Hej alle,
er der nogen kan kan forklare mig hvorfor at der skal nødder på alt winerbrød?
Jeg har allergi og for en del ting efterhånden og nødder er ret hårde ved mig, men hvorfor skal der nødder på alt. man kan snart ikke købe noget som helst uden der er nødder i eller spor af nødder.
Mit lille opråb er bøn tril alle bagere om at lade være med at komme nødder på alt, vi er nogen som ikke lige kan tåle nødder men godt kan lide et godt dansk friskbagt stykke winerbrød.
tilføjet af gittedorte
Det er noteret
Som bagerfaglærer har jeg taget dine ord til mig.
Der skulle vel ikke være noget i vejen for at undlade nødderne på en del af wienerbrødet. Bager"jomfruen" kan jo bare spørge "med eller uden nødder"
Hilsen Faglæreren
tilføjet af jensen med allergi
Det er jo nødder på
Jo hvis det bare var så nemt, men sådan er verden jo bare ikke.
De forskellige bager som der, har stort set alle nødder på deres winerbrød, nu har jeg så også set snegle med nøddeflader på, det næste er vel at chokoladebollen også lige skal have nødder på.
Men det ville da være rigtig dejligt hvis der lige var en mulighed for at kunne få noget uden nødder.
Jeg vil da se frem til at det vinder frem hos bagerne og så kan man jo tillade sig at købe noget rigtig dansk friskbagt bagerbrød med hjem
tilføjet af buhda
nødder er også i chokoladen
Hejsa,
Jeg har meget slem madallergier, så jeg kan sagtens følge det problem mht nødder på kagerne.
Jeg har nævnt det til min lokale bager, men han var absolut ikke lydhør.
En anden ting er, at hvis man ikke kan tåle nødder, så skal man også passer på chokolade, for det kan indeholde spor af nødder og derved give en allergisk reaktion.
Det jeg nok mest efterlyser hos en bager er en ordentlig indholdfortegnelse. For de søde ekspeditriser aner ikke noget når man spørger.
Lidt surt at man i dagens danmark ikke kan få ordentlig besked hos den lille bager og derved er nød til at handle i de store supermarkeder.
Lige en lille tanke.
buhda.
tilføjet af tovebremer
Jeg kender hele rumlen selv
Jeg har i mange år lidt af nikkeleksem og gør det stadigvæk, men i 1993 kunne jeg pludselig ikke få luft, næsen lukkede, øjnene løb. Alt dette stod på i 9 mdr. (jeg lød som een, der var godt pløret fra morgenstunden!) blev undersøgt hos egen læge, fik taget 17 blodprøver, disse negative. Opsøgte så en ØNH-specialist, som tog en allergitest på armen, samt 3 specielle blodprøver. Testen slog overhovedet ikke ud, men de 3 blodprøver viste, at jeg hyper-hyper allergisk overfor NIKKEL i MAD!! Jeg kan varmt anbefale dig at købe bogen "nikkel i miljø og mad" af Niels K.Veien og marianne weiss, (Krop og Kemi). Den har hjulpet mig utroligt. Det har også gjort, at jeg til dgl. passer en del på, hvad jeg putter i munden, men jeg er kommet så langt, at jeg nu kan spise risallamande!! med mandler i (dette er min livret) og det gør jeg 2 x årligt, kan også en enk.gang om ugen købe en god kage.Nikkel bliver målt i mikrogram ("my") pr.100 g levnedsmiddel) og man må som nikkelallergiker højst få 250 "my" dgl.jeg kan dog indimellem godt "tåle" 3-400 "my", så passer jeg på de næste dage.
I bogen står der hvor mange "my" der er i de forskellige fødevarer.
God appetit, det er ikke så slemt, som det lyder.
Køb dig en en lille diætvægt til madvarerne.
tilføjet af meat_loaf
God ide´
... opfordringen er givet videre til byens bager.
tilføjet af dejavu
en ide
Jeg må heller ik få nødder, så jeg spørger sommetider en lille købmand der har brødudsalg, om de vil bestille en stang uden nødder. Det kan altid lade sig gøre.
Eller prøv at spørge bageren om han ikke til i morgen vil lave en uden til dig. Det må kunne lade sig gøre at bestille en.
Håber det lykkes dig
mvh. a-dejavu.
tilføjet af tila
kan ikke lide nødder
så alene af den grund synes jeg det er irriterende med den nøddefetish bagere/befolkningen har udviklet. Men din bøn er dog langt mere reel end min :0)