Hej.
Jeg kan se, at anden debattør har fået svar på, at man skal søge 4 jobs pr. uge iflg. Hjorten.
Hvad menes der så med dette link: http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2008/02/14/155909.htm?rss=true ?
Og har nogen været ude for, at skulle dokumentere deres ansøgninger, eller stoler A-kassen på, når man siger, at man har søgt X antal jobs ?
Håber nogen vil svare mig, da jeg skriver op på et skema, hvilke jobs jeg søger og ikke mere for den 25-øre.
Fortsat god lørdag
Ulla
tilføjet af Mureren
Hej Ulla
Det er rigtigt som der står skrevet i avis artiklen. Der er ikke længere noget krav om at vi skal søge 4 jobs pr. uge. Så nu kalder vores 'kære' beskæftigelsesminister det for en vejledning.
Jeg er hjemsendt i en periode, fra i torsdags, pga. manglende tilgang af arbejde. I torsdags da jeg var forbi fagforeningen for at melde mig ledig, fik jeg udleveret et skema "Ærklæring om jobsøgningsaktivitet i anledning af rådighedsvurdering" hvor jeg skal udfylde arbejdsgiverens navn, adresse, ansøgningsdato og hvorvidt henvendelsen til arbejdsgiveren har været personlig, telefonisk eller skriftlig.
Da jeg spurgte hvor ofte jeg skulle søge, var svaret "bare så meget du kan".
Så skriver du ovennævnte oplysninger på dit skema, kan jeg ikke forestille mig andet end at den er god nok.
Hilsen
Mureren
tilføjet af Redaktøren
Helt forkert
Der skal søges, dokumenteret, mindst 4 jobs om ugen.
Man skal også til regelmæssige samtaler, hvor alt skal dokumenteres.
Frihjul, det er noget man har på en cykel.
tilføjet af Ulla-Jensen
Forskelligt
Hej redaktør.
Jeg spurgte i A-kassen, om de ville se mine afslag, og jeg fik den besked, at dem måtte jeg godt smide væk.
Håber da det er rigtigt.
Ulla
tilføjet af Ulla-Jensen
A-kasserne forskellige.
Måske det er forskelligt fra A-kasse til A-kasse.
tilføjet af Redaktøren
Der findes
kun en regel, lov, for alle.
tilføjet af ullalala
hej Ulla.......
det Murer har skrevet er det rigtige svar, det er ikke længre krav men vejledning for tumpen bæskeftigelsesministeren var ikke klar over at det ville sige over en million ansøgninger pr. år og mange arbejdsgivere har klaget allerede at de har modtaget så mange ansøgninger fra folk som ikke har kvalifikationer 😕 men er bange for at miste sin understøtelse,det belaster arbejdsgiverne. nu hyler beskæftigelsesministeren som en stukket gris 😖 med at det kun er en vejledning og ikke krav at søge 4 stillinger om ugen.
du skal søge stillinger men med realisme at du har kvalifikationer for at bestride det arbejde. ladvære med at bekymre dig, søg du bare hvad du skal 🙂
tilføjet af anonym
Kontakt din A-kasse
Tag kontakt til din a-kasse og spørg. Min A-kasse (magistrenes) er hovedrystende overfor kravet om 4 ansøgninger pr uge, men kræver det alligevel af deres medlemmer fordi de er nødt til det.
Det er en vejledning. Men ifølge min A-kasse betyder det, at kravet kun fraviges hvis man går i f.eks fuldtidsarbejde / barsel indenfor en kort periode eller har et handicap som gør, at arbejdsmarkedet er begrænset for en.
Så jeg ved ikke, hvor bogstaveligt "vejledning" skal forståes.
tilføjet af uhanejda
din A kasse har ingen ret
og er forvirret hvis de krever 4 ansøgninger om ugen.beskæftigelsesministeren siger at det er en ingen krav længere, kun ønskeligt
tilføjet af Anonym
Vejledning eller krav
LO meldte ud efter et møde med ministeren, at kravet var trukket tilbage. Det dementerede ministeren straks efter i medierne som "horriblet og utroværdigt".
Ministeren kalder det en vejledning, men siger i samme åndedrag at 4 om ugen må være minimum. Det er hvad A-kasserne skal forholde sig til. Derfor kræver A-kasserne nu 4 om ugen, men vurderer fra sag til sag.
Min A-kasse har meldt ud, at det kun er i meget få tilfæde, at mindre end 4 kan accepteres. Begrundelsen er, at tilsynet med A-kasserne skærpes yderligere og hvis A-kasserne ikke fastholder minimum 4 ansøgninger om ugen, mister de deres offentlige tilskud.
SÅ den "vejledning" holder ikke 5 meter. Det hedder minimum 4 ansøgninger om ugen eller ud af dagpengesystemet. Desværre.
tilføjet af ghhgy
tyuty
hvad så hvis der ikke er 4 job man kan søge på
se her www.checkjobnet.dk
tilføjet af Anonym
Det er ligegyldigt.
Du kan downloade et program, som 1 gang om ugen trykker på "knappen" hos jobnet. Men det har intet med kravet om 4 ansøgninger at gøre.
Du skal udover at bekræftige, at du er jobsøgende hos jobnet 1 gang om ugen søge 4 stillinger. De 4 stillinger om ugen tjekker din A-kasse når du kommer til rådigehdsmøde hos dem hver 3. måned.
tilføjet af Anonym
Hovsa du har jo ret
Hovsa du har jo ret. Jeg kan se, at der er blevet tilføjet en ny funktion, som automatisk sender 4 ansøgninger om ugen.
Jeg tør altså ikke bruge det :-)
tilføjet af arbejder indenfor "sys...
Der skal turbo på jobsøgningen
Det er det, der er budskabet bag CHF krav om jobs.
Den lediges rådighed skal vurderes individuelt - dvs. en kvalitativ vurdering og ikke en kvantitativ vurdering.
Nu er det bare sådan, at det kvantitative er meget lettere for medierne at forholde sig til - det er også dejligt simpelt for den ledige. Hvis jeg har de fire er alt godt, ellers må jeg ryste i bukserne. Men den individuelle vurdering kan en avis jo ikke skrive på forhånd.
Der er ingen der får frataget ders dagpenge udelukkende fordi, de kun har søgt 50 jobs i stedet for 52 jobs på 3 måneder. (3 måneder = 13 uger. 13 x 4 =52).
Har du søgt det samme job 52 gange, ja så ryger dagpengene sku' nok.
Hvis du gør hvad du kan for at komme i job igen, så er der ingen problemer. Det betyder også at søge job, som måske ikke lige er drømmejobbet. Der er så sat en vejledende grænse på 4 jobs om ugen.
Når du så har fået et job, kan man jo så stadig søge efter drømmejobbet.
Det er det, der lægges op til.
Akasserne stoler selvfølgelig om udgangspunkt på deres medlemmer. Udover det er ville det være administrativt umuligt at skulle krydstjekke med arbejdsgiverne for hvert enkelt job. Jeg tror ikke, at arbejdsgiverne holde arkiv på, hvem de har sendt afslag til.
Jeg vil dog ikke afvise, at en akasse tjekker op, hvis den enkelte giver anledning til det.
Det var så reglerne - om man kan lide dem eller ej, gør faktisk ikke nogen forskel. Der er stadig de regler, som man skal forholde sig til.
Testen af dette indlæg er ikke myntet på dig Ulla, men bare nogle generelle betragtninger .
Den største pille at sluge for mange er, at der er krav om, at der søges job, som man er for stolt til at tage. Jeg er klar over, at jeg nok får grimme kommentarer med på vejen, men det er nu engang det det drejer sig om.
Den nyuddannede siger: Jeg har altså ikke læst i x antal år for at sidde i Netto.
Den fyrede direktør siger: Jeg kan altså ikke leve for en Netto-løn, og det ser ikke godt ud på CV'et
Mureren siger: der er ikke lige gang i byggeriet for tiden, sååeehh..
osv osv osv
Ingen af disse udsagn hjælper!
Der er éns regler for alle. Der diskrimineres ikke. Den nyuddannede, exdirektøren og alle andre ledige, skal gøre hvad de kan for at komme i job igen. Ikke et specielt job, men bare job.
På den måde er det en forsikring som alle andre. Du skal begrænse skaden mest mulig.
Dette er spillereglerne - uanset om vi kan li' dem eller ej.
tilføjet af Anonym
Du skriver
Du skriver:
"Der er éns regler for alle. Der diskrimineres ikke. Den nyuddannede, exdirektøren og alle andre ledige, skal gøre hvad de kan for at komme i job igen. Ikke et specielt job, men bare job.
På den måde er det en forsikring som alle andre. Du skal begrænse skaden mest mulig."
Reglerne er ens for alle, det tror jeg de fleste arbejdssøgende er klar over.
De ledige diskriminerer sjældent i deres ansøgninger, for at bruge dit eget ord. Systemet er fyldt med kontrol og mistro, de færreste sidder i det frivilligt. Til gengæld diskriminerer arbejdsgiverne groft.
Nu kan jeg kun tale på akademikernes vegne. De søger faktisk (surprise) udenfor deres eget uddannelsesområde og arbejde som er "under niveau" eller ufaglært. Men gæt engang....de bliver ikke ansat 🙂
Det er fordom, at akademikerne sidder og venter på det ene PhD opslag der kommer om året. Det er fakta, at akademikerne diskrimineres på store dele af det danske arbejdsmarked.
Hvad hjælper det at svinge pisken over de ledige akademikere, hvis man samtidig ikke "svinger pisken" over det arbejdsmarked som skriger på arbejdskraft, men ikke vil ansætte ledige som kræver lidt mere end 1 uges introduktion til nye arbejdmetoder?
Jeg synes ikke det nytter noget kun at hælde galden udover de ledige. Der er også et arbejdsmarked som kunne trænge til en opstramning og et nyt syn på arbejdskraften. F.eks kunne man som noget HELT nyt forsøge at ansætte folk som har været ledige i et stykke tid i stedet for KUN at rekruttere fra den bestående arbejdsstyrke.
tilføjet af arbejder indenfor "sys...
Hej "anonym"
Jeg synes ikke, at jeg har hældt galde ud over de ledige.
Jeg har bare klart og tydeligt beskrevet de regler, som ledige er nød til at forholde sig til.
Jeg starter der, hvor jeg er enig med dig.
Du skriver:"Systemet er fyldt med kontrol og mistro, de færreste sidder i det frivilligt."
Jeg er helt enig med dig i, at al denne kontrol kan opleves som mistro. Og jeg har heller aldrig snakket med en ledig som sagde: Juhuu jeg er på dagpenge.
Du skriver: "Hvad hjælper det at svinge pisken over de ledige akademikere, hvis man samtidig ikke "svinger pisken" over det arbejdsmarked som skriger på arbejdskraft, men ikke vil ansætte ledige som kræver lidt mere end 1 uges introduktion til nye arbejdmetoder?"
Også her er jeg helt enig - DA og DI smager jo ikke i samme grad "pisken", og der er heller ikke udsigt til, at det kommer til at ske.
Du skriver: De (akademikerne) søger faktisk (surprise) udenfor deres eget uddannelsesområde og arbejde som er "under niveau" eller ufaglært. Men gæt engang....de bliver ikke ansat 🙂"
Det billede kan jeg ikke genkende. Jeg har da kendskab til mange akademikere som har fået arbejde "under niveau".
Vi har i øjeblikket en rekordlav arbejdsløshed (2,1%) og det er altså ikke akademikerne der fylder mest op i den statistik. Der er andre grupper som også påkalder sig diskrimination (bl.a. de ældre), så hvis alt det var rigtigt, ville der jo være mange flere arbejdsløse. Samtidig kan man bl.a. her på solen læse mange indlæg fra akademikere, som absolut ikke har tænkt sig at søge andet end drømmejobbet.
Så når du skriver, at "det er fakta, at akademikere diskrimineres på store dele af det danske arbejdsmarked", vil jeg hertil svare, at det er en udokumenteret påstand.
Jeg er dog ikke i tvivl om, at det er sådan at du oplever det.
Når alt dette så er sagt, ville det være forfriskende, hvis reglerne for arbejdsløshedsforsikring blev endevendt og ændret.
Fx - hvorfor skal der lige være ens regler for alle? Ledige ufaglærte har altså andre behov end ledige akademikere og omvendt osv.
Samtidig er det ufattelig få, der egentlig "nasser". 99,999% af de ledige jeg har været i kontakt med, vil faktisk allerhelst bare have et job.
tilføjet af Anonym
Vi er nok enige
Langt hen ad vejen er vi enige.
Når jeg skriver, at akademikere disrkimineres på store dele af arbejdmarkedet er det selvfølgelig udtryk for min oplevelse. Men det er også det indtryk jeg får fra de andre ledige akademikere jeg kender - og dem jeg har mødt i forbindelse med kontaktforløb hos anden aktør.
Jeg tvivler ikke på, at der sidder akademikere og KUN søger drømmejobs. Men mon ikke den type også findes hos andre udannelsesgrupper.
Jeg har egentlig ikke lyst til at diskutere situationen som ledig. Jeg synes ofte de ledige bliver skudt ned med påstande om dovenskab og arbejdsskyhed. Men netop derfor synes jeg også det er så vigtigt at fortælle, at den største del af de ledige faktisk allerhelst vil have et arbejde - og gør en stor indsats for at få det.
Men det er som om det ikke rigtig bliver hørt.
tilføjet af Anonym
Ups..jeg glemte
Jeg mener ikke du har hældt galde ud over de ledige. Jeg skrev om ledighedsdebatten generelt. Her, i medierne og alt det man lgger øre til af forargelser når man fortæller folk, at man er arbejdssøgende.
tilføjet af cand scient
jeg tør ikke
lade være med at sende mine obligatoriske 4 om ugen - tænk hvis de tog dagpengene❓Jeg synes det er er KOMPLET hul i hovedet med den regel, og det betyder for mit vedkommende at jeg er nødt til at sende 2-3 proforma-lyn-ansøgninger om ugen, til jobs der på ingen måde er vedkommende for mig. For jeg bruger lang tid på min research til de stillinger jeg kan bestride, og har derfor ikke tid til at gøre det nødvendige arbejde til alle ansøgningerne. Jeg tror på KVALITET frem for KVANTITET, men for nu må arbejdsgivere så finde sig i et læs ikke-kvalificerede ansøgere hver gang de slår et job op. Men husk nu på, at det er dansk industri der har lagt pres på ministeren, så han har strammet kravet til de ledige. Så de er i hvert fald selv ude om det!
tilføjet af anonym
du har meget ret
når du skriver forargelse over det at være ledig. Det værste synes jeg simpelthen er andre folks holdning til mig som ledig.Jeg har søgt alle typer jobs, indenfor mit fag, generelle akademikerjobs samt ufaglærte jos. Og jeg har ikke fået et eneste! Fra de ufaglærte arbejdsgivere får jeg ikke engang et afslag! Hvor fedt er det? Jeg trænger i høj grad til forståelse, mens jeg søger job. For jeg har rent faktisk ikke læst alle de år på universitetet for at blive hverken ledig eller samfundsnasser! Fuck, jeg ville bare så gerne have et arbejde.
tilføjet af Ministerkandidat
Javel Hr. Minister
Er der nogle der kan huske, den Engelske TV serie javel Hr.Minister, var det Hjorten der var minister i denne serie, jeg kan ihvertilfælde, kende ham, han vidste intet om hvad der foregik i samfundet, men føjede sine embedsmænd, og gjorde som de sagde, C.H.J. har fået en raport fra Rigsrevisionen, som er forældet, offentliggjort 6/2 2008 - men hvornår stammer tallene fra, ??? og hvad gør CHJ - han føjer Rigsrevisione, så har jeg da gjort noget, må være hans tanke, så 4 jobs pr. uge, det er kravet til vi arbejdsløse, OK jeg kan da godt finde 4 jobs, jeg kan søge pr. uge, men om det er jobs jeg ønsker, det er så et andet spørgsmål, så er der nogle der siger/skiver, du kan jo altid søge/finde ønskejobbet, senere, hertil må jeg, svare, ja det er rigtigt, men hvis jeg søger et job, og får det, så ønsker jeg at være helt ærlig, da jeg ved, det koster mange penge for arbejdsgiveren, at oplære, nye medarbejder, så søge et job, for at sige op når jeg har fundet det helt rigtige, er ikke lige mig, jeg er ærlig, trofast og stabil, derfor vil jeg nødig påføre en arbejdsgiver, unødige omkostninger.
tilføjet af Ministerkandidat
4 jobs pr.uge
Hej Ulla
Jeg er også meget i tvivl om de 4 jobs pr. uge, prøv at gå ind på Beskæftigelsesministerietes hjemmeside, her kan du finde, et meget uldent, bekendtgørelse, og efter jeg har læst denne, tør jeg ikke andet end, at søge 4 jobs pr. uge.
Og min a-kasse, der ikke er min a-kasse, men en extern operatør, mener ikke der skal dokumenters for ansøgninger, dog har Beskæftigelssesministeriet, foretaget stikprøve kontol, hos a-kasserne, og fundet nogle kritisable forhold, som kan medføre,sanktioner overfor, a-kasserne, og dermed også vi, der er på dagpenge.
Rigtig God Påske
Ministerkandidaten
tilføjet af Tarzan ;)
4 pr. uge - eller 8 paa 2 uger?
Hejsa,
Jeg har lidt samme problem. Jeg har i nogle uger ikke faaet soegt 4 jobs. I andre uger har jeg saa indhentet de forsoemte ved at soege flere jobs - tror I, at det er ok? Eller skal jeg til at snyde med datoer i mine lister?
Har soegt de fleste jobs via jobnet.dk - saa der kunne de muligvis finde ud af min dato-snyd?
Har nogen af Jer erfaring med det?
Er i oevrigt blevet indkaldt til raaighedsmoede efter bare to maaneders dagpenge - var jo i karantaene den foerste maaned (og der behoever man vel ikke soege??).
Ser frem til Jeres svar.
Hilsen "Tarzan"