ja overskriften siger det hele , har diskuteret det med en kollega idag og kunne ikke blive helt enige omkring det.
Nettet er lidt af jungle omkring det.
Er nogen der ved noget helt konkret ?
tilføjet af Juristen
Regler
der findes ikke nogen deciderede regler eller love om hvad man må skrive i en udtalelse eller anbefaling, men de fleste er dog så pæne at de ikke ligefrem skriver noget graverende.
Endelig hvis du er funktionæransat kan du gøre krav på en udtalelse der kun fortæller at du har været ansat i firmaet fra dato til dato og i hvilken funktion.
tilføjet af NoBody
Man må aldrig
skrive noget der kan skade en i fremtidig jobsøgning, altså ikke noget negativt, men den nye arbejdsgiver kan og må til enhver tid kontakte den tidligere arbejdsgiver og få en personlig udtalelse og ud fra den bedømme ens jobansøgning, især hvis man kun kan komme med en "standart" udtalelse....
tilføjet af Anonym
NEJ
Du skal skrive det mest positive. Om det så er lidt så skal du det.
tilføjet af Læser
Feks.
Karen har overrasket os positivt ved at komme til tiden mindst 3 gange de sidste 4 måneder.❓Det er positivt. 🙂
tilføjet af gallesen
Ytringsfriheden
Ytringsfriheden gælder for alle mennesker i Danmark.
Dernæst, skal det lige nævnes for god ordens skyld, at det er under ansvar for domstolene.
En medarbejder der er opsagt, har brug for støtte, pånær dem der af andre grunde selv har ønsket en opsigelse. Det kan være fordi man er tæt på efterløn osv.
En "dårlig" medarbejder kan sagtens blive en "god" medarbejder i en anden virksomhed.
Nogle gange er en "fyreseddel" det spark der skal til for at et menneske kommer videre, det har jeg set massere af eksempler på.
Mange langsomme og dumme firmaer, ligefrem "avler" dårlige medarbejdere, fordi firmaet er et dumt firma uden vækst eller med kunstig skabt vækst, som de så kvæler medarbejderne i.
Så tilbage til overskriften:
Må man give en fyret person en dårlig udtalelse❓Spørgsmålet avler igen spørgsmål.
Hvorfor skulle man det? Det vil ihvertfald give den der laver anbefalingen, en dårlig karisma og negativ omtale, fordi det i bund og grund er en meget meget ondskabsfuld handling.
Så hvis der ikke er noget specielt godt at sige om en fyret medarbejder, så er det bedst at lade være med at begive sig udi at lave en anbefaling, eller skulle vi ikke hellere kalde det for en advarsel til omverdenen, ingen kan beuge det til noget.
At man ved ansættelsen ikke har været omhyggelig nok i udvægelsen af de rette mennesker til jobbene, bør egentlig ikke senere kunne skade nogen af de ansatte.
Så er det virksomheden der er dum - og dem er desværre rigtigt mange af rundt omkring.
tilføjet af elpo
jada
man skal lave en neutral udtalelse om hvad personen har lavet og hvor længe vedkommende har været ansat. Bare det at der ikke er nogen positive bemærkninger om vedkommendes arbejde og indsats, så siger det en del om arbejdsgivers tilfredshed med den pågældende ansatte. Jo kortere udtalelse jo 'bedre'. Så siger det noget om at man ikke engang vil beskæftige sig yderligere med tidligere ansat, og man kommer ikke med negative udtalelser som kan give indtryk af dårlig arbejdsgiver, og hvis man bruger virkelig negative udtalelser, kan man også risikere at virke upålidelig og alt for subjektiv.
Mvh. Elpo