har fået dette spørgsmål: Kan du få tilført ekstra C-vitamin ved at spise kød (animalsk føde)? Begrund svaret!
- i naturvidenskab på gymnasiet, i anleedning af den afsluttende naturvidenskabs prøve. har ledt forgæves rundt på nettet og grundbogen, og der kommer i ind i billedet. Håber i kan hjælpe mig med at besvare spørgsmålet, da jeg mildest talt er på bar bund
På forhånd mange tak :)
MVH jakob 🙂
tilføjet af Bimmer ILP
Hvis du kigger på næringsdeklarationen
Så er der 0 mg i kød. Fisk har
hellere ikke de nødvendige
enzymer, så de kan producere
c-vitamin.
der er ikke C-vitaminer i animalsk føde. Vi kan kun få tilført C-vitamin via grønsager og solen
tilføjet af tjaaa
nej, men...
hvis du ta'r det fra en anden vinkel - for i tiden var der sømænd og hele besætninger der døde af skørbug (prøv at google skørbug) som er en sygdom der opstår pga af mangel på c-vitamin. Senere var der sømænd som spiste måger/fugle hele (søfugle spiser både fisk og grønt) der derfor overlevede...
tilføjet af Kong Kylie
uha
ja de der ikke ville spise løg døde af skørbug det er det eneste du tager fejl af. Alle skibe havde løg med og de var frit tilgængelige i store mængder og de der spiste løgplanter i rigelig mængde fik ikke skørbug.....læs din historie
tilføjet af tjaaa
jamen hvor du har det fra
at alle skibe havde løg med....? har nu altid hørt at de startede med surkål og senere citron saft...
har du iøvrigt set denne artikel: http://en.wikipedia.org/wiki/Scurvy
jeg citerer: "..Many animal products, including liver, Muktuk (whale skin), and oysters, contain vitamin C."