15.000 til 30.000 kroner. Det er hvad en konfirmand kan inkassere til sin konfirmation. Eller cirka 50 procent af de 50.000 konfirmander, der i den kommende tid springer ud, har en sand pengeregn i udsigte.
36 procent af konfirmanderne får under 15.000 kroner. 14 procent får mere end 30.000 kroner.
Det viser en ny undersøgelse lavet af Nordea Bank.
Adskillige bankrådgivere appellerer til, at man søger for at give de unge mennesker råd om økonomi, da det kan være svært for en del at administrere den hurtige "rigdom".
Hvis vi ser på nutidens konfrimationer, koster også selve festligheden med indbydelser, gæster, mad, drikke, tøj til konfirmanden til selve dagen og den blå mandag, make up, hår, sang, gave fra forældrene og så videre og så videre også en stor sum penge.
Personligt har jeg det sådan, at jeg synes det er blevet til små bryllupper, hvor den bedre halvdel blot mangler.
Jeg mener, at det nutidens konfirmation er helt ude af proportion!
Hvad mener du?
Hvad skal man gøre ud af en konfirmation? Og hvad er for meget?
Hvordan gør I?
Jeg savner i den grad, at det handler lidt mere om det, som det handler om og så at hygge sig med familie og venner og få en god dag, hvor nærhed, kærlighed og omsorg er i højsædet fremfor al denne materialisme og facaderæs.
Eller er det bare mig?
tilføjet af Bare mig
Alt for meget
Det er totalt for meget.....
Jeg er 51 (gammel stodder 😉) men da jeg blev konfirmeret fik jeg et kamera.. (Kodak instamatic) og et par manchetknapper.. Det var vist det dyreste. Selvfølgelig var det de sædvanlige penge gaver.. 100, kr og den slags, men slet ikke på det niveau man ligger på i dag. Noget skyldes jo nok at priserne også er gået op, men personligt synes jeg at det er for meget... De unge bliver jo næsten millionærer den dag 🙂
Jeg synest at forældrerne er gået over gevind, og (samfundet .. moden) har skruet de unges forventninger op på et sted de ikke hører hjemme.
tilføjet af rotterotte
Ja det er superoverfladisk
Det har det været i mange år, men jeg kender nu ikke nogen der har indkasseret så mange penge. Det er da helt vildt.
Jeg blev ikke konfirmeret, da jeg ikke troede/tror på Gud. Men mine forældre var søde og ville ikke snyde mig for festen, så de holdt en fest for mig alligevel :-) Jeg kan ikke huske hvad jeg inkasserede af penge, tror ikke det var helt vildt. Tilgengæld fik jeg ret meget at drikke :-D
tilføjet af jetpost
Fælles bønnemøde
er det det du vil at en konfirmation skal være. Hvor vi allesammen sætter os ned og bekræfter hinanden i hvor dejlig og salig gud er? Mine unger skal konfirmeres om hhv. 2 og 3 år, og til den om 2 år er der afsat 25.000-30.000 til festen alene...Det er jo bare mad og drikkevarer, og jeg gider ikke lave noget selv...
tilføjet af Hielwild
Ja, det er for meget altså...
....og hvis MIN søn ikke kunne stave til PROPORTION, så var hans fest blevet aflyst...end og story!😃
tilføjet af jetpost
Petitesser
det hedder: end OF story
tilføjet af anti-materialisten
De unge gør bare som de voksne
Ja, men de unge gør jo bare som deres forældre. Folk bruger i 100.000 vis af kroner på at holde deres bryllup, rejser på ferie udenlands to gange om året, laver nyt køkken hver 3 år for at følge moden, køber nyt tøj hele tiden o.s.v. Hvorfor skulle de unge dog opfører sig anderledes end vi gør. De konfirmationer jeg har været til afspejler ganske klart forældrenes holdning til forbrug. Hvis forældrene synes det er vigtigst at være sammen og holde en sjov og dejlig fest, så er det også sådan den unge har det. Lad os fokusere på det nære og hyggelige!!!
tilføjet af Løvemor
Skyldes vel forkælelse....
Børn idag får ofte hvad de peger på og jeg ved det da fra mig selv, jeg er tilbøjelig til at stille store forventniger.
Jeg tror nu ikke løveungens konfirmation bliver så voldsom, da vi er en meget lille familie - efterhånden.
Løvemor
tilføjet af Løvemor
Det er vel for P.........
ikke børnene der skruer festen og udgifter til samme i vejret. I sidste ende må det vel være forældrene der bære ansvaret for hvor mange resuorcer der skal afsættes til en fornøjelig dag.
Det nytter vel heller ikke at komme anstigende med 200 kr. i gave som vi gjorde dengang vi blev konfirmerede, de rækker som skrædder i helvede idag. Derfor bliver den sammenlagte pengegavesum vel også en anden.
Personligt husker jeg en dejlig konfirmation i skønt forårsvejr, et smukt bord, gode nære venner nogle dejlige gaver, som jeg stadig værdsætter. (bortset fra en Raleigh cykel som for længst er gået til de evige....🙂)Og så sammenlagt over 2000 kr. En formiddabel sum. [f][s]
Jeg kunne nu tænke mig at hun bliver konfirmeret og så har jeg forhåbentlig mulighed for at tage hende med en tur til Sydafrika og se på "rigtige løver" 😉
Løvemor
tilføjet af Løvemor
Så så Mocafe.....
Det er vel ikke noget at hyle op over. Du har din måde at prioritere på, andre har deres. Der var ingen der talte om bønnemøde, blot at man ligesom glemmer hvad dagen egentlig udspringer af.
Løvemor
tilføjet af Anonym
Sammenligning og status
Hej
Ja, i dag går det ud på at FÅ mest muligt!
Har lige været til en konfirmation i søndags hvor man kan høre alle de unge diskutere hvem der har fået mest osv i den dur - ja, faktisk fik konfirmanden ca. 15.000 kr og lidt gaver - men alt i alt tror jeg kun der var fem rigtige gaver - for i dag betyder pengene mere end tanken - desværre :(
Derudover er de unge jo blevet meget modedyr - f.eks. havde konfirmanden ønskes sig en bestemt mobiltelefon - meget inderligt og havde skældt moren ud fordi hun ikke ville købe den ( man skal jo være over 18 for at købe en mobil med abonnement) og da hun så fik den i gave så blev hun så glad at hun begyndte at tude - skønt tænker man så - ægte glæde!
Men senere på aften begyndte konfirmanden så at snakke om at der jo måske var kommet en nyere model og om den måske så ikke skulle byttes osv i den dur - så jeg synes det er ufatteligt at man er blevet så materialistiske og ligeglade med de ting man får, så snart den første glæde har lagt sig!
Folk burde - ikke kun de unge - men også forældre osv - lære at sætte mere pris på de nære ting og ikke kun tænke på at have mest muligt - ja, priotere kærligheden!!
tilføjet af nona
For meget ?
Dengang i 60'erne hvor du vel blev konfirmeret, da var det vel "normalt" at den totale høst var mellem 2.000 og 10.000 kr ?
Hvis du ganger med 6-7 stykker har du ca. nutidsværdien af de penge.
Det er da ikke helt gået over gevind ?
tilføjet af Hr. Larsen
Ja det er jo den samme gamle sang
..som altid bliver sunget af dem, der ikke har råd.
tilføjet af yofilo
Ja, det ergået for langt
Ja, jeg synes konfirmationerne er langt ude af proportion.
Først og fremmest er det en religiøs handling, men mange tager slet ikke stilling til det, eller får ikke lejligheden fordi "det gør man bare". For de fleste handler det netop om festen, pengene og drukturen på andendagen - og det kan jeg ikke se nogen mening i.
Ejheller forstår jeg hvorfor forældre og øvrig familie tillader at festerne bliver så store at de skal gældsætte sig eller spinke og spare i årevis for at få råd.
Min egen konfirmation (mimre-mimre) blev holdt hjemme. Maden var bestilt udefra, men resten havde vi selv stået for. Jeg fik vel samlet set omkring 7000,- inklusive gaver og det var altså fra hele familien (som talte 15 mennesker tror jeg). Det var mere end rigeligt og min dag var fin selvom den ikke foregik i overdreven pomp og pragt.
Jeg regner ikke med at gøre det stort anderledes for mit eget barn om hun skulle vælge at blive konfirmeret (vores lille familie er ikke medlem af kirken så hun skal selv vælge både dåben og konfirmationen til sin tid hvis hun ønsker det). Jeg nægter simpelthen at spinke og spare eller gældsætte mig for at kunne toppe de andre forældres formåen.
Vores børn vokser i forvejen op i en generation som tror at de kan alt, må alt og SKAL HAVE alt. Sådan er verden altså ikke skruet sammen og jeg ser ingen grund til at ændre på det i forbindelse med en evt. konfirmation.
tilføjet af jetpost
Ingen overraskelse
jeg har sgi da heller ikke bare råd til 2 konfirmationer på 2 år på førtidspension. Dog kommer det ikke som en overraskelse for mig at mine børn er vokset og på et tidspunkt skal konfirmeres, så derfor har jeg i flere år sparet op til festerne. De mennesker der siger: Gud nej nu skal vi til at he fest, og det har vi ikke råd til, dem har jeg ikke noget til overs for.
tilføjet af agnete_bf
Min mening
Jeg syntes at det er en slags bryllup! et mini bryllup lidt tidligere.. Jeg tror ikke selv jeg skal konfirmeres.. men så er det jo faktisk lidt overfladisk.. at jeg holder nonfirmation.. bare for at få gaver(nej, selvfølgelig ikke for gavernes skyld, men alligevel) der er flere fra min klasse der kun bliver konfirmeret fordi deres mor og far siger at de ikke får gaver hvis de bliver nonfirmeret.. Det er overfladisk! efter min mening!
tilføjet af coughingangel
Ja uha....
....jeg syntes ogsaa det hele er fuldstaendig ude af proportion!
Da jeg blev konfirmaeret (15 aar siden) blev jeg for det foerste spurgt af mine foraeldre om jeg ville konfirmeres. Det sagde jeg ja til. Jeg havde simpelthan alletiders dag og jeg kan ikke engang huske hvilket penge beloeb jeg fik, men kan huske jeg fik et stereo anlaeg og ogsaa smykker (har dem endnu!).
Kan huske at nogle af mine kammerater fik utroligt mange penge og gaver. Det er naermere et status symbol.
Syntes egentlig at 14-15 aar er den forkerte alder at blive konfirmeret. Konfirmanten er for umoden til at tage stilling til den egentlige grund til selve dagen.
tilføjet af steagle
Når de indre...
værdier visner, tyes der til ydre overflade.
Konfirmation har for mig i MANGE år været hult. Langt de fleste ungen mennesker interesserer dig ikke en sk.. for budskabet - bare der kommer nogle gode gaver i skabet.
Da min årgang for mange år siden skulle konfirmeres, valgte jeg bevidst konfirmationen fra - og nej, der var ikke nogen kompensationsfest eller lign. Det var mit valg fik jeg at vide, men så var der jo heller ikke noget at feste for.
Konfirmationen er ved at have udviklet sig ligesom nogle bryllupper, julen mv.
Hvad indad tabes skal udad vindes. Forstået på den måde: Når man mangler indre værdier, så må man blæse sig op. Men pas på det ikke går som frøen, der pusted' og pusted' sig op ----- han sprang.
tilføjet af my_wonder
Godt spørgsmål (;
Altså, jeg står selv til at skulle konfirmeres her i år, og det jeg egentlig glæder mig mest til er at få en rar og dejlig dag med familien og vennerne især da den ene af mine veninder bor i jylland som ligger langt fra lille mig på sjælland.
Slf. er det rart med gaver, men sådan som ungdommen (Fra min synsvinkel) er i dag er det hele meget materialistisk og hvis man ikke har penge til mærker som D&G, Bjørn Borg, Gucci og Burberry risikiere man at blive mobbet, så hvis man har fået en tiny men hyggelig konfirmationsfest er man måske ikke så populær og risikere og blive holdt ude fordi det som skrevet er ved at være ret materalistisk!
En af dem jeg skal konfirmeres med har betalt sygt meget for hendes kjole, også er den ligeså lang som en burdekjole fordi at hun normalt ikke ligger så langt oppe i "hierkiet" i klassen (Hun er en virkelig dum .....), mens en jeg har skrevet med på nettet har taget en helt hvid skjorte og et bælte bare fordi hun har lyst, så der er jo stor forskel på hvordan og hvorfor man gør det, men jeg kan helt ærligt godt se hvad du mener, for det er næsten små bryllupper!
tilføjet af dulkis
Ja selvfølgelig synes jeg, det er ude af proprotion
- men det er da på flere leder og kanter.
- Hvis jeg ser på min egen familie, så blev jeg ikke konfirmeret. Jeg forlangte til gengæld at blive meldt ud af folkekirken. Det gav lidt dønninger, for det kan man ikke som 13-årig. Enden på en lang historie blev, at hele familien blev udmeldt. Man er vel solidarisk😃 Min far endte godt nok sine dage som genindmeldt, men det skyldtes udelukkende at hans kommende enke (ikke min mor) ikke anede hvordan hun elles skulle få ham i jorden😃
- Mine børn er ikke døbte, så de blev sendt til præst - efter nogle diskussioner med præsten - for at tage stilling. De fravalgte konfirmationen.
- Året før min ældste ikke skulle konfirmeres, var vi inviterede til nonfirmation hos et hold venner. Samtidig med vi svarede ja tak, blev vi spurgt om vi ville give penge eller have en ønskeliste tilsendt!!!😖
- Hendes forældre er mennesker jeg har kendt, siden jeg var syv og vi kender hinandens familier - undtagen den dag. Der dukkedes sørme 8 familiemedlemmer stort set ingen kendte op. Konfirmanden anede ikke hvem de var, så det var lidt svært at sige tak til den rigtige når konvolutten var åbnet og navnet på kortet læst. To af de 8 havde aldrig før set barnet!!
- Det kalder jeg ikke "nonfirmation" men udhalerfestivitas - og ikke på vilkår om jeg ville være anledning eller lade mine unger, så efter den "fest", hvor far iøvrigt konstaterede at "forrentningen" af de 16.000 invisterede kroner havde været god, for barnet kunne se 22.000 + nogle ikke nærmere angivet gaver på gavebordet. Mission succed!! Konfirmanden var glad for valget, for hun havde tidligere fået tilbuddet om at få de 16K sat på bogen - og slap man for ulejligheden. 😉
- Der er nu nok andre end mig, der gjorde sig deres tanker, for da broderen skulle "nonfirmeres" 3 år senere sendte halvdelen af de samme gæster afbud. Den fest blev aflyst, og 16.500K overdraget til den ellers så håbefulde. Han taler stadig om, at han blev snydt!
- Min datter (min første i konfirmationsalderen) ville gerne have en fest, men da jeg havde gjort hende klart at der ikke blev tale om at præsentere hende for onkler og tanter hun ikke kendte navne på - og dermed en gaveregn og mindre formue på bankbogen, endte vi op med at der skulle holdes fest for HENDES venner.
- Jeg trak i nogle forskellige kontakter og fik lov at låne hendes gamle børnehave. Nogle af de inviterede venner havde faktisk også gået der.
- Der er mulighed for diskotek i kælderen og det var selvfølgelig i fuldt vigør, men farverige paraplydrinks og alt hvad der kan bimle og bamle. Men hvis jeg nu fortæller at det improviserede go-cart-race og kapløbet i klatretårnet var festens største succes, er der så nogen der tror mig? I mærketøj og fuldface-makeup, sågar en enkelt med kunstige øjenvipper!! 😃😃😃
- Der er overnatningsmulighed i de lokaler og vi sluttede med brunch og afhentning kl. 13 den efterfølgende dag.
- Den er stadig husket som "FESTEN" - og ingen kom med penge, men hun fik de mest vidunderlige vennegaver, indkøbt med omtanke, og hun har hver eneste af dem endnu.😃
- Hendes 18-års fødselsdag, blev holdt på en restaurant ude i byen med både venner og familie og fri bar - og de havde åbenbart gemt pengene til den lejlighed, så snydt har hun aldrig følt sig.
- Det samme gælder mine to sønner, med hensyn til deres 18-års fødselsdage, men de valgte hhv en vildmarkstur til Norge og en tur til USA i stedet for en "børnehavefest".
tilføjet af jossi-rw
Alt for meget
Jeg synes det hele er gået over gevind. Jeg blev konfirmeret for 5 år siden, og siden dengang er niveauet altså steget helt markant! Jeg fik "beskedne" 8000, som jeg synes var rigtig meget der. Det er jo ingenting til pengegaverne i dag, og det synes jeg er skræmmende.
tilføjet af Juliane
Tror det var en skrivefejl
ikke andet :-)
tilføjet af TarzanTarzanTarzan
Ja efter min
ja efter min mening er det totalt for meget[sol]
tilføjet af Den gamle konfirmand
Du har ret...
... men hvorfor er det løbet løbsk? Det spørgsmål synes jeg er interessant.
Det er sg da os voksnes skyld. For mange penge mellem hænderne og børnene skal opdrages til at være verdensmennesker.
Tilbage til de gode gamle dyder! Ment på den måde, at samværdet kommer i første række. Men det kræver ligesom, at vi fortæller vores børn at det er okay, ikke at få "nærmest en bil, studielejlighed eller 50.000 kr. i konfirmationsgave" så meget materielt, for kærlighed og nærværd, er vist meget mere værd!
Det har min søn heldigvis forstået, som netop har doneret sin beskedne lommepenge (20 kroner) til Kræftens Bekæmpelsen.... der blev jeg godt nok stolt!
tilføjet af konfirmant gl.
Da jeg var ung -
- da jeg blev konfirmeret - det er ca. 100 år siden - nej regn det selv ud, det var i 1954 - var én af gaverne jeg fik en femkrone. Jeg boede på 2.sal og i stuen boede en gammel dame, som var meget svært gående. Hun var med meget besvær kommet op ad trappen, og overrakte mig hendes gave - 5 kroner. Jeg var så rørt - og jeg husker det som den bedste gave jeg fik.
Af mine forældre fik jeg en konfirmationsrejse - det var meget almindeligt dengang.
At unge i dag er så krævende - er jo ikke deres egen skyld. Hvem har forvænt dem!!!😉
tilføjet af jetpost
Feje
ja det ved jeg godt, men inden man kommenterer andres stavefejl, skal man feje for egen dør.....
tilføjet af Juliane
Ah ja
den havde jeg ikke lige set🙂
tilføjet af "zinnita"
ja over gevind!
Ja jeg synes det er helt vildt!
Da jeg blev konfirmeret fik jeg en ny cykel, en læder pung og lidt mere jeg ikke kan huske helt og så omkring 600 kr!🙂
Min Datter som valgte ikke at blive konfirmeret har fået en bærbar, som hun er ovenud lykkelig for og tilfreds med!(den er rødglødende af brug hver dag😃)
MEN!- nogle af hendes klassekammerater har fået helt op til 50.000 kr!! som bare blev "snoldet" væk!- SÅ er det lige at jeg KORSER mig 🙁
vh Zinnita..som lære mine poder ikke at være matrealistiske(eller hvon det staves)
God dag til alle.
tilføjet af Jonas D
meget fornuftigt indlæg
v har vist meget tilfælles, he he
Har svaret i den anden tråd
tilføjet af Holger
Ja, deres fremtid er ødelagt
tror at tingene af sig selv i overflod. Stakkels forkælede unger.
tilføjet af Den gamle konfirmand
Så er vi enige...
... det er netop os selv, vi skal vende øjnene mod!
Hele fem kroner.... så har du jo været en holden konfirmand... he he! Flot gestus af den gamle dame, kan godt forstå at det gjorde indtryk på dig...! *ss*
tilføjet af snerpen
det staves "proportioner"
når det nu er et vigtigt ord i indlægget. Ellers et udemærket indlæg.
tilføjet af Florita
Det hedder...
... "udmærket" og IKKE "udemærket"....! Ville bare kommentere en dum kommentar, på et ellers UDMÆRKET indlæg 😉
tilføjet af Den gamle konfirmand
Læs lige konfirmant gl's indlæg...
...! Nok det indlæg som har den største pointe...!
tilføjet af steagle
Det er da godt...
at vi har retskrivningens vogtere her på SOL
Helt ærligt: er det ikke lidt ude af PROPORTION at hænge sig i en slåfejl - måske en stavefejl. Hvem véd?
Indholdet ændrer jo ikke karakter ved fejlen.
Små mennesker små glæder.
tilføjet af lskjoldbro
undskyld mig
men kan du ikk regne, hvis han er 51 i dag, er han 1957 og så er han først blevet komfirmeret tidligst i 1970.
Jeg blev i 72 og der var pengegaven 300 kr, så tag det roligt.
tilføjet af Anonym
100% enig!
Konfirmation er i mine øjne lige det modsatte: en overvejende ikke-materiel festligholdelse. Min svoger, som arbejder i Den Danske Bank, fortæller, at folk kommer og låner 50.000 -75.000 kr til afholdelse af en konfirmation. Jeg ved ikke hvad det ligner!! Der er da noget nogle mennesker fuldstændig har misforstået.
Jeg mener som du, at det netop handler om nærhed, kærlighed og omsorg den dag. Vi har konfirmeret 2 børn indtil nu, mangler den yngste til næste år. Vi har ikke lånt pengene, brugt hvad vi havde sparet sammen dvs ca. 20.000 kr pr barn incl. gave. Med hele (den store) familie samlet er vi omkring 50 personer. Og vi har det sjovt - danser, synger, spiller, laver sjov.
Nej, konfirmation, der ligner et kirkebryllup - det er ikke min (kristne) opfattelse af hvad konfirmation er.
tilføjet af Anonym
For meget, nonfirmation
Da jeg blev konfirmeret fik jeg 5000 kr og var langt under hvad de andre i min klasse fik(jeg er 23) og mine forældre havde sparet sammen i lang tid, og fik ikke så mange gaver ved siden af pengene, der blev brugt til en ny cykel.....
syntes det reved at gå over gevind efterhånden, alt går op i penge tøj mode osv... er jo for at fejre personen, ikke give den unge rigdom, og bruge det til at en knap så rige families barn, kan blive et potentielt mobbeoffer, pga manglende finanser til dyrt mærkevar tøj, på festdagen, når det kun bliver brugt den ene gang...
forstår heller ikke nonfirmation, er ok de siger nej, men syntes det er blevet en trnd at sige nej.. ved de hvad de siger nej til.. vi lever i et kristent samfund med kriste traditioner, som jul, påske fødselsdage, og konfirmationer, siger man så også nej til de dyre julegaver, selvfølgelig ikke. hvor går grænsen, ved de betydningen af dette nej, og udmeldensen af folkekirken.. er ikke selv vildt troende, emn er kristen i den foratnd jeg lever i et kristens samfund med dens traditioner....
Jeg syntes vores samfund har taget en uhyggelig drejning, i penge, egoisme rigdom, opdeling af rig og fattig....
og ja syntes efterhånden der er små bryllupper, uden den anden part, syntes det reblevet for meget, hvor stopper den så, ender vi ud med vilde fødselsdage, og kæpefester der også eller 😮
og er enig i at vi mangler at koncentrere os om det det virkelig handler om, at fejre at den konfirmerede er blevet "voksen" og om at hygge sig, og fejre dagen... og siger ikke at man ikke skal takke sine forældre for gaver og fest, men efterhånden handler både konfirmation, og nonfirmation, kun om at få gaver.....
skal nonfirmander fritages for den kirkelige undervisning? personligt mener jeg at man jo i sine barneår lærer om livte i det danske kristne samfund med jul osv. men er da først i kirken og efter forberelserne man kan sige 100% om man ønsker det eller ej, man har planlagt fest osv, og når man så beslutter sig eksempelsvis 1 mdr før, man ikke ønsker at sige ja i kirken, kan man holde nonfioramtionen på ligefod med andres konfirmation, efter en klar snak om betydningen af deres fravalg....
Men syntes stadig ikke man skal fratage festen og gaverne for de unge voksne 😉
tilføjet af latina-der-elsker-solen
Jeg er heller ikke med. Jeg væmes.
Og det samme om jul. Engang havde jeg foreslå at holde op at kalde "jul" for "juleaften". Man skulle blot sige "familie gave fest i december måned". Og det kunne være hvornår som helst, ikke nødvendigvis den 24. dec. Så man kunne endda have flere fester, en den 18. en anden den 21. osv.osv..
Konfirmation?..Konfirmeres for hvad, på hvad eller fanden hvad?? Hvis de mennesker har aldrig før været i kirken, muligvis som babier, men ikke mere..En for ufattelig bizar og makabert adfærd, hvor selve præsterne er med. Kom on. Hold fest fordi dit "barn" fylder 15 år, som man gør i latinamerika. Tja..det er til piger, men så din baby-bøsse følger sig udenfor, så gør som jøderne når drenge bliver 13 år. Og kald det i stedet for konfirmation: din latingirlfest, hvis pigen er 15 år og til bøsserne "sej bar mitzvá". Og konfirmer bare af deres kønsdele har mere hår eller noget lignede. Og af deres drikkeri har stegt mærket!
bye
tilføjet af latina-der-elsker-solen
jeg fatter ikke at skolene er blandet sammen i det,
det virker som et system fra middelalder. I er lang bagud i undervisning, alle skole burde være laikaer. Men skulle selv bestemme, ude fra skolen hvis ja eller nej og kontakt selv kirken hvis det var det.
´
Jeg bliver nødtil at holde en fest-cirkus til min datter næste år fordi alle holder den samme cirkus fest, men heldigvis har jeg indledt hende til religion siden hun var 8 år gammel, så hun kan forsæt eller ej. Der er ikke noget falsk i det. Jeg prøver at give hende min mening om religion og biblen og Jesus ude fra den protestante kirke som bedst jeg kan.