Hej,
Vi har efterhånden fryseren fuld af laks/havørred. Mest havørred skal det siges. Og de store af slagsen.
Men vi er ikke rigtig kommet efter og få det spist. Vi har en stor del røget og det spiser vi som pålæg. Men resten..
Derfor søger jeg en ikke alt for fancy opskrift som er nem at gå til. Og som selvfølgelig smager godt. Og som i tror vores lille familie vil synes godt om.
Ha en god dag allesammen :-)
tilføjet af HTH
Er det hele fisk
Eller er en eller flere uden skind og ben, som fileter?
tilføjet af aldrig mere S'er
Husk endelig
Du må endelig huske at købe den dejlige fisk Laks med godt rødt kød, for det er tegn på rigtig god sundhed og fiske kvalitet.
ØH, nej ikke mere, nu er det kommet frem at den røde farve skyldtes farvestoffer i foderet.
Så vi er tidligere blevet GODT og grundig bedraget. 😮
Gad vide hvor meget vi bliver bedraget i dag.
Jeg gør dog IKKE, for jeg spiser ikke efter det der opreklameres som sundt af nogle små hjerner der kræmpagtig holder mere på egen indtægts faglighed end på almenhedens velfærd. 😮 😮
Laks smager nu godt uanset om kødet er rødt eller blegt, bare det er skåret rigtigt så det ikke er umulig at bide over.
Jeg har smagt "kokketilberedt" Laks der virkede som viskelæder og Laks der smagte som smør.
Behøver jeg skrive hvad jeg foretrækker? 😃
Jeg undrer mig bare over hvad det er der trækker kokke frem i medierne og bliver "kendte". 😮
tilføjet af fruppe
Noget lækkert
For en uge siden lavede min veninde denne ret.
Det var gulerødder skåret meget tyndt ud og lagt i bunden af en lille bradepande med en anelse vand.
Laks drysset med krydderurter blev lagt på gulerødderne og det fik en tur i oven, 15-20 minutter som jo fisken skal have, gulerødderne havde fået et par klatter smør og lidt vand så vidt jeg kunne se.
Dertil kartofler og hollandaisesauce, sidstnævnte havde jeg nok ikke serveret selv.
Nu og da laver jeg noget lignende, blot bruger jeg hel spinat som lige er blevet blancheret først inden det kommer ned i fad eller bradepande.
tilføjet af Gitte...
Invester i en rygeovn
Og lav varmrøget laks/ørred. Med kartofler og hollandaise sovs. Det smager himmelsk.
tilføjet af aldrig mere S'er
Wouuuu, du er heldig
Hils din veninde og sig at jeg er skuffet over hun IKKE også inviterede mig. 😉
Nu må jeg jo selv forsøge at sammensætte den opskrift du beskriver.
Krydderurterne bliver så bare tilfældige efter min smag, for jeg ved desværre ikke hvad der er bedst sammen med laks-smagen.
Det var iøvrigt "bradepande" beskrivelsen der tiltrak mine smagsløg, for jeg elsker braddepanderetter, de er meget anderledes end anden mad, efter min smag. 😉
tilføjet af aldrig mere S'er
hollandaise sovs
Kære Gitte, du fortæller mine smagsløg at jeg har glemt lidt indkøb til weekenden. 😉
Jeg er glad for du skriver sovs og ikke sous, for sovs skal sørme være sovs og ikke plasketyndt sous. 😉
Det er dog ikke sikkert jeg bruger mere tid på denne weekends indkøb, men jeg vil forsøge at finde rigtig god "hollandaise sovs" til næste weekend, hvis du skulle komme forbi. 😉
Måske får jeg det for mig selv, for du ved sikkert ikke hvor jeg bor. 😉 [s] [l]
Det er nu næsten synd for dig, men jeg håber du selv har rigelig "hollandaise sovs" hjemme hos dig selv. 😉
tilføjet af fruppe
Urterne var dybfrosne
ikke frysetørrede, det var en lille pakke.
Hvis jeg selv lavede det en dag ville jeg nok også bruge Fennikel, Du ved den grøntsag der smager af anis, det passer godt sammen med fisk.
Bradepanden skyldes at hun er den ældre type der tror at en enkelt gæst er mega-sulten 😃
Men det kommer jo også an på antallet af personer.
tilføjet af Anonym-trådstarter
...
Det er hele fisk ja..
Hvad spiser man som tilbehør til fisk? Kartofler, ris? og så noget grønt.
Hvis vi nu lægger en fisk i ovnen, hvor længe skal det så have, og hvordan ser man om det er færdigt?
tilføjet af fiskepigen
havørred
det må være lækkert med s å mange havørreder prøv ar ryge fisken på en kuglegrill så slipper du for at invistere i en røgovn det er næsten det samme og så med hollandaise sauce og kartofler uhm uhm det plejer vi når vi har været heldige at fange ørreder
skær laksen i portionsstk. rul butterdej ud (små plader) læg laksen på midten, læg flødestuvet spinat på laksen,og pynt med rejer. fold butterdejen om det hele og luk kanterne, pensel med æg eller fløde og det steges i ovn til dejen er gyldenbrun.
Flødestuvet spinat kan købes i et supermarked. hvis du laver formange kaqn du fryse resten. Server flutes og evt. 1 glas hvidvin det er mums!!!