Først og fremmest tillykke med graviditeten!!
Jeg er nu halvvejs i min, og måtte ligesom dig, læse mig frem til ALT for jeg vidste simpelthen intet om det at være gravid :o)
Jeg holder mig til et par nøglesætninger:
Glem ALT om at spise for 2, det er en skrøne og vil bare give dig en masse overflødige kilo at bære rundt på!
Spis ikke rovfisk. Og ingen fisk fra Østersøen.
Bløde oste som fx brie, skal være pasteuriserede. Det er dem du køber i supermarkedet vist altid.
Kød skal gennemsteges og hvis du rører ved råt kød, skal dine hænder vaskes grundigt bagefter. Det er pga. risikoen for toxoplasmose (slå det op på Google)
http://www.forbrug.dk/erdetfarligt/tema/gravid/
http://www.babyklar.dk/artikler/kost%20under%20graviditeten.htm
Du får også en lille bog hos din læge, når du er til dit første rigtige lægebesøg. Jeg mener det er i 10. graviditetsuge. Den bog er alletiders, og der kan du læse hvad du helst bør undgå.
Kål har jeg ikke haft gener af, men jeg skal ikke kunne sige, om man bør undgå syreholdig mad.
Du vil finde ud af, hvad DU har det godt med, din krop vil simpelthen sige til og fra og du kan lige så godt begynde at lytte til den nu, for i løbet af de næste måneder, vil den fortælle dig rigtig mange ting :o)
Ellers så er det en rigtig god idé, at melde dig ind i Netdoktors babyklub, eller net-baby som en anden nævner, for der vil du møde ligesindede som har præcist de samme spørgsmål som dig, samt 2. 3. og 4. gangsgravide, der gerne deler ud af deres viden. Tag den viden du FØLER du kan bruge, og sorter det andet fra.
Nyd den tid der kommer og lad være med at gøre din graviditet til en sygdom.
Knus fra Anne (der er helt vild med at være gravid) :-D