Jeg elsker fiskefrikadeller
Men efterhånden er fiskefarsen blevet så dyr at det er ren hurramad og kun noget der bliver købt først på måneden, men så faldt jeg over en fantastisk og rørende billig løsning.
TUN FRIKADELLER
2 dåser tun i vand eller olie (ca. 185 g)
1 æg
1 groftrevet zittauerløg (ca. 1/2 dl)
1 lille finthakket fed hvidløg
1 dl frisk, hk kruspersille
1/2 tsk groft salt
friskkværnet peber
3 spsk rasp
1 dl væde
smør eller olie eller margarine til stegning.
Hæld vand/olien fra tunen. Kom den i en skål og del den fint. Rør æg, løg, hvidløg, persille, salt og peber i. Tilsæt væde og rasp. Rør farsen godt sammen og stil den tildækket i køleskabet i ca. 1/2 time. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg 8 store eller 12 mindre frikadeller ved jævn varme i 12 min. - vend dem af og til.
Frikadellerne kan også placeres i på bagepapir i ovnen og steges ved 200 grader i 25 min. Vend dem når halvdelen af tiden er gået.
De smager fantastisk som middagsret med nye kartofler reven gulerodssalat og remolade eller på rugbrød.
TUN FRIKADELLER
2 dåser tun i vand eller olie (ca. 185 g)
1 æg
1 groftrevet zittauerløg (ca. 1/2 dl)
1 lille finthakket fed hvidløg
1 dl frisk, hk kruspersille
1/2 tsk groft salt
friskkværnet peber
3 spsk rasp
1 dl væde
smør eller olie eller margarine til stegning.
Hæld vand/olien fra tunen. Kom den i en skål og del den fint. Rør æg, løg, hvidløg, persille, salt og peber i. Tilsæt væde og rasp. Rør farsen godt sammen og stil den tildækket i køleskabet i ca. 1/2 time. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg 8 store eller 12 mindre frikadeller ved jævn varme i 12 min. - vend dem af og til.
Frikadellerne kan også placeres i på bagepapir i ovnen og steges ved 200 grader i 25 min. Vend dem når halvdelen af tiden er gået.
De smager fantastisk som middagsret med nye kartofler reven gulerodssalat og remolade eller på rugbrød.