Jeg købte en pose Jasmin Ris i Lidl, og der står der på pakken, vand i - og ris i, kog under svag varme i 10 minutter.
yeah - right.
10 Minutter - så var de STEN hårde, og klistret i bunden, hvordan koger I så jasmin ris ordentlig så de bliver bløde og gode ...ligesom i restauranten? ;)
På forhånd tak.
tilføjet af dulkis
Jeg tager
- En kop ris til to kopper vand, i en gryde, efter at have skyllet risene ganske grundigt igennem i et dørslag. Lader risene koge op(endelig med låg på) når de er i kog, slukker jeg komfuret, men lader dem stå på restvarmen den tid det tager at tilberede resten af middagen. Så har de den perfekte temperatur og konsistens.
- Hvis du skal have langtidstegt and til, holder den nok ikke, men udgangspunktet er mindst 30 min på eftervarmen.
tilføjet af aroe
Jeg køber...
Dem altid i en pakke med 4 kogeposer, og så 10 min, det virker altid her
Bon apetite'
🙂[s] ;-)
tilføjet af Gastronom
Det er ingen videnskab
Du har heller ikke læst det ordenligt !!!
1 - Først sætter du vandet til at koge... heller for meget vand end for lidt...
2 - Når vandet koger tilsætter du ris og salt, røre et par gange rundt, og lader det koge ved svag varme 10min
3 - Derefter hælder du det vand der er for meget fra, røre lidt rundt og lader dem trække ca 1-5minutter
4 - > ÆD !
Ellers så køb en ris koger... de er ret smarte !
tilføjet af Bimmer ILP
De kinesiske eksperter
1. Risene vaskes indtil vandet er klart
2. Vand tilsættes indtil det dækker 2 cm over risene
3. Kom risene i kog.
4. Sæt temperaturen ned, så de kun lige simre.
5. Lad risene koge i 20 minutter.
6. Fjern gryden fra varmen, og lad dem stå yderligere 10 minutter.
7. Løsen risene med gaffel eller et par kinesiske spisepenne. http://chinesefood.about.com/cs/cookingbasics/ht/steamrice.htm
God appetit!
tilføjet af MadNoob
Skal man så...
...røre risen i løbet af de 10 minutter?
...Skal de under låg?
?
tilføjet af Gastronom
Ja men
Desværre er det ikke samme ris art, det kan jeg se på kogetiden !
tilføjet af Bimmer ILP
Det er i og for sig ligegyldig
Han skal følge opskriften på bagsiden af posen, hvor
der står en udførlig beskrivelse...
tilføjet af Gastronom
...
Nej det ikke nødvendigt at røre i løbet af de 10min
Du kan godt bruge låg, det vil hjælpe med at oprette varmen, hvis du bruger det mindste blus/ trin din stegeplade har.
Men det vigtigt at du bruger låg til sidst, når de trækker for at varmen ikke forsvinder alt for hurtigt.
tilføjet af Gastronom
jaa
Iøvrigt smager de her ris som slik !!!!
Hvis man køler dem af og pakker kød eller grønt ind, som em lille "bolle" .... mums.
tilføjet af jetpost
de skal vaskes
skylles så der ikke er mere hvidt vand. Så skal de koges efter foreskrifterne. Jeg tror at du har glemt at lade dem stå med låg de sidste 1 min.
tilføjet af svag ild
dumhed uden grænser
alle kokke lærer af erfaringen, læretiden er kun en begyndelse, så brug din sunde fornuft.
risene skal have 3 gange så meget vand som rismængden, og når de er i kog skal de kun lige simre, hvis ikke du allerede har en tynd stålplade så køb en trekant hos en smed på ca. 3cm mindre end din kogeplade, og læg den unnder når risene koger.
mange har også problemer med at pille kogte friske æg, hæld lidt eddike i vandet, og skallen falder næsten selv af, efter afkøling og rystelse af æggene i kasserollen.
tilføjet af Bimmer ILP
Du fortæller sandheden...
Hvis du har en faglig uddannelse som kok, så
har du overset et eller andet på Hotel- og
Restaurantskolens uddannelse!
Hvis du bruger så meget vand, så spilder du
virkelig en masse energi på at koge vandet.
Desuden smider du alle vitaminerne i vandet
direkte ud i kloaken...