælder ønsker og evner. Det er ikke seniorerne der skal tilpasses nogle firkantede regler.
tilføjet af nightnurse
Vrøvl og atter vrøvl
hvis man kan arbejde en tirsdag, skulle man så ikke kunne arbejde en fredag? Hvad er forskellen?
Jeg synes det er godt at vi gamle slipper for nattevagter - eller 3-holdsskift, men kan nøjes med 2-hold.
Vi er i forvejen heldige med at vi kan få ansættelse på deltid, så forklar mig venligst hvorfor man kan arbejde på en tirsdag men ikke på en lørdag?
tilføjet af rodvad
Det må den
enkelte senior afgøre, nogle vil måske kun arbejde fredag, lørdag og søndag, men ikke de andre dage. Nogle enlige ser måske sådan på det. Andre vil helst have andre tider.
Det er derfor der skal være individuelle aftaler med seniorer, en rigtig seniorpolitik.
Det vigtigste er at de unge får job. Derfor skal der med seniorpolitik tilpasset seniorerne fordi de manles på arbejdet.
tilføjet af nightnurse
Haalloo, Jord kalder rodvad !!!
Er det sådan at din hetz mod DF har totalt formørket indholdet af dit kranie eller er du blot mere uvidende end gennemsnittet af Danmarks befolkning?
Der er ikke ret mange unge i vores fag, for at sige det mildt. Vi mangler hoveder og hænder, altså kan det vigtigste IKKE være at de unge får job, capisce?
tilføjet af rodvad
Som i tidligere
gode tider, er det ikke noget der vil bestå.
Du siger "Der er ikke ret mange unge i vores fag", så hvorfor jage seniorerne væk med nogle firkantede regler?
For 35 år siden, var der mangel på hænder alle vegne, og det gik stærk den forkerte vej, med stor arbejdsløshed på alle områder. Og ingen har lært noget som helst, hver gang vi tjener 100 kroner, bruger vi 104 kroner. Hvor længe vil det holde når OVK bliver nødt til at stramme op?
tilføjet af kollega
Ukollegiale gamlinger
Hvis de gamle blev behandlet ligeså dårligt når de kom ind på en arbejdsplads fyldt med unge medarbejdere, som unge bliver når de kommer en på en arbejdsplads fyldt med gamle sammenspiste madammer, der afleverer alt lortearbejdet til de nye og de unge - mens de selv drikker kaffe, så ville de hyle og skrige som stukne grise og klage til ældresagen med det samme over aldresdiskrimination.
Hvis ikke sundhedssektoren kan rekruttere det nødvendige antal unge, så skal der kigges på både løn og ansættelsesforhold - og på arbejdsfordeling og psykisk arbejdsmiljø som en del af pakken. Hvis boligudgifterne for unge i DK er mindst dobbelt så høje som for ældre, så må en løndifferentiering også indgå i diskussionen.
tilføjet af nightnurse
Kender du et sted
hvor man får rabat på husleje når man er over en vis alder?
Hvis ja, venligst angiv kontaktformularen.
tilføjet af kollega
opskrivningsregler i almennyttige boliger
tilgodeser de ældre mest, da 20-30 års ventetid på en lejebolig og dem der har været skrevet op i flest år har førsteretten til de billigste huslejer og den bedste beliggenhed. Derfor er lejeboliger dyrere for unge, end de er for gamle.
Eksplosionen i huspriser som konsekvens af afdragsfrie lån er direkte indhug i næste generations udgifter, så hvis unge skal have fire gange så høje boligómkostninger sammenlignet med de gamle, ja så skal deres løn også være fire gange så høj.
tilføjet af nightnurse
Hvis jeg forstår dig ret
så er en husleje på lad os sige kr. 8000,- om måneden billigere for en over 40 år end for en på 25 år?