eller rettere, smager den godt efter optøning? Bli'r den grynet eller...?
tilføjet af dandegn
Selvfølgelig kan man det
Stort set alt kan fryses ! 😉
tilføjet af Cheasy
Jo men
ved godt at alt kan fryses - spørgsmålet går på konsistensen og smagen efter frysning?
tilføjet af Anonym
mælk efter fryning
mælken bliver ikke det samme det bliver ligesom fortyndet mælk med vand i
tilføjet af mirjamumlemus
Ja den kan
...men ryst godt.
Har selv dukket masser af før frosset mælk. Ikke som frisk - men ej hellelr den den store forskel. Ryst godt
tilføjet af Anonym
Blend den efter frysning...
Så ødelægger du næsten alle krystallerne og får vandet ind i den igen, selvfølgelig ikke langvarigt, men virker ganske godt;-). Jeg har nogen gange tilsat lidt vanille til den frosne mælk i blendningen, så det næsten en milk-milkshake;-)
tilføjet af skibs høkeren
mælk kan ikke fryses, det skiller
mælk består hovesageligt af vand, og ved optøning findes der kun en valle tilbage, som er fuldstændig smagløs og skilt.
derfor har alle skibe og diverse baser en såkaldt jern ko, hvormed man kan lave frisk mælk, ud fra kogende vand, mælkepulver og smør fedt.
koen laver en frygtelig larm, men den får de forskellige dele til at samles i mælk, fordi den har en stang med et roterende hoved på, som "pisker mælken sammen i spanden.
derefter er mælken afkølet, og klar til at blive serveret.
man kan også lave kærnemælk, hvis man tilsætter citron, og naturligvis også yogurt, hvis man har det rigtige enzym, ved fremstilling af sidsnævnte, skal spanden stå i vandbad ved ca. 94 grader celsius natten over, og næste morgen har yogurten samlet sig, dog er det ikke så tyk som det man normalt kan købe, men det er fordi at købe yogurt et jævnet med kartoffelmel.
tilføjet af fruppe
Kan det svare sig ?
Bortset fra hvis man har langt til Netto.
Jeg kan huske at min mor tit frøs fløde ned, men hun piskede det let før det kom i fryseren.
tilføjet af Mejeristen
Ja da
Du kan godt fryse "mælk".
efter optøning skal du dog ryste eller blende den godt da det ofte vil være, skal vi kalde det skilt.
I gamle dage da man havde mælk i stedet for "mælk" var det slet ikke noget problem, da kunne mælk fryses tøes op og bruges, men efter man er begyndt at fjerne alt det gode og nyttige fra mælken for at gøre den mere fedtfattig har man ikke kun fjernet masser af de fedtstoffer som gør at mennesker kan udnytte mælken fuldt ud og også tåle den uden tilvænning er det knap så godt.
tilføjet af RiggWelter
Jeg synes ikke, at mælk smager godt
når det har været frosset.
Jeg bryder mig ikke om, at drikke mælk, der har været frosset.
Men det kan sagtens bruges i madlavning.
tilføjet af skibs høkeren
din mor må have pisket fløden med husblas
for den eneste grund til at man kan piske fløden stiv er, at man pisker luft ind i fløden, og hvis det bliver frosset, så fiser luften ud igen ved optøningen.
pisk en ægte citron fromage, eller en anden fromage, og du vil se, at husblas er nødvendigt for ar fromagen ikke skal falde sammen.
de fleste kender kun fromage som et pulver der bliver pisket sammen, og det samme gælder på alle restaurenter her i landet.
bagerne bruger ikke fløde, men et kunstprodukt der hedder ERMOL, det er stivelse fra visse planter og palmer.
desuden bruger de et produkt som mange husmødre desværre også bruger, det såkaldte piske skum, som smager forfærdeligt.
ERMOL kan få flødekager og pyntede lagkager til at se friske ud i ugevis, så få en skriflig erklæring om, at der er brugt ægte fløde.
kontrol af ægte fløde, man tænder en svag flamme under "fløden, og hvis det skiller, så er det ægte, samme fremgangsmåde kan bruges ved såkaldt bearnaise og holandaise sauce, der som regel også er falske.
tilføjet af skibs høkeren
du taler ikke om mennesker generelt
for asiater og grønlændere kan ikke tåle mælk, de har ikke de encymer i kroppen der nedbryder laktosen.
tilføjet af grønland.gl.
i Grønland kan man købe langtidsholdbar mælk.
det kan holde sig i flere århundrede, og smager af H til.
mange trawlere har det ombord, hvis kokken skal lave hvide sauce som bechamel.
man kan også købe fly frisk mælk, men prisen er 22 kr. pr. l. samt flyfragten på sikkert 45 kr. pr. kg.
tilføjet af fruppe
Det gjorde hun ikke
Hun brugte kun den optøede fløde til madlavning.
tilføjet af Læser
Det kan du sagtens
Du skal bare ryste kartonen godt, når det er optøet. Så er der ingen problemer eller smagsforskel.
tilføjet af Læser
Sådan var det på galajerne - men
Du kan altså godt fryse mælk som det laves nu om dage. Ak ja den udvikling. Er det svært at følge med?
tilføjet af fruppe
UHT behandlet ?
Hvis det er den type smager det rigtigt nok ad helvede til, også selv om det er blandet med lige dele chili smager det igennem 🙁
tilføjet af Mejeristen
enzymer
det har vi andre heller ikke naturligt, det er derfor alle skal tilvænnes komælk. Vi bemærker det blot ikke på samme måde idet vi bliver vænnet til det mens vi er så små at det faktisk ikke opdages almindeligvis.
Iøvrigt kan jeg fortælle at både grønlændere og asiater drikker komælk
tilføjet af Cheasy
Tak for svar
Tak for alle svarene - jeg kan se jeg fik sat gang i lidt af en diskussion der...;-)
Nå men jeg laver en 'prøve-frysning' som en foreslog, så må vi jo se!
tilføjet af Dduck
Hvilket århundrede taler vi om?
Det er ihvertfald over 15 år siden jeg sidst har fået maskinmælk...
Nu om dage får vi frisk mælk ombord, og det bliver så frosset ned.
Hvis det får lov til at tø helt op, og bliver rystet lidt sammen, er det fint-fint.
Generelt kan man sige at jo federe mælken er, jo større er chancen for at den skiller.
Forresten, skibshøker, det undrer mig at du ikke nævner svinemælk i dit antikverede indlæg...
tilføjet af Dduck
Forfærdeligt sprøjt....
Jeg kan stadig huske da UHT mælk begyndte at dukke op her i landet.
Der var jo ikke grænser ved fordelene; opbevaring i månedsvis, hvis ikke årevis, uden for køleskabet, og så kunne man slet ikke smage at mælken var UHT behandlet...Det smagte fuldstændig som frisk mælk....
Den sidste påstand havde de såmænd ret i...Det smager fuldstændig som kogt frisk mælk....