Jeg har fået den opgave at skulle lave 25 liter is til en større komsammen. Og der var straks en der proklamerede, at han kunne skaffe 10 liter fløde i dunk. Fint nok, tænkte jeg det gør det hele en smule lettere.
I går spurgte jeg ham så, om han havde fået de 10 liter. Jaja, det ligger i min fryser så det bedre kan holde sig.
Det var historien bag, nu til spørgsmålet:
Kan fløden uden videre tøes op og piskes til skum? Jeg tænker her på om konsistensen vil være den samme som hvis fløden ikke havde været frosset ned først.
Noget andet er selvfølgelig det hygiejnemæssige. Altså at fløden bliver frosset ned, tøet op og pisket til skum (hvis det giver et brugbart resultat altså) indgår i en ismasse, som igen skal fryses ned, og senere tøes en smule inden det skal spises. Det kræver en ret høj hygiejnestandard hvis bakterieantallet skal holdes nede.
Håber der er nogen SOLister der kan svare, ellers må jeg selv ned i den lokale og købe en kvart piske, fryse den og prøve mig frem. Jeg hasr bare dårligt tid til det.
tilføjet af rikkeandersen
piskes til skum
hej HTH. jeg ved ikke så meget med det med bakterierne, den er jo lidt tricksy... men du har ret med at få dert pisket til skum - det bliver ikke det samme.. det kan godt (sådan da) lade sig gøre, men resultatet bliver ikke det samme - men spørgsmålet er så om det behøver at "være det samme" når det ikke skal bruges som flødeskum med is...?
tilføjet af bulderfnis
igang med piskeriset
Så kan du godt gå igang. Tror ikke at du behøver at bekymre dig så meget om bakterietallene, hvis ellers du holder hygiejnen tip top i dit køkken. Sørg for at skåle piskeris og hvad du ellers bruger er fuldstændigt rent. Selvfølgelig betyder det også rene hænder, brug evt. plastichansker så du slet ikke kommer i berøring med fløden.
Her er et link til dig. http://www.arla.dk/appl/HJ/HJ401/HJ401D01.nsf/O/arla-karolines-koekken.html
Held og lykke[s][f]
m.v.h.
Bulderfnis😉
tilføjet af bulderfnis
ups
overså lige at din ven allerede havde frosset fløden😕
Hvis jeg var dig ville jeg nu prøve om det kunne bruges alligevel.
tilføjet af kogekonen
hej du
hejsa
Bare du dog havde pisket det til skum inden du frøs det...
jeg mener ikke man kan piske det til flødeskum efter frysning, hvis det ikke havde været pisket til skum først.
venlig hilsen vibeke
tilføjet af anonym
kan godt lade sig gøre
Jeg har altid en piskefløde liggende i fyseren, hvis man fx pludselig skulle få lyst til en irsk kaffe. Og det kan fint lade sig gøre at piske det til flødeskum efter frysning, men dog ikke med helt samme konsistens. Men som der er nævnt før i en tråd, gør det jo nok ingenting, når det skal i en is.
Held og lykke 🙂
tilføjet af HTH
Resultat af forsøget med 1/4 fløde
Tja som forventet blev konsistensen en smule anderledes. Flødeskummet virkede en anelse mere gulligt end normalt og det var også en smule grynet. Men da det blev blandet i resten af ismassen kunne man ikke se forskel og efter frysning var den også som normalt. Så jeg kan roligt gå i gang med de 25 liter.🙂 Det kommer nok til at tage ca. 10-12 timer, da jeg ikke har en ismakine til at røre det på. Nogen der kender steder, hvor man kan leje maskiner til isfremstilling? (IKKE isterninger!)
tilføjet af Krise
Sådan nogle idioter
som ham flødefryseren er jeg også omgivet af i perioder. Hvad f... gør vi forkert? Fuck hvor er der bare mange ærgelser og ulejlighed med dem. Ressourcekrævende tumper!!! 🙁
tilføjet af bulderfnis
desværre
Kender jeg ingen med sådan en maskine, men du skal have tak fordi du melder tilbage med dit forsøg😉 Sker sjældent at folk gider at gøre sig den ulejlighed at melde tilbage i en tråd hvor de har bedt om råde[s][f]
held og lykke
Bulderfnis
tilføjet af HTH
Hva'be'har??
Du har da vist fået det forkerte ben ud af sengen i morges...