Det hedder sig at der er mangel på arbejdskraft - det hed det sig også, da jeg var langtidsledig akademiker, men der var flere hundrede ansøgere hvert sted jeg søgte.
Heldigvis er det så endt med at jeg har fedt job pt. som jeg fik gennem nogen venner, men det er i en helt anden branche og jeg kom kun i job, fordi jeg har nogle meget initiativrige kammerater - ellers havde jeg fortsat været fucked.
Men man bør spørge arbejdsgiverne: Hvis I har mangel på folk og ikke kan finde dem, fordi de allerede er i arbejde, så må I tage og optræne nogen af de ledige. Det sker faktisk fx har shipping- og finansbranchen traineeprogrammer for akademikere som gerne vil ind i deres brancher. Og Hvis I ikke gør noget lignende, jamen så får I ingen medarbejdere.
Det tænker mange arbejdsgivere sikkert over, men fx har vi i et lille selskab haft 5-6-7 ledige på prøve og fyret hurtigt igen. De er simpelthen for dyre at træne op - og de flest af dem skal bruge enormt meget træning, hvis de nogensinde skal kunne leve op til de krav, vi stiller.
Det er egentlig det som er problemet for mange arbejdsgivere tror jeg. Man kan muligvis godt omskole fx en ledig jurist til at udføre et salg og marketingjob, men spørgsmålet er, hvor mange man tør satse på for at finde den medarbejder der tjener hele indsatsen hjem igen - helst indenfor et halvt års tid.
Der mangler simpelthen et overskud af ledige medarbejdere med de rette kvalifikationer, og der er ikke nok at tage af, som kan indtage de pladser.
Det er stærkt overdrevet at tro, at der er ufaglærte jobs nok til alle ledige uanset alder og baggrund. Jeg kender ingen arbejdsgivere som mangler ufaglærte billige unge mennesker. Men der mangler masser af andre faggrupper vel at mærke med uddannelse og erfaring. Ikke ufaglærte og nyuddannede generelt.
Så det korte af det lange er. Arbejdsmarkedet står ikke til rådighed for mange ledige. Der er ikke vilje til at satse de ressourcer der skal til, fordi det ikke kan betale sig. Og mange ledige er slet ikke klar til at indgå i de ledige jobfunktioner pga. manglende uddannelse og erfaring. Også selv om de faktisk ville.
tilføjet af Milletøsen
Det lyder bekendt ja
Jeg har ikke sat mig ind i området, men det virker til at rigtig mange ressourcer i beskæftigelses politikken kunne udnyttes bedre, og det er da uforståeligt at man ik gør det.
Har du nogle konkrete eksempler på hvor det bare ik er godt nok, og nogle bud på løsninger?
tilføjet af cand.comm38
Mit bud er en ændring af skattepoltiken bla.
Altså hvis man lagde mere skat over på virksomhederne og mindre i personskatter så ville det være meget billigere at ansætte folk og træne dem op. SÅlænge lønninger er dyre og derfor dyrt at træne folk op til en ny stilling, så vil man være ekstra forsigtig med at ansætte folk som man ikke er sikker på kan løse opgaven.
Og så skal der satses på omskoling til de brancher, hvor der er brug for folk. Og så bør man også tænke nyt. Altså de folks om render rundt derude har jo nogen ressourcer som åbenbart ikke lige passer ind i det eksisterende system. Måske skulle man lave systeme om, så de også kunne bidrage med deres ressourcer. Fx har man i Odense lavet et projekt, hvor kontanthjælpsmodtagere tilknyttes et kommunalt vikarbureau og så kan arbejdsgivere så rekruttere derfra til småopgaver der godt kan vente lidt, hvis ole bent ikke lige dukker op dne rigtige dag. Problemet er bare at De kun får 60 kr, i timen, og det er jo for lidt, synes jeg, men de er måske heller ikke mere værd?
tilføjet af Bimmer ILP
Lønningerne er ikke høje
Firmaer bruger rask væk vikarer fra
bureauer til 200 kr. i timen. De kan
ikke engang være sikre på, at vikaren
har en faglig uddannelse.
Er du klar over, hvor meget vikarbureauerne
omsætter for i Danmark om året?
tilføjet af cand.comm38
Nogen bruger vikarbureauer til 200 i timen..
især hvis de har brug for kort og mellemuddannede. Men pointen er at det er for dyrt at ansætte de ledige som ikke er 110% pct. parat til at gå i gang og tjene sig selv hjem fra dag ét. Jeg forestiller mig ikke en løsning, hvor lønmodtagerne skal gå ned i løn slet ikke, men hvor beskatningen flyttes over som en del af virksomhedernes omsætning - så kunne coca-cola og aldi m.m. jo også bidrage til velfærdstaten mod deres vilje. De betaler jo ikke skat og har aldrig gjort det i danmark.
tilføjet af MartinXD
Man kunne også
Som jobsøgende tilbyde sig selv med løntilskud de første 6 mdr... det plejer at interessere arbejdsgiverne idet de får "halv pris" under oplæring.
Jeg er selv langtids ledig - enten helt eller delvist. Og istedet for at bruge pengene på få mig i job bruges de på at forsørge mig og på de "private aktører" såsom AOF og lign i forbindelse med aktiveringer og des lige.
Jeg har sendt tonsvis af ansøgninger afsted og her taler vi mere end 300. Bevares jeg har da også været til nogle samtaler, men her hvor jeg bor er der tilsyneladende ikke job til en faglært salgsassistent med et 10-tal ved fagprøven.
Så jeg har brugt hele sommeren på at køre aviser!
Endnu værre er det når man fx har været til samtale og går og venter på et svar.... så sker der intet! Så vil nogen sige: så ring da og spørg! Men nej. Hvis de end ikke kan ringe/skrive desværre vi fandt en anden, så er det ikke et sted jeg ønsker at arbejde alligevel.
Arbejdskraft manglen er totalt FAKE.
tilføjet af tidligere langtidsle
Erfaring erfaring erfaring
Umiddelbart kunne et job m/løntilskud jo være en måde at komme i gang på, og dermed blive lært op uden at det koster arbejdsgiveren så meget. Meen dels er der nogle (især offentlige) arbejdspladser, der lukrerer på den ordning - de "ansætter" een og så er man der, perioden bliver evt. forlænget, men fører IKKE til fast ustøttet arbejde!!
Eller, i det private, kan man risikere at arbejdsgiveren tænker, når man tilbyder sig på den måde, at man så ikke er/bliver sin løn værd, og så tør de måske slet ikke ansætte dig.
Jeg har også prøvet at tilbyde mig selv helt gratis i 4 uger, for at arbejdspladsen kan se mig an (ufaglært arbejde), men de ville overhovedet ikke have mig, når jeg ikke havde erfaring indenfor det pågældende arbejdsområde. Hallo, det var jo derfor, jeg ville prøve det, for at se om jeg kunne klare arbejdet og om de kunne blive tilfredse med mig.
Men erfaring, erfaring, erfaring er mantraet. Man skal helst være nyuddannet mand med mindst 10 års erfaring, så de slipper for alt der hedder oplæring og barselsorlov eller børns første sygedag. . .
Forkælede arbejdsgivere!!
tilføjet af cand.comm38
Løntilskud er noget fis..
Læste en statistik der sagde at job med løntilskud i det offentlige kun giver fast job til 7% af de ledige. OG tilmed så er der ikke tale om et løntilskud, man får de sædvanlige dagpenge for at arbejde 32 timer om ugen. Det private giver rigtige penge oveni og det off. små 60 kr. pr, time, så der for man rigtig løn, men man betaler altså halvdelen selv, da løntilskuddet bliver trukket fra ens dagpengeperiode.
Jeg er lidt chokeret over, at de ikke engang ville have dig i fire uger gratis på prøve!!! Nu er det jo kun ét sted, men alligevel så eksemplificerer det jo den situation som jeg taler om. Arbejdsgiverne vil simpelthen ikke benytte sig af den tilgængelige arbejdskraft under nogen omstændigheder, fordi det ikke kan betale sig.
Vi er selv stoppet nu med at ansætte. Vi kan ikke finde nogen som er gode nok - og så kan de være nok så gratis og ivrige efter at prøve at arbejde for os - de skal være pissedygtige fra dag ét, da de ellers udhuler vores ry for dygtigt kvalitetsarbejde.
tilføjet af MartinXD
90% enig...
Mange - især offentlige - steder misbruger det system. Jeg tænkte nu også mere på det private hvor selv har været under den ordning, og det fungerede sådan set udemærket - indtil firmaet gik konkurs ;(
Og ja det er et helvede at søge job hvis man har småbørn, hvilket jeg har!
Men jeg må jo så bare tage de "slagsmål" der uden tvivl kommer både med a-kasse og jobcenter og gå og vente på et job. Ifgl www.jobnet.dk findes der hele 2 "hotjobs" inden for min geografiske rækkevidde. Underligt nok når jeg bor i fårevejle mener jobnet at Djurs er en nabokummune???!?! Havde de regnet med at jeg skulle køre 2 timer på knallert og sejle frem og tilbage over Kattegat hver dag, og endda kalde det et "lokaljob"???
Ja jeg savner sgu ord...
tilføjet af MartinXD
Ja og nej
I det offentlige er det ren og skær slaveri, ja. Men det fungerer noget bedre hvis man selv henvender sig til et privat firma.
INGEN er "pissedygtige" fra dag 1! Der vil altid uanset jobtyper være en lang række rutiner osv man skal lære at kende inden man kan yde optimalt!
tilføjet af prinsesse-molzen
hej
Hehe, ja har lagt mærke til når jeg selv søger
at djurs kommer frem , det lidt mærkeligt.
men hvis du stadig søger et job , skulle det ik være så svært at få et i et supermarked.
der mangler de alt muligt :)
bor selv i hørve.
tilføjet af cand.comm38
2 timer er i overkanten..
synes jeg, faktisk synes jeg 2½ time burde være max. man forventer at folk påtager sig i transport alt i alt hver vej. Men ét problem med de ufaglærte som faggruppe er at de ikke søger ret langt væk. De foretrækker lokalområdet, men der render en del ufaglærte ledige rundt i nordjylland som fx kunne tage job i midtjylland, men de søger dem ikke, fordi de ikke ligger lige om hjørnet. Noget andet er at jeg selv hader at pendle og kun søger jobs i kbh - helst i centrum🙂Heldigvis arbejder jeg hjemmefra 100% af tiden som selvstændig konsulent :)