Hey alle.
Jeg står over for en lille opgave, skal have en pige på besøg her på lørdag og havde tænkt mig at forkæle hende med friske jordbær overtrukket med mørk og hvid chokolade.
Dertil skal jeg bruge en vin eller champagne men hvilken en vil de kloge hoveder fortrække?
Har kigget lidt på en muscato, Asti eller den gule enke.
tilføjet af mettemokke
spumante asti
den er tilpas sød til jordbær, og har desuden en højere alkoholprocent end moscatoen, og hvis jeg har gættet formålet med kombinationen rigtig - så stiger boblerne hende til hovedet.
Den gule enke kan give uheldige associationer til edderkopper eller en situation som enlig mor med fem unger.
tilføjet af bankbh
Virker god.
Den virker til at være god efter lige at have læst lidt om den.
nogen som der ved hvor man kan købe den?? er det føtex, en vinhandler eller?
tilføjet af mettemokke
Irma
har den vist nok.
God date
tilføjet af marianne82
håber det hjælper dig lidt
hejsa du kan få asti i næsten alle butikker lige fra føtex til 70 kr til netto hvor den kun koster 35 og er jo helt den samme slags så hva der ligger tættest på dig
tilføjet af bankbh
Asti i netto
Hedder allesammen det samme i butikkerne eller laver de forskellige produkter til hver butik??
tilføjet af anderskulmbak
måske
Hej
Du burde gå ned i en vinhandel og spørge efter en champagne som er sec eller demi sec. Du skal bruge champagne efter som du bruger chokolade. det kan en moscato slet ikke hamle op med selvom det passer godt til jordbær. Og det skal lige siges at Asti Spumante gerne altid er moscato d'asti, bare så i ikke adskiller disse...
tilføjet af Champagne-nørd
Hej Kuller og manden med daten
Medmindre du er sikker på din date rent faktisk kan lide champagne, synes jeg du skal holde dig til Asti´en. Moscato d´Asti er ALTID en sikker vinder - jeg har hidtil ikke mødt én eneste, der ikke kan lide det (faktisk var det oftest en flaske Asti til en 50´er der vandt de smagninger jeg har holdt....hvor der som regel også var champagner til over 500,- på).
Problemet er at champagne ofte er for tørt til folk. Det gælder for så vidt også for det sødere udgaver - sec og demi sec er stadigvæk en (relativt) tør vin*, så man skal ret langt ud på skalaen, før man får noget der kan gå til søde sager. Der melder næste problem sig så. Udvalget af demi sec champagner er mildest talt ringe i DK. Skal det være sødere (dvs. mindre tørt) endnu, så ser det endnu mere sort ud. Doux er f.eks. en type du stort set aldrig ser i dansk handel.
Så kort og godt må rådet være at holde sig til Asti´en 🙂
* Sec er faktisk den franske betegnelse for tør. Champagne går altså fra brut til doux (med flere underkategorier, bl.a. sec). Hvor brut kan siges at betegne "ekstra tør" og doux "ekstra sød". Med andre ord vil den danske beskrivelse af en sec eller demi sec champagne altså være hhv. tør og halvtør.