Råsyltet solbærsaft (gammel opskrift)
3kg solbær
1750 gr sukker
3l vand
3 gr. bensosur natron
25 gr. vinstenssyre
Sukker og vand koges til lage og vinstenssyren kommes i, mens lagen er kogende (pas på det bruser op).Når lagen er kold opløses bensosur natron deri.
Lagen hældes over bærrene, trækker et døgn, sies og fyldes på rengjorte atamonskyllede flasker ( ca 4-5 liter)
gnir
tilføjet af kimads
solbærsaft
En god,gammel opskrift:
1 kg bær
1 l vand
15 g vinsyre
trækker et køligt sted ca. 1 døgn
sies
1 l saft
1 kg sukker
røres jævnligt til sukkeret er opløst
tilføjet af Gurli
solbær
Det ligner min opskrift, men apoteket og materialisten ved ikke, hvad bensosur natron og vinstenssyre er :-((