4tilføjet af

Kender du situationen?

En stor del af befolkningen har en eller anden gang i livet oplevet angst for at snakke i forsamlinger.
At være bange for at tage ordet i forsamlinger kan dermed blive et alvorligt handicap, som sætter hindringer i vejen for at opnå en god karriere
Taleangst er en form for social angst, og frygten for at blive bedømt negativt af andre, er kærnen i angsten.
Mange tilsyneladende trygge og velfungerende mennesker kan opleve en stor angst, når de skal snakke foran et publikum. De er bange for at rødme, skælve, svede eller stamme - nogen føler at de ikke kan sige et ord, eller de føler ,at de er ved at besvime. De gruer for at stille spørsmål i forsamlinger, deltage i diskutioner eller lægge noget frem for andre.
Det skal så lidt til for at få taleangst. I den sårbare ungdomstid kan det være nok, at man gik i stå i klassen een gang og derved følte at man dummede sig , eller hvis man blev latterliggjort af en lærer.
Er der nogen af jer- kære debattører- der kender situationen?
Personligt bryder jeg mig ikke om at gøre mig bemærket i en forsamling.
tilføjet af

Ja, jeg kender...

...situationen .... naturligvis fra mig selv, MEN mest fra behandlersiden.
Jeg er hypnotisør (www.silvana-hypnose.dk), og har haft op til flere i behandling for socialangst, præstationsangst samt "problemer med at føre en samtale" og det er vidt forskellige ting, der ligger til grund for, at disse mennesker har haft det svært med at stå frem.
Sammenlagt kan dog sige, at de alle er kommet ud af det med max. 2 behandlinger (læs tilbagemeldingerne på min hjemmeside).
Der er håb forude, så bare klø på - i mit perspektiv er hypnose naturligvis vejen ;o)))
tilføjet af

Undervisning

Jeg har selv haft det i "normal" udstrækning, men blev helt og aldeles kureret for det da jeg begyndt at undervise. En meget god øvelse fordi den er selvbekræftende hver gang det går godt.
Min kone som ellers er en supertjekket, højuddannet kvinde, har tilgengæld enorme problemer med det - så meget at hun får karrierer problemer på et tidspunkt, hvis ikke hun gør noget ved det. I hendes tilfælde skyldes det givetvis et barndoms hjem hvor man ikke måtte afprøve sin meninger eller mene noget, medmindre man kunne bevise dem i yderste potens ...
Hilsen
(-:>
tilføjet af

Øvelse gør mester!

Jeg kender alt til problemerne med at tale for forsamlinger, Lisa. Jeg har utallige gange sneget mig udenom oplæg og fremlæggelser alene på grund af frygten for at skulle tale for et publikum.
Jeg har i mange år haft taleskræk, men har i et stykke tid arbejdet hårdt for at lægge det bag mig - og det er nu ved at lykkes!
Jeg har simpelthen kastet mig ud på det dybe vand og øvet mig, selvom jeg har været virkelig, virkelig nervøs. Men det gik jo - hver gang! Jeg kom igennem det, og efterhånden bliver jeg mere og mere sikker. Øvelse gør mester!
Jeg har også været med til at stifte foreningen, 1-2-3 TAL!, hvor mennesker, der har problemer med at tale for forsamlinger, kan mødes med ligesindede og øve sig i at holde tale. Vi oplever fremgang i foreningen, og meget tyder på, at folk har manglet et sted, hvor de kunne øve sig sammen med ligesindede. Altså uden at der reelt er noget på spil.
Hjemmesiden hedder 123tal.dk, hvis det kunne have interesse.
tilføjet af

Taleangst! Ja, jeg kender situationen.

Kære Lisa. Du kan tro, at jeg kender til problemet. I flere år har jeg undervist mennesker med dette problem. Og det er en stor fornøjelse, for det er mennesker, der er meget interessante at høre på, så det er synd, at de/I holder jer tilbage i det daglige.Mit næste kursus løber af stablen den 1.03. Kursets form er undervisning samt udveksling af tanker, følelser og erfaringer med at tage ordet og være på. Man træner sammen med andre (max 6-8), der har samme problem. Det giver erfaringsmæssigt et meget trygt miljø at arbejde i. Undervejs lærer man både at give og modtage konstruktiv feedback. Jeg arbejder blandt andet med video feedback, som til de flestes store overraskelse får selvtilliden til at vokse. Udbytte forudsætter aktiv deltagelse i form af små oplæg af 3-5 minutters varighed hver gang. Du anvender materiale, som du i forvejen er inde i, eller som du alligevel skal sætte dig ind i. Det lyder måske lidt skræmmende, at man skal være i en gruppe, når man nu netop har så stort ubehag ved at tale i en gruppe. Idéen er, at man, ved at blive udsat for det, man er bange for, i små kontrollerede doser, kan overvinde angsten. Det er næsten som at dyrke sport. Øvelse gør mester. Efter få gange oplever de fleste markante fremskridt. Efter fem gange har de fleste fået blod på tanden og begynder at synes, at det er spændende at gøre det, de før var bange for.
Kurset foregår 5 på hinanden følgende tirsdage i marts. Se mere på www.tagordet.dk
Ses vi :-)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.