Hejsa... Er der nogle der kan hjælpe mig - jeg skal lave et kold bord, men hvor meget skal man regne med af pålæg til x. antal personer... 2 skiver rullepølse til hver❓eller hvad. Findes der en god hjemmeside, hvor man kan få lidt viden om kold bord?? Mvh. løvemor.
tilføjet af carmenfreya
Kommer lidt an på
hvor mange forskellige ting du vil have på det kolde bord / buffeten.
Jo flere forskellige ting, der er jo mindre skal du reelt lave af hver slags.
Ikke alle spiser lige meget, eller alle slags.
Kommer også an på om det er folk der generelt spiser meget eller lidt, om det er kvinder der arbejder på kontor, eller store stærke arbejdsmænd som virkelig kan sætte noget til livs.
De ting som du ved alle kan lide, er det selvfølgelig en god ide at sørge for at alle kan få lidt af.
Men tager vi udgangspunkt i rullepølsen ville jeg nøjes med at regne ca 1½ skive per person ( max ). På den måde vil nogen måske tage 2, andre kun en og andre igen vil slet ikke spise rullepølse, fordi der er flere andre ting de gerne vil smage.
Jeg ved ikke om der er nogen specielle hjemmesider med gode råd af den slags.
Kærlig hilsen
Carmen
tilføjet af Kokkenudenjomfru
Forstår din tvivl...
Jeg er kok, og kan bevidne at det en har noget nær umuligt at ramme rigitg mængde. Mmen som tommelfingerregel kan man sige at man kan altså nu engang ikke spise mere end 6 halve. Og dog har virkeligheden en anden farve. Man spiser mere hvis udvalget er større, man har en tendens til at 'tvinge' lidt mere i sig, når udvalget er større. Samtidig ryger der mere ned hvis der er meget lunt...altså mad. For temperaturen i rummet har den modsatte effekt. Mit udgangspunkt er altid lidt, men lækkert.
Torsdag serverer jeg;
Karrysild med æg
Røget laks med spinat fritata
Paneret rødtungefilet med krebsehaleragout
Hønsesalat og frikadeller til børnene
mørbradbøffer i campinon ala creme
en lækker lammeroulade, der også kan serveres kold
Høng himmelblå rørt med cognac, og serveret med glacerede hasselnødder.
Og en lækker Jordbærtærte til kaffen
trold