SuperDebat.dk > Politik & Samfund > Samfundsproblemer
12tilføjet af disputator
Hvornår kan man købe et produkt der er ærligt???
Nu kan man ikke købe svinekød, da svineproducenterne åbenbart ikke behandler sine svinebesætninger ordentligt ifølge DR Kontant
Og undskyldningen er at forbrugeren ikke vil betale for det…. Nej det er ikke rigtigt, forbrugeren har bare ikke den viden der skal til…
Pris og kvalitet hænger ikke sammen! Hvis du betaler mere for kødet, stiger profitten hos producenten, men det er tvivlsomt at dyrene får en bedre behandling!
tilføjet af Anonym
Jep
det forholder sig nemlig sådan, at DR Kontant altid har ret, at der kun er een side af en sag og at alle der opdrætter grise kommer i helvede...!!!!
tilføjet af Gitte...
Du har ikke ret.
Der er ingen der er i tvivl om, at kyllinger lever et miserabelt liv og dog bliver der solgt masser af tilbudskyllinger. Der bliver solgt masser af discount-æg på trods af at burhøns har været et kendt fænomen i mange år. Så det er ikke uvidenhed, der får folk til at købe disse varer. Det er nærighed. Meget få forbrugene vil betale for bedre dyrevelfærd.
tilføjet af disputator
Du har en pointe, Gitte!
Att.: Anonym
Kontant har ikke altid ret, men hvis man så udsendelsen, var der meget håndfaste beviser!
Att.: Gitte
Du har en pointe, personligt kunne jeg ikke drømme om at købe andet end økologiske æg. Når vi skal købe evt. en kylling er det ikke nemt at finde en frilands/økologisk kylling i et supermarked! Så har supermarkedet også et ansvar. Selvfølgelig tager hovedparten nok stadig det billigste, men jeg som forbruger kan åbenbart ikke stole på,at pris og kvalitet hænger sammen.
tilføjet af Anonym
tak for svar...
jeg troede lige at din holdning til kontant var, at det var 100% fakta og altsammen var relevant... [:|] min holdning til kontant er at det er 90% underholdning/dramaserie og 10% samfundsrelevant/public service.
hvis du vil læse mere til denne debat: http://www.dr.dk/dr1/kontant/2010/10/26142813.htm#id185977
der står mere end rigeligt med holdninger fra den ene og den anden vinkel!
og landmandens fremstilling af DR (for at få den anden side af historien): http://www.landbrugsavisen.dk/Nyheder/Netnyheder/2010/10/26/LandmandRystendeatvaereikloeernepaaDR.htm
jeg mener at dyr bør behandles retfærdigt, men det er umuligt at give kunder ansvar for noget som helst. dit kyllinge-eksempel er godt; kunder tænker på udbytte/penge, og god samvittighed mætter sq ikke meget! 🙁
ps. du må meget gerne lave 2 indlæg? 😉
tilføjet af Læser
Behandles retfærdigt?
Det forstår jeg slet ikke. Hvor spiller "retfærdighed" ind? Skal den hest der sparker sultes eller den gris der bider bankes? Hvad er vi ude i her?
Jeg så udsendelsen og så en selvfed kok står og påstå jeg (sådan følte jeg det) var fucking ligeglad, bare maden ingenting kostede. Han påstod også vi var den befolkning, der bruge den laveste andel af vores indkomst på mad. Det sidste var rigtigt for 10 år siden, men i den mellemliggende har vore fødevarepriser taget himmelflugten, så han er bagefter på det punkt også. Jeg vil nemlig godt betale, hvis jeg så kan få en garanti DER HOLDER, for bedre dyrevelfærd eller bedre kvalitet af det købte, men det kan jeg ikke få og til grin for mine egne penge vil jeg fandengalemig ikke være. Supermarkederne stoler jeg på over en dørtærskel med Dansk Supermarked i spidsen...
Jeg handler ved stalddøren. Ikke brokgrise og lign, der ikke kan sendes på slagteriet men grise der er taget fra og som jeg ved, hvem har fodret og med hvad. Det samme gælder mit kalvekød og kyllinger og æg. MEN det bliver sværere og sværere.
tilføjet af pouljoergensen
Jeg har selv prøvet
At lave ordentligt svinekød, altså grise uden tilsætningsstoffer Osv, og det er et stort arbejde, og det arbejde vil DU ikke betale for, så derfor bliver du nød til at nøges med "pap" grise, også er den ikke længere.
For kvaliteten og prisen hænger 100% sammen, DU får hvad DU betaler for, og ikke en "dyt" mere, ked af det, men sådanne er livet altså.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af Læser
Gid det var så vel
Det er det ikke. De tager røven på os. Hvem pokker siger, det ikke må være et stort arbejde at fremstille mad? Syg indstilling.
tilføjet af disputator
Pris contra kvalitet
Desværre har jeg efterhånden fået det billede af den danske fødevarer industri, at kvaliteten ikke følger prisen!
Eksempel: Et rugbrød!
Prisen på korn stiger, netto vægten i rugbrødet falder med 10% og prisen stiger med 3%
Så falder kornpriserne, og vægt og pris på rugbrødet forbliver den samme….
Hvem høster fortjenesten?
Problemet er at vi dansker åbenbart er blevet vænnet til at betale for meget!
tilføjet af pouljoergensen
Ja men nu kan man ikke bare lige
Overføre det Eks på grise, jeg kan i dag gå ud og købe en levende slagtegris for Ca 750-Kr "Orange" selvfølgeligt, men tager jeg et stykke jord og hegner det ind, og sætter 10 små pattegrise ud i det "fri", og lader dem leve et sundt og et godt liv til de er blevet slagtestore, så kan du selvfølgeligt godt komme og købe en af dem, men helt ærligt, vil du give 2.500-Kr for sådanne en gris, jeg tvivler, selvfølgeligt er der nogen det vil/kan, men det er et mindretal af Danskerene der kan/vil, husk på der er skat på det at leve i dag i Danmark.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af disputator
At betale ved kasse 1.
Hvis prisen er udregnet fra at en mand skal passe den ene so, er din udregning sikkert korrekt, men hvis det drejer sig om en større produktion, vil prisen også være ned ad gående.
Jeg er faktisk villig til at betale betydeligt mere for mine varer, men som tidligere omtalt hænger pris og kvalitet ikke sammen!
Min oplevelse med eksempelvis indkøb af frilands / økologisk kylling, viser at de der vil betale, ikke kan købe!
tilføjet af pouljoergensen
Næhe?, ikke rigtigt.
Den pris på mine grise på 2.500- Kr, det var uden Arb.løn, de fik Øko-kost, overhovedet ingen tilsætningsstoffer, også sker der noget uhyggeligt, de løber rundt og leger, de bevæger sig, og de tager ikke på at det, så de skal leve meget længe, og de skal havde noget mad hver dag aligevellet.
At det så bliver en betydeligt bedre "flæskesteg" de laver, det er noget andet, men prisen?, jeg havde de grise for sjov, men det har dem der skal leve af det altså ikke, de er nød til at tjene penge på det.
Jeg havde også ænder (moskus ænder), de gik frit på Ca 10 tønderland/eng, de passede sig selv, de blev ikke så store, men der var intet fedt på dem, en and på 1½ Kg svarede til en "maskin"and på Ca 3½ Kg, og smagen var en oplevelse i sig selv, men, dem kunne jeg sælge for 250-350-Kr Pr stk, og de lå på Ca 2- 4 Kg stk., dem ville folk gerne give 100-Kr pr Kg for, men en gris på Ca 75 Kg ville de ikke give 2.500-Kr for.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af disputator
Du har givet stof til eftertanke!
Vi har haft en spændende debat hjemme, hvor meget er JEG villig til at betale, og er ikke kommet til en fornuftig løsning! FORDI, -det ikke er muligt at købe et helt svin og forarbejd det, opbevarer det- altså den praktiske håndtering!
Men Kr. 2500 / Kg 75 = 33,33 kr. pr kilo + en evt. fortjeneste skræmmer mig ikke! Og ja så er der et svind på forarbejdning.