Fødevarestyrelsen siger nu ok for gamle madvarer
I dag bliver kødpålæg, pasta og mælk smidt ud, så snart varerne har overskredet holdbarhedsdatoen. Men det er madspild, mener Fødevarestyrelsen.
Den vil nu ændre reglerne, så supermarkeder og butikker fremover godt må sælge gamle madvarer, oplyser TV2.
Fødevarestyrelsen mener ikke, at der er nogen sundhedsfare ved at spise fødevarer, der har overskredet datoen for mindst holdbar til.
Datoen vedrører nemlig kun kvaliteten af fødevarerne. Butikkerne må dog fortsat ikke sælge fødevarer som for eksempel hakket oksekød eller kyllingefilet, der er for gammelt, understreger styrelsen.
Det er jo sund fornuft, da vi danskere alligevel ikke har specielt meget tillid til landets slagtere i forvejen og spiser løs af gamle kødvarer.
Den vil nu ændre reglerne, så supermarkeder og butikker fremover godt må sælge gamle madvarer, oplyser TV2.
Fødevarestyrelsen mener ikke, at der er nogen sundhedsfare ved at spise fødevarer, der har overskredet datoen for mindst holdbar til.
Datoen vedrører nemlig kun kvaliteten af fødevarerne. Butikkerne må dog fortsat ikke sælge fødevarer som for eksempel hakket oksekød eller kyllingefilet, der er for gammelt, understreger styrelsen.
Det er jo sund fornuft, da vi danskere alligevel ikke har specielt meget tillid til landets slagtere i forvejen og spiser løs af gamle kødvarer.